Şimdi Ara

Lcd Monitör Ups'e Bağlanmalı Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
957
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar konuyu monitör bölümüne açtım teknik bilgi için burası daha uygun dediler;

    Selamlar

    bu soruya bir çok kişi hemen evet diyecektir. Ancak başımdan geçen bir olayı anlatayım.

    Monitör değil ama lcd tv, internet cafesi olan bir arkadaşımın vestel lcdtv almıştı ve uzun süre ups e bağlamaktan dolayı önce cızırtı sesi oldu ve sonra cihaz bozuldu. Bunu vestel servisi söyledi ancak kendisi elektronikten anlayan biri ve bana olayın doğru olduğunu söyledi gerçi vestel iyi niyet göstererek garanti kapsamında tvyi onardı ancak bizim lcd monitörde aynı sorun olursa samsung,philips,lg... aynı iyi niyeti gösterirler mi bilmem.

    Kısaca konuda uzman olan birisinin görüşü gerekli . LCD monitör ups e bağlamak gerekli mi? Herhangi bir zarar olanbilir mi?



  • o konuda bir sorun yok ups e sadece monitör bağlayacağım
  • line interactive upslerin elektrikler kesik iken ürettiği elektrik kare dalga şeklindedir ve dolayısıyla yüksek frekanslı bileşenler içerir. bu yüksek frekanslı bileşenler pc lerdeki psu larda önemli bir sorun oluşturmadan elimine edilerek pc nin içine aktarılır . fakat hassas elektronik cihazlarda yukarıdaki gibi sorunlara yol açabilir. lcd-tv üreticileri tasarım yaparken tasarımlarını daima şebeke elektriğine göre tasarlarlar. pc sektörü için üretim yapanlarsa ups şartlarını da göz önüne alarak cihazlarında düzenlemeler yaparlar.

    line int. ups ler şebeke elektriği var iken direkt çıkışına (yani sizin lcd ye ) şebekeyi aktarır. şebekeden gelen elektrik şekli nasılsa çıkışı da aynıdır. (regülasyon yaparken de şekil aynıdır regülasyondan dolayı voltaj değeri farklı olabilir fakat bu cihazı bozmaz). sizin lcd nin bozulması için çok sık elektriklerin kesilip gitmesi ve elektrikler kesikken uzun müddet lcd nin ups üzerinden çalışması gerekir.
    fakat bu demek değildir ki her ups lcd yi bozacak; lcd nin besleme katını iyi dizayn etselerdi(ürünün fiyatını yukarı çeken bir etken) sizde bu sorunlarla karşılaşmazdınız. kısacası "ucuz etin yahnisi" durumu .

    bu yazdığım olaylar online tip upslerde geçerli değildir. online tip upsler şebekeden daha temiz ve dengeli elektrik üreten cihazlardır. online ups ile çalışan bir lcd nin arızası çıkarsa bilinki bu arıza ups ten(yani elektrikten) değildir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.