Şimdi Ara

Lav Taşlı Mangal Kullanımı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
182
Cevap
14
Favori
166.967
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Simkorun lav taşlı mangalını aldım. 5 kez kullandım.
    Eksilerinden bahsedecek olursak: Mangalın kenarlarına et vesaire koymamaya çalışın, ortada güzel pişiyor. Mesela ilkinde tavuk yaptık kenardakiler pişmedi tam, onları tekrar ortaya aldık pişirdik. Yağlı etlerde alevlenme konusuna gelirsek, 1 defa oldu ama olunca da can sıktı. Bildiğiniz alev taşın üstünde yanıyor ve et ateşe maruz kalmış oluyor üfleyerek sönüyor ama öyle yağlı bi etiniz varsa dakikada bir söndürmek lazım, bu da can sıkıcı. Ayrıca yağ damlayan taşlar siyah oluyor. Ayrıca şiş kebap yapılacaksa simkorun taş ile mesafesi çok yakın hatta bazı yerlerde sıfır olacaktır. bu da eksi yanı.
    Artıları ise: Çok kolay. Tüpü açıyorsunuz, ateşliyorsunuz, birkaç dakikaya taşlar ısınmış oluyor. Bildiğiniz balkonda kolayca mangal yapıyorsunuz ve tadı çok güzel. Tadı kötü diyenler muhtemelen soslamasını kötü yapıyorlar. Sarımsak, biber salçası vesaire koyun göreceksiniz güzel olacak.
    Folyo ile deneyeyim dedim bir sefer. Folyoyu lav taşlarının üzerine koyup üstüne de kömür koymak istedim, pek zamanım yoktu baktım kömürler yanacak gibi değil. Ondan kömürü direkt taşların üstüne koyarak yaptım. Tüpü yüksek alevle açıp kömüre ateş değince yanıyor, (kömür dediğim de 5-6 tane koyuyorum bazı yerlere) yoksa diğer türlü folyo aynı ısıyı iletiyor ama ateş değmediği için yanmıyor. Yani ben de taşların üstüne biraz kömürle kullananlardanım. Daha sonra kömürler toz haline geliyor, taşların tümüyle birlikte bi poşete alıp tozları döküldükten sonra tekrar taşları mangala koyuyorum. Birkaç dakikanızı alacak bu ama kömür tadı da olsun diyenler için çok sorun olmamalı:) Mangalın kenarlarına et koymayacak şekilde ve güzel soslu yaparsanız acayip pratik birşey.

    Ek olarak maliyetine gelecek olursak. Piyasada şu an simkorun en ucuzu 65 tl civarı. Küçük tüp alacaksınız, boş tüp varsa sizde 16 tl gidecek. Ben şiş ve tel ızgara aldım. Izgara büyük boy 10 tl, şişler 7 liraya geldi. Bir de kömür alırsanız yani neredeyse 100 tlye patlıyor. Aynı yemekleri yemekten sıkılıp haftasonu değişiklik olsun diyorsanız, benim gibi kebapsever biriyseniz kesinlikle değer ve uzun sürede o parasını çıkarır. Ailecek dışarıda yeseniz bir düşünün ne kadara gelecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Life&Death -- 29 Haziran 2015; 16:36:03 >




  • 2 sene oldu alalı 4-5 kez kullandım attım kenara Landmann Atracto Gazlı Barbekü + Yan Ocak 12442 bana göre beş para etmez bir ürün kullanan arkadaşlar alınmasın fakat benim durum bu dumansızmış ne dumansızı sanki termik santral bacası isteyen çıkarsa yarı fiyatına veririm.Ben kömürlü (o da pres kömür başka tanımam) ve özel elektrik borulu mangal kullanıyorum evde kesin elektrik borulu olanını dışarıda da pres kömür gerisi hikaye.
  • Arkadaşlar Erçelik krom, Simkor ise emaye ızgaralı deniyor. İkisi arasında kaldım çok büyük farkları var mı krom ya da emaye olmasının?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Abbas The Traveler

    Arkadaşlar Erçelik krom, Simkor ise emaye ızgaralı deniyor. İkisi arasında kaldım çok büyük farkları var mı krom ya da emaye olmasının?

    Bende ikisi arasındaki farkı çok merak ediyordum,ama bekleyemedim simkor aldım gayet memnunum,vallahi pişen etler çok lezzetli,normal mangal gibi eti kurutmuyor,eskiden ayda bi mangal yakardım,simkoru aldığından beri her hafta mangal yakasım var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mac14

    2 sene oldu alalı 4-5 kez kullandım attım kenara Landmann Atracto Gazlı Barbekü + Yan Ocak 12442 bana göre beş para etmez bir ürün kullanan arkadaşlar alınmasın fakat benim durum bu dumansızmış ne dumansızı sanki termik santral bacası isteyen çıkarsa yarı fiyatına veririm.Ben kömürlü (o da pres kömür başka tanımam) ve özel elektrik borulu mangal kullanıyorum evde kesin elektrik borulu olanını dışarıda da pres kömür gerisi hikaye.

    ben o tarz bir ürün kullanmadım bende minik olanlarından var. ama Kimse dumansız olduğunu söylemiyor. sadece kömür isi çıkmıyor. Tabi ki pişme esnasında duman çıkıyor . Ev içinde kullanılmaz. Duman çıkartmayanlar elektrikli ızgaralar, onların da altında su haznesi bulunuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 21 Mayıs 2015; 9:55:17 >




  • ornapsen kullanıcısına yanıt
    Merhaba benim evde 7-8 ızgara var 3 ad. gazlı hiç biri randımanlı değil (bilemiyorum o mehşur Weber 2000-3000 liralıklar nasıldır) 3 ad. elektrikli onlardan sadece borulu sistem olan kusursuz 1ad. kömürlü ve 1 ad. Lava gril tava tam bir fiyasko hanım neredeyse balkondan aşağı atacaktı mutfak bir duman bir acı duman nefes alınmıyor alacaklara duyurulur.Burada birde en çok pikniğe gittiğimde kullandım kormatiki tavsiye ederim sonuna kadar parasını hak ediyor link veriyorum

    http://www.hepsiburada.com/liste/landmann-tutusturma-bacasi/productDetails.aspx?productId=hrland0131&categoryId=34001252#Gorseller
    https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CB4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.hepsiburada.com%2Fliste%2Flandmann-tutusturma-bacasi%2FproductDetails.aspx%3FproductId%3Dhrland0131%26categoryId%3D34001252&ei=OwdeVaacOcL5ygPrxYHYAg&usg=AFQjCNEihrrdjpt8ZKxWhRyrxNucF4Um1A&bvm=bv.93990622,d.bGQ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mac14 -- 21 Mayıs 2015; 19:27:52 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mac14

    Merhaba benim evde 7-8 ızgara var 3 ad. gazlı hiç biri randımanlı değil (bilemiyorum o mehşur Weber 2000-3000 liralıklar nasıldır) 3 ad. elektrikli onlardan sadece borulu sistem olan kusursuz 1ad. kömürlü ve 1 ad. Lava gril tava tam bir fiyasko hanım neredeyse balkondan aşağı atacaktı mutfak bir duman bir acı duman nefes alınmıyor alacaklara duyurulur.Burada birde en çok pikniğe gittiğimde kullandım kormatiki tavsiye ederim sonuna kadar parasını hak ediyor link veriyorum
    http://www.hepsiburada.com/landmann-tutusturma-bacasi-p-HRLAND0131?productId=hrland0131&categoryId=34001252#extendedImageContainer

    evet haklısınız lav taşlılar balkon için uygun değil.
    verdiğiniz link açılmadı. merak ettim gerçekten. Piknik sezonu da açılmışken, gene masraf çıkacak galiba bana




  • Lav Taşlı mangal almak isteyen varsa BİM e yarın geliyor hemde 49 liraya güzel birşeye benziyor tavsiye olunur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bugün BİM den Simkor marka mangal aldım. Benide düşündüren şeylerden 1. Alev alması 2. Emayenin kalkıp etlere zarar vermesi.

    Ayrıca boyut olarak internette gördüğümüz paslanmazlara göre sanki biraz daha küçük.
  • Simkor'u 50 liradan bende aldım. Kolisinde gerekli tüm aparatlar mevcut, boyuna 4 sıra brolüre (delikli alev çıkış borusu) sahip ve faal pişirme alanı 25cm x 40cm. 4 kişiye kadar yeterli olur ancak üstü sayılarda yetişmeyecektir. Kurulum sırasında kendi emaye ayaklarına yine alt kısımda kalan keskin kenarlara ve çapaklara dikkat! elinizi jilet gibi kesebilir. Kullanımdan önce zımpara ile buraları geçmenizi öneririm. İlk tüplü mangalım, kullanımı nasıldır? nedir? ararken bir iki şeyde ben yazdım. Kömürlü ile aynı anda deneyip tekrar yazarım artı ve eksi yönlerini.
  • Merhaba. Bugün bende BİM'den Simkor aldım. Malzeme kalitesi fena değil. Zaten bu fiyata çok yüksek kalite beklemiyordum. Hemen kurulumu yaptım ki çok basitti. 10 dakika taşları kızdırıp tavukları attım. İlk dikkatimi çeken taşlar aşırı tozlu, alt göze adeta kum dökmüşsünüz gibi oluyor. Üfleyip uçurdum yine oldu sonra yine oldu. Alt göze bir şey atmadım o yüzden. Taş volkanik, içerisinde ağır metaller olabilir, yutulursa risk olur diye düşündüm. Etleri güzel pişiriyor, yapışmıyor etleri yağladım ben. Ancak bayağı duman çıkıyor, balkon kapısını kapatmamıştım. İçerisi duman doldu. Ama kömür kadar değil tabii. Balkonda yaparsanız kapı kapalı olsun. Yağın taşlara akmamasını sağlamak lazım. Izgara üzerinde kanallar var ama tavuk kendi yağını salınca illa ki damlıyor, duman yapıyor. Ama o dumanın ete lezzet kattığı aşikar. Çok leziz oluyor gerçekten. Kömürlü mangalı aratıyor mu? Evet aratıyor ama tavada kızartmaya göre sonuç harika. Kömürle, yellemeyle, dumanla uğraşmadan, komşuyu küfür ettirmeden mangal keyfi, harika.




  • Beyler yukarıda bir arkadaş güzel bir tavsiyede bulunmuş, lav taşlarından önce alüminyum folyo ile kaplayıp, ateşin üzerine yağ damlaması kesildiği taktirde duman olmayacağı ve bu sayede salonda bile yapabilirsiniz tarzında bir öneride bulunulmuş. Acaba kimse bu şekilde denemedi mi?

    Benim amacım balkonla felan uğraşmamak. Mutfakta ocağın üstüne konumlandırıp, aspiratörü son ayarda açarak pişirmeyi düşünüyordum ancak balkonda yapıldığı takdirde bile evi duman bastığı yönünde birçok yorum yazılmış. Sonuçta tereyağında yumurta bile pişirsen koku olur eyvallah ama anlatıldığı gibi yoğun duman oluşması mutfak içi ciddi problem.
  • X55 kullanıcısına yanıt
    Acaba mangala taşları yerleştirmeden önce yıkasak tozu gider mi ya da tozlanma ufalanma tekrar eder mi?
  • Evet arkadaşlar, dün karşılaştırmalı denedim kömüre karşı tüp.

    Kömürlü; bariz şekilde lezzet olarak üstün, klasik ilkel ateş ve kor üstünde bir ziyafet. Fakat bazı hileler ve hazırlıklarla tüplüde kömüre yakın lezzet verebilir gibi geliyor. Mesela, etleri bir gün önceden sosa yatırmak, taşların üzerine birkaç kömür parçası yada meşe odunu koymak, emaye değilde tel ızgara kullanmak gibi.

    Tüplü; çok hızlı hazır hale geliyor ve sabit ısı vererek eşit pişme sağlıyor lakin seyrek delikli pişirme alanına sahip emaye ızgarasına etlerin tüm sosu tuzu yapışıp karamelize oluyor ve bu yüzden etler kömüre göre yavanlaşıyor bu etkiyi azaltmak için tel ızgara kullanıp taşların üstünede is ve aroma katması için değişik baharat ve kömür kullanmayı planlıyorum. Ayrıca tüplü mangalın közleme çekmecesi kömüre göre çok daha başarılı homojen ısı oluştuğundan tüm yüzeyler aynı oranda közleniyor. Çok daha pratik, pişirmeye hazır olması ilk kullanım hariç 5 dakika sürmez, kömürlü de bu süre 30 dakikayı geçebilir. Daha temiz, elleriniz hiç kirlenmiyor, yakmak için tek çakmak yeterli, mangal bitiminde kül derdi yok, temizliği daha basit.

    Sonuç; lezzet birinci önceliğiniz ise zamanınızda varsa uğraşmayı seviyorsanız klasik kömürlü mangal, yukarıda bahsettiğim is ve aroma katma işlemlerini deneyerek kömür lezzeti alınabilirse; pratiklik, süre, ekonomi, eşit pişirme, temizlik, köz performansı tüplü mangal tercih edilebilir.

    Ben ise; önceden hazırladığım etleri tel ızgarayla, is ve aroma katma yöntemlerini deneyip kararımı vereceğim başarılı olursa tüplüyle devam edip zamanın elverdiği durumlarda keyif ve klasik lezzeti adına kömürlü mangalı da kullanabilirim.




  • b.turan kullanıcısına yanıt
    Ben yıkamadım. Taş için lav taşı deniyor ama nedir ne değildir bilmiyorum. Yıkasam kireç taşı gibi erir gider mi diye düşündüm. Taşın özelliğini bozarmıyız diye düşündüm. Taşın içinde bulunduğu poşet üzerinde de yıkamayla ilgili bir şey yazmıyor. Bir sefer toz döker sonra bırakır diye düşündüm ama öyle olmuyor. Kurduktan sonra tozları üfleyip uçurdum, ateşi yaktım taşlar kızarken yine ufalandı, üfleyip uçurdum yine sonra yine. Ancak bende taşlara yağ akma olayı çok fazlaydı, dumanın nedeni de bu zaten. Taşları tek kat halinde aralıksız dizdim. Bayağı yağ aktı. Akarsa ne olacağını bildiğimden etleri fazla çevirmedim bile. Bilmiyorum belki benim tavuklar çok yağlıydı. Benim taşların hali vasat. Ortadakiler yağ yanınca simsiyah oldu. Taşlar artık Görevini yapar mı? Böyle olan arkadaşlar bilgilendirsin lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X55 -- 25 Mayıs 2015; 20:40:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: X55

    Ben yıkamadım. Taş için lav taşı deniyor ama nedir ne değildir bilmiyorum. Yıkasam kireç taşı gibi erir gider mi diye düşündüm. Taşın özelliğini bozarmıyız diye düşündüm. Taşın içinde bulunduğu poşet üzerinde de yıkamayla ilgili bir şey yazmıyor. Bir sefer toz döker sonra bırakır diye düşündüm ama öyle olmuyor. Kurduktan sonra tozları üfleyip uçurdum, ateşi yaktım taşlar kızarken yine ufalandı, üfleyip uçurdum yine sonra yine. Ancak bende taşlara yağ akma olayı çok fazlaydı, dumanın nedeni de bu zaten. Taşları tek kat halinde aralıksız dizdim. Bayağı yağ aktı. Akarsa ne olacağını bildiğimden etleri fazla çevirmedim bile. Bilmiyorum belki benim tavuklar çok yağlıydı. Benim taşların hali vasat. Ortadakiler yağ yanınca simsiyah oldu. Taşlar artık Görevini yapar mı? Böyle olan arkadaşlar bilgilendirsin lütfen.


    Ben taşları Mangaldan hiç çıkamıyorum hep içinde duruyor, etten akan yağlardan dolayı sizinki gibi Lav taşları kapkara oldu ama işlevini sorunsuz yerine getiriyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Taşların sürekli toz dökmesi sıkıntı. Ben bir yıkayayım olmadı mecbur yeni taş alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bim'de halen Simkor satılıyor mu arkadaşlar. Ayrıca öneriyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: portiwashere

    Bim'de halen Simkor satılıyor mu arkadaşlar. Ayrıca öneriyor musunuz?

    Ben internetten aldım,ilk başta biraz yadırgıyor insan ama bikaç kez kullandıktan sonra alışıyorsunuz,bence alın ben çok memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-5 parça lav taşı büyüklüğünde mangal kömürü ve tel ızgara ile kömürlü mangalı aratmıyor bilginize. Ayrıca yağsız,derisiz et-tavuk kullanmalısınız tel ızgarayla yağ damlası alevlenip sıkıntı oluyor benim çözümün kuaförde kullanılan su spreyi. Kendi emaye ızgarasıyla cam kapaklı taraftaki ayakları 1-2cm kaldırıp yağ haznesinide ters tarafa koyarsanız alev sıkınıtısı da yaşamazsınız. Tercih sizin afiyet olsun, unutmadan tüpünüz dolu mu? kontrol edin zevkiniz yarıda bölünmesin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.