Şimdi Ara

LASTİK FİTİLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
50.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Benim lastiğe de çivi girdi lastikçiye götürdüm içeriden bişey yapıştırdı. Ama nette mantar yama diye izlediğim videolarda içerden lastik parçası sokuyorlar ip gibi fazlalığı dışardan kesiyorlar öyle içerden yapıştırıyolar o yapışkanı. Bende deliğe bişey sokulmadı. Bi sıkıntı olur mu? Bu yamanın adı ney ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba alalı 6 ay oldu. Lastiğe çivi girdi fitil yaptırdım demişti. Son zamanlarda 5gunde hava 33ten 17ye düşünüyordu. Yama yaptırmak zorunda kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 bin liralık arabaya yamalı lastik layık gören ne içtiyse bende isterim
  • Forumda bu linkte konuyla ilgili detaylı bilgiler mevcut:
    http://forum.donanimhaber.com/dogru-lastik-tamiri--59475024

    Dün benim de başıma geldi. Lastiğe tam omuz bölgesinden köşeden vida girmiş. Pazar günü olduğu için açık lastikçi bulmak için epey dolaştım. Lastikçi, tam köşede olduğu için taşlama yanaşmaz yanağı zedeleyebilir diyerek lastiği janttan sökmeden fitil olarak tabir edilen yamadan yaptı.

     LASTİK FİTİLİ

    Fitilin hava kaçırma ihtimali olduğunu bu nedenle sık sık kontrol etmemi önerdi. Aynı noktadan tekrar delinmediği sürece birşey olmaz uzun süre dayanır dedi.
    Çevremde bu şekilde tamir işlemi yaptıranlar da tecrübelerine dayanarak herhangi bir sorun yaşamadıklarını söylediler ama ben yine de çok güvenemediğim için internette araştırdım ve yukarıda paylaştığım forum bağlantısına ve yabancı kaynaklardaki teknik bilgilere ulaştım.

    Aslında doğru işlem, bu videoda anlatıldığı gibi "mantar yama" yapılması imiş:
    https://www.youtube.com/watch?v=mdTAalpkSLM

    Fakat, onun da bazı kriterleri var;
    Eğer benim durumumdaki gibi hasar lastiğin omuz (shoulder) olarak tabir edilen bölgesinde veya yanak bölgesinde ise RMA (ABD kauçuk üreticileri birliği) ve lastik üreticileri onarım yapılmasını önermiyor, lastiğin hurdaya atılması gerektiğini belirtiyor.
     LASTİK FİTİLİ

    Herkese kazasız, hasarsız, vidasız, çivisiz günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harmehero -- 25 Aralık 2017; 12:0:15 >




  • Cuma günü yaşadığım deneyimden sonra çivi girmesi veya küçük bir deliği onarmak için fitil kullanılmaması gerektiğine kanaat getirdim. Edirne yolunda keşan sınırında İzzet diye bir adamı buldum çağırdım. Muhabbet sohbet ılımlı yaklaşım derken,arka tekeri fitil atarak onardı. 500 metre gittim yada gitmedim,lastik fitilin atıldığı yerden parçalandı.Bir kez daha düşmeden yada kazaya sebebiyet vermeden durabildik. Artçım var,full ağırlık ile ilerliyoruz ve lastik parçalanıyor. Fitil ne kadar kaliteli olsada doğru bir yöntem değil. Sizi merkezi bir yere götürene kadar lastik sprey kitleri yardımcı olacaktır. Sonrasında ister değiştirirsiniz ister sıcak yama yaptırırsınız.
    Sıcak yama güvenli ve doğru bir onarma yöntemi.
  • hocam bende tatile çıkacağım günden 1 gün önce lastiğimin patladığını farkettim. hemen yama attım risk aldım ve o yamayla 2500 km yol yaptım. akabininde aracım memleketime gitti ve 3.500 km civarı yol yaptı. olay biraz tekniğe bakıyor. Sanırım işlemi yapan arkadaşın tecrübesizliğine denk gelmişsin. yinede geçmiş olsun.
  • Benim ön lastiğe geçen sene çivi girmişti (motosiklet) fitil attırdım 260-270km hıza da çıktım hiçbir şey olmadı daha önceki motorumda da vardı. Yüksek hızlarda kullanıyorum bi şey olmuyor ama merkezinden girmiş çivi yanaklara yakınsa lastiği kesinlikle değiştirmeli. Aslında hemen yama, fitil işine girilmemeli direkt lastik değişmeli ama Türkiye bura malum el yakıyor. Korona döneminde kaç ay binilmeden yattı mesela 1psi düşmüş 2 ayda o da normal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorkem.IX -- 26 Haziran 2020; 19:38:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecar limon kullanıcısına yanıt

    KOMUTANIM SOĞUTUCU SPREY JAPON MUYDU...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ecar limon kullanıcısına yanıt

    KOMUTANIM, YENİ TEKNOLOJİDE LASTİK E BANDINDA TAKILMALI VE FİTİLE YAMA YAPIŞTIRICI İLACI SÜRÜLMELİ...İŞLEM BİTTİKDEN SONRA, JAPON YAPIŞTIRICININ SOĞUTUCU TİPLİ YAPIŞTIRICISI İLE YANİ SPREYİ İLE SOĞUTULMALI...VE AYRICA BU SOĞUTUCU ÖZELLİK GASTROKNEMİUS KASININ ÖZELLİĞİ...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.