Şimdi Ara

Laravel insert-update-delete hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, laravel ile bir proje geliştirmek için öğrenmeye başladım. videolu dersler vs izliyorum okuyorum. Fakat ilginç bir sorun var.http://laravel.com/docs/eloquent#insert-update-delete bu işlemleri gerçekleştiremiyorum. her seferinde bana Whoops, looks like something went wrong. hatası veriyor. ne yapsam değişmedi. yapmaya çaliştiğim şu basit işlemin kodlarını veriyorum;

    models/yazilar.php

    <?php

    class Yaz extends Eloquent {
    protected $table = 'yazilar';
    protected $guarded = array();
    }


    routes.php

    <?php

    Route::get('/', function()
    {
    $uye = new Yaz;

    $uye->baslik = 'Can';
    $uye->icerik = 'Can';

    $uye->save();
    });

    görüldüğü üzere işlem gayet basit. videolu olarak ta yapmaya çaliştim. videoyu çeken kişi hiçbir sorun almadan yoluna devam etti fakat bende olmuyor. nerede hata var arkadaşlar?

    not: database ayarları yapıldı. el ile veri girişi yapıldı. ne insert ne de sayfaya basım işlemi başarısız oldu, protected $fillable = array('baslik', 'icerik'); olarak ta denedim, sonuç değişmedi.

    iyi çalışmalar..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gnykspr -- 15 Eylül 2014; 17:29:30 >







  • Sorun çözüldü arkadaşlar, models'ta oluşturulan dosya isimleri yazilar.php'nin iceriğinde Eloquent tarafından extends yapılan class ismi ile aynı olacakmiş: örnek
    class yazilar extends Eloquent {} gibi, fakat videoda izlediğim örnekte, class ismi büyük harf ile başlamıştı, yani yazilar.php içeriği class Yazilar extends Eloquent olarak tanımlanmıştı. orada çalıştı fakat bende çalışmamıştı. iyi çalışmalar..
  • config.php'den debug => true yapmanızı tavsiye ederim, soruna erişmek için.
  • ayrıca klasör ve dosya isimlerinde küçük harf kullanın, MVC dosyaları ile class ların ismide aynı olmalı, yoksa beklenmedik hatalar alabilirsiniz.
  • config.php'den debug => true videolarda hata yapınca benden farklı yazi cikiyordu. teşekkürler önerin için. benim gibi mvc framework'e yeni başlayanların en küçük şeyleri bile gözden kaçırmamaları şart.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.