Şimdi Ara

Laptopun parçalarının ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopun parçalarının ömrünü nasıl olcebilirim? 5 yıllık laptop genel olarak 940m ekran kartı i5 işlemci 4 GB ram var ilk başlarda GTA 5 açan PC şimdi Chrome kasıyor diye opera indirdim. Sıkıntının nerede olduğunu bulmak istiyorum aklımdaki şey SSD takayım 8 GB ram takviyesi yapayım içini temizleyip termal macun süreyim ama diğer parçaların da durumunu öğrenmek istiyorum durduk yere 700 TL zarara girmeyelim. Teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Leptopun marka ve modelini yazarsanız ona göre yorum yapma imkanımız olur.


    İkinci olarak leptopunuzun ömrü biraz da sizin nasıl kullandığınız ile alakalı bir şey. Leptopunuzu nefes vermeden sürekli kullanıyorsanız, taşımak için aldığınız çanta çok ince ve leptopunuzu bu çantada iken sağa sola pat diye bırakıyorsanız, leptopu kullandığınız ortamlar çok tozlu ve sizde bu tozlara çok dikkat etmiyorsanız... vs. gibi gibi durumlarda ömrü 5 sene olsa bile 2-3 senede leptoplarını kullanılmaz hale getiren insanlar var.


    Normal şartlarda çoğu firma genelde parçalarına 5 sene ömür biçerler. Garanti olarak demiyorum. Kullanım ömrü olarak ama tabi bunlar tahmini değerler 5 sene sonra o bilgisayar çöp mü yada parça. Tabiki hayır. 2010 senesinde aldığımız leptop halen daha çalışıyor. Tek değişen parçası diski. Yeni bir ssd aldık bilgisayara can geldi desek yeridir.


    Velhasıl bilgisayarınızı darbeler ve sarsılmalardan koruduysanız ve temizliğine(Termal macun yenileme, fan temizliği ve kasa içi ) dikkat ettiyseniz, bi 5 sene daha sizi götürür.


    Parçalara şu kadar zaman sonra bozulacak şekilde bir ömür biçemeyiz. Garantisi bitmeden tamamen bozulan parçalarda var garantisi bittikten yıllar sonra bile sorunsuz çalışan parçalar da var.


    Temizliğe ve biraz da darbelere dikkat ederseniz, sisteminizi (özellikle işlemci ve ekran kartını) aşırı kullanıma bağlı çok zorlamazsanız daha çok seneler sizi götürür. ssd ve ram takviyesi de yaparsanız ki özellikle ssd takviyesinden sonra bilgisayarınız aşırı hızlanacak, bilgisayardaki değişimi baya fark edersiniz.


    Kolay gelsin.





  • Teşekkürler hocam 5 senedir içi açılmadı ne temizlik ne macun. Bir sorum daha olacaktı HDD de Windows 8 yüklü orijinal olarak HDD yerine SSD takınca biostan Windows 10u kurabilir miyim USB ile?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duranemmi1713 D kullanıcısına yanıt

    Ssd'ye direkt windows 10 kuracaksanız zaten hdd ile işiniz yok. Önce windowsun kendi sitesinden usb'ye(en az 8gb'lık bir model olsun) windows kurulumu yüklemek için microsoftun sitesinde ufak bir program var onu indiriyorsunuz. Programı çalıştırdıktan sonra usb seçimi ve kuracağınız windows 10'un özelliklerini seçtikten sonra, program aynı anda hem indirip hemde usb içine windows 10 kurulumunu yüklüyor. İşlem bittikten sonra Hdd'yi tamamen çıkartın. Ssd'yi hdd yerine takın. Daha sonra bios'tan boot ayarlarından usb ile başlatma seçeneğini ayarlayın. Daha sonra kurulumu hazırladığınız usb'yi takın ve ayarları kaydettikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın. Otomatik olarak görecektir zaten usb'yi. Oradan kurulumu gerçekleştirin.


    Hdd ile ne yapacaksınız bilmiyorum. Eğer bilgisayarda ikinci bir disk yeri var ise oraya takmadan önce formatlamanız gerekecek. Çünkü kurmuş olduğunuz windows 10 ile çakışma ihtimali var windows 8'in. Eğer ki ikinci bir disk girişiniz yoksa ssd'ye windows kuramadan önce yani hdd'yi çıkarmadan önce formatlamanız gerekecek. Gerçi eğer disk kutunuz var ise onu daha sonrada disk kutusu içinden de harici disk olarak format atma şansınız var.


    Ha şunu söyleyeyim. Windows 10'u lisanslamak için anahtara ihtiyacınız var. Windows 8'i windows 10 yükseltme imkanınız var mı bilmiyorum. Eğer varsa ve yükseltme yaptığınız windows 10'u kullanmaya devam etmek istiyorsanız o zaman yapmanız gereken çok farklı olacak. Yükseltme yaptıktan sonra hdd içinde orijinal windows 10'u klonlama yaparak ssd'ye yüklemeniz gerekebilir. Klonlama işlemi için de iki diskin bilgisayara bağlı olması gerekiyor aynı anda. Eğer ikinci bir disk girişi yoksa disk kutusu alarak ssd'yi disk kutusu içine takıp program ile hdd'nizi ssd'ye klonlayabilirsiniz. Bu şekilde klonlama işlemi bittikten sonra direkt ssd'yi windows'a takıp bilgisayarınızı kullanmaya devam edebilirsiniz.


    Disk kutusu yerine de dvdrom kızakları var. Kullanmadığınız dvdrom yerine kızak alıp oraya hdd'yi takıp kullanabilirsiniz.


    Kolay gelsin.





  • Teşekkürler hocam birde programın linkini alabilirsem çok iyi olur microsoftun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duranemmi1713 D kullanıcısına yanıt

    https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10


    Linke tıklayın "aracı şimdi indir"ine basın. Ufak bir program inecek. Direkt çalıştırılabilir bir program.


    Kolay gelsin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.