Şimdi Ara

Laptopuma Yeni Hdd Aldim Format Icin Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar arkadaslar

    2 yillik Toshiba marka laptopumu upgrade amaci ile yeni WD marka hdd aldim. Normalde windows varken format atmayi biliyorum fakat yeni hard diski henuz takmadim taktigimda nasil format atilir hicbir fikrim yok. 0 bir hard disk laptopa takildiginda nasil format atilir nasil windows yuklenir yardimci olurmusunuz. Windows cd si gerekirmi? Normalde recovery hdd si eski cikartacagim hdd mi kalir yoksa onun icin ayri hdd mi vardir laptopta. Bilgili bir arkadasimiz yardimci olursa sevinirim detayli olarak.
    Simdiden tesekkurler.
    Bilgisayarimin modeli Toshiba-satellite u205-s5034
    Isletim sistemi win xp
    Bilgisayarin tam ozellikleri ni de buldum buyrun eger lazim olursa : Toshiba u205-s5034



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 27 Temmuz 2010; 8:10:33 >







  • Bu sayfa size yeterince yardımcı olacaktır :http://forum.donanimhaber.com/m_10202870/tm.htm
  • Verdiginiz sayfayi inceledim fakat oncelikli olarak benim cd ye ihtiyacim olacakmi cunku elimde cd yok bilgisayardaki recovery hdd sinden format atiyordum bu recovery hdd duruyormu ben eski hdd yi cikarttigimda yoksa hdd ile birliktemi icindemi yani buna bir ceveap verebilirmisiniz?
  • şayet bir harici kutu edinebilirseniz aldığınız diski kutuya takın,labtobunuza acronis kurun disk klonlama seçeneğinden mevcut hdd nizi yeni aldığınız hdd yi acronisden hedef göstererek klonlayınız.eski hdd nizde ne varsa aynen oraya klonlanacak ve veri kaybı yaşamadan yeni hdd nizi labtobunuza takıp keyifle kullanacaksınız.
  • Yalniz ben hdd yi kopyalamak istemiyorum. Bugun biraz daha kurcaladim bilgisayari ve Toshiba nin kendi recovery cd si olusturma programi nin oldugunu gordum acaba bu isime yararmi? Yoksa her halukarda windows cd si gerekirmi. Bu laptoplardaki recoveery hdd leri ayrimi oluyor yoksa main hdd yi parcaya bolup orayami recovery bolumu koyuyorlar?
  • Eski hdd yi çıkarmadan kaç dvd gerekiyorsa,recovery diski oluşturun. Yeni hdd taktıktan sonra recovery disklerden yükleme yapabilirsiniz.
  • Nerden olusturluyor bu recovery dvdleri? Ben bir turlu bulamadimda
  • Laptop deneyimim pek olmadı, siz en iyisi servisi arayıp sorun. Bazıları program kurulup alınıyormuş. Yalnız çıkaracapınız hddnin yedek bölümü halen duruyorsa, takacağınız hdd içinde c ve diğer yerleri ayırdıktan sonra yedekten çok az büyük bir bölüm açıp,acronis ile o bölümü aktarmayı deneyebilirsiniz. Deneme şansım yok ama elimde olsa tercih edebileceğim bir yöntem.
  • Cok sagolun arkadaslar aslinda benim eski pc de win xp media center edition 2005 vardi windows key i uzerinde yaziyor fakat cd si yok iste eski hdd ile gidiyor bu win xp mce 2005 i internetten indirme gibi bir sey mumkunmu yada nerden temin edebilirim tekrar mi satin almam gerek? Bu konuyla alakali toshiba ya mi danismak lazim yoksa microsoftami sonucta laptopla beraber gelen orjinal bir windows var. ACikcasi internettten de indirip yuklemektende korkuyorum hacklenme gibi bir riskde var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeihk -- 29 Temmuz 2010; 22:38:48 >
  • Orjinal key varsa kullandığınız cd okadarda önemli değil.İnternete güvenmiyorsanız servis yardımcı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.