Şimdi Ara

Laptopta Nvidia Ekran Kartı Takılı Değil Hatası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba;

    MSI GE60 0ND model Nvidia GTX 660M ve Intel HD4000 ekran kartlı bir laptopum var. Kasası çok yıpranmıştı ben de netten çıkma kasa bulup yeniledim. Yenilerken de oldukça hassas davranmaya çalıştım. Fakat bilgisayarı toplayıp açtığımda görüntüde bir tuhaflık hissetim. Aygıt yöneticisine girdim ve gördüm ki GTX 660M pasif durumda. Soruna baktığımda "Kod 45 Aygıt Takılı Değil" yazıyordu. Etkinleştirmeye çalışınca doğal olarak etkinleşmiyordu.

    Çözüm olarak aygıtı kaldırıp tekrar driver kurayım dedim ama Nvidia, takılı bir aygıt görünmediği için sürücü kurulumu yapmıyor. BIOS güncelledim olmadı. BIOS'a girince ayar olarak sadece bir yer var, switchable graphics yazıyor ve tek seçenek var muxless başka seçebilecek bir şey yok. İnternetten çözüm arayınca hep aynı çözüm taktiği çıkıyor o da aygıt yöneticisinde gizli aygıtları göstermek, o da işe yaramıyor. Format atmanın çözüm olacağını düşünmüyorum o yüzden denemedim. Display Driver Uninstaller diye bir program var. Nvidia sürücüsünden kalma artık ve sorun çıkaran dosyalar varsa silinsin diye onu da denedim bir işe yaramadı.

    Şimdi sizce bu yenileme işlemi esnasında Nvidia GPU'ya fiziksel bir hasar vermişimdir de kalıcı olarak gitmiş midir yoksa aklınıza gelen bir çözüm yöntemi var mı?

    Çok teşekkür ederim.







  • Otomatik mi aratıyorsunuz Driver'ı yoksa modeline göre kendiniz mi kurmaya çalışıyorsunuz?
  • V1CT0RY kullanıcısına yanıt
    Nvidia'nın sitesinden modeli girip driver'ı indiriyorum. Kurmaya gelince takılı herhangi bir kart algımaladığı için uygun donanım yok deyip yüklemiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: +18

    Nvidia'nın sitesinden modeli girip driver'ı indiriyorum. Kurmaya gelince takılı herhangi bir kart algımaladığı için uygun donanım yok deyip yüklemiyor.
    Kendisi tarasın hocam Nvidia.
    https://www.nvidia.com/Download/Scan.aspx?lang=en-us
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.