Şimdi Ara

[b]LAPTOPTA EKRAN KARTI YOK!!! SKANDAL ÖTESİ!!![/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acer Aspire 5935G marka laptop aldım. Kurulum esnasında NVIDIA GEFORCE GT 130M ekran kartı gözüktü. Fakat kurulum bittikten sonra yerine onboard olan ekran kartı gözüküyor. NVIDIA'nın sayfasından driverini yükledim, siz de böyle bir kart yok dedi. Onboard olanı aygıt yöneticisinden kaldırdık, NVIDIA olan kart aygıt yöneticisinde çıktı o zaman. Fakat güncelleme istedi.

    Acer'in kendi sayfasından driver yükledim. Restarttan sonra NVIDIA yine yok oldu. Mağazadaki teşhir ürününde aygıt yöneticisinin içinde 2 kart da gözüküyordu.

    Aldığınız yere başvurun demeyin arkadaşlar başvurduk, çünkü bu 2. laptop, aynı sorun 1.sinde de vardı değiştirdiler.
    Biz de bir bilene soralım dedik, yardım ederseniz çok mutlu olacağım...
    teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simi13 -- 16 Temmuz 2009; 21:39:40 >



  • iki ekran kartı olan modellerden almışsındır:) masa üstündeyken onboard ekran kartı aktif olur daha az enerji tüketmek için. oyuna geçtiğinde gt130m aktif olur. skandal felan yok ortada fazlası var beklediğinden :)
  • bak bu sitede şöyle denmiş:http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Aspire-5935G-Notebook.17438.0.html

    "The Acer Aspire 5935G at hand uses in regards to graphical computing, the option given from the Centrino 2 platform to select between an integrated graphic chip and a dedicated nVIDIA GeForce GT 130 M graphic card, depending on the actual requirements of performance or battery life. The integrated graphic chip set is a GMA 4500 MHD from Intel. Over the Acer Power Smart key (right over the keyboard) it's possible to switch between the various graphic cards easy and fast witout having to reboot Windows Vista. Hence, the dedicated graphic card can be deactivated to save energy, if it's not needed in office mode or at internet surfing but a longer battery life is required."

    Meali: gt130m in yanıda 4500hdm onboard ekran kartı var: acer power smart key denen tuşa bastışında iki ekran kartı arasında hızlı ve kolayca geçiş yapıyor. hadi hayırlı olsun bilgisayarın :)




  • iki ekran kartıda aktif olabilir. Siz oyunlarda performans düşüşü yaşıyormusunuz? yani sadece onboard ekran kartımı çalışıyor?
    Eğer performans gerektirmeyen durumlarda onboard ekran kartı devreye giriyorsa hiç bir sorun yok. Ama sadece onboard ekran kartı çalışıyorsa gerçekten bir sorun var demektir ve bu ilk aldığınız notebookda da varise direk para iadesi talep edin.

    edit: Ben yazana kadar diğer arkadaşlar gerekli cevapları yazmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaTeeH -- 16 Temmuz 2009; 22:27:01 >
  • oyunlarda geçmesi lazım
  • :D:D:D:D:D:


    Süpersin ne diim, günlerdir mahvetti bizi bu:) bi de laptopa demediğimizi bırakmadık:D

    Öylee şeyler denedik ki demek bu kadar kolaymış:)


    ya madem biliyosun bişey daha sorıyım:9

    bu aletin firewire kartındada sorun var şu anda. kamera bağladığımda görmüyor...bütün driverler filan ok kamera ve kablo da test edildi düzgün çalışıoyor..pcmci bir firewire kart aldım çalışsın diye ama o da pek performanslı değil...laptop'ın kendi firewiresini kullanmak daha iyi olacak gibi:)...buna da yardım edersen daha ne olsun:):):)
  • rica ederim :)

    firewire konusunda aklıma gelen tek şeyi söyleyeyim: anarkt sürücülerinde genelde bus sürücüleri olur. bazı donanımı düzgün kullanabilmek için önce bus yani veri yolunu kullabilmesi için gerekli sürücüler yüklenir. sonra usb firewire gibi sürücüler. bunların yüklenme sırası önemlidir. mesela ben bus sürücüleri yüklemeden modem ve ses kartı sürücülerini yükleyemiyorum. anakartın tüm sürücüleri tam mı ona bak. bilgisayarıma sag tıklayıp, özelliklerden donanıma ordan da aygıt yöneticisine gel. orda sürücüsü yüklü olmayan donanımların sarı soru işaretli olarak gözükür. sarı soru işaretli donanımın varsa özellikle "sm bus" gibi isimlendirilmiş. onları yükle.

    Tüm driverların tamsa aklıma gelen başka bi sey yok. kolay gelsin :)




  • driverleri kontrol etmiştim. aygıt yöneticisinde herşey normal gözüküyor. Zaten IEEE1394 e external hard disc taktım onu gördü. sadece kameralarla uyum sağlayamıyor. 4 tane kamera denedim, olmadı. bi şekilde pcmcı ile çözdüm. bu sefer de avid sorunlu. capture edilen görüntü codecksizmiş gibi oluyor, çoğu zamandacapture sırasında bağlantı kopuyor. avid için gerekli codeckler yüklü....
    neyse yardımların için çok teşekkür ederim topraam:D
    zaten avidin istediği de NVIDIA karttı. belki bu capture sorunumu çözer.
  • bir bilgim yok bu konularda, güle güle kullan :)
  • :) en azından bu problemim çözüldü sayende gülüyorum suan zaten ihi. iyi akşamlar.
  • krdş aktif olduğunu nerden anlıcaz??
  • benim acer 5935g de gt 130m var dio ama ben oyunlarda bunun hiç etkisini göremedim çoğu oyunda kasma olyo.acaba benim pc ye gt 130m koymamışlarmı die düşünüyom.nolur cevaplayın kafayı yicem


    aşağıdaki imajdada belli olyo iki tane intel express kart var




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rowario33 -- 20 Ağustos 2009; 2:19:19 >
  • sağ üst köşede batarya düğmesi vardır ona bastığın zaman nvidia gt 130m'e geçer bidaha bastığın zaman onboard yani intel ekran kartına geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.