Şimdi Ara

Laptoplarda pil ömrü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
797
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar..
    laptop almayı düşünüyorum ancak pil ömürleri hakkında bilgisi olan varmı?
    Normal bir laptopta pil ömrü ne kadardır ve ideali nedir...



  • Pil ömrünü notebook üreticileri özellikler arasında belirtir ve ögrenebilirsin ama alacagin yerde belirtilmemisse genelde 6 cell pil kullanıldıgından 2 saat pil ömrü demektir bu da. Bazı modellerde ise pil 8cell belirtilmisse 3 saat, 9 cell belirtilmisse ortalama 4 saattir. Bu tüm opsiyonların orta seviyesinde ölçülmüş pil ömrü genelde, full performans da calistirmak istendiginde süre düşmekte.
  • mh sı yüksek yada 9 cell li pilli modellere bakmalısın...ev kullanıcısı isen ups alıp bataryayı yarı dolu olarak kutusuna kaldırıp laptopı ups ten kullanmak en mantıklısıdır aslında...pilin ömrü tam şarj ve deşarj olması ile ifade edilir...hatta onun bir sayısıda yaklaşık ama aklımda değil...batarya aslında mobilite içindir yani bir yere giderken yada şehir şebekesi olmayan biryerde batarya gereklidir...unutmamak gerekirki ups kullanmayan sabit kullanıcıların laptopı üzerinde batarya ile kullanmalıdır...çünkü elektriğin aniden kesilmesi laptopta çeşitli donanımsal sorunlar oluşturabilir çünkü kullandığımız alet bir laptop el radyosu değil...
  • arkadaşım eğer pil ömrü önemli bi faktörse apple macbook'ları düşünmeni tavsiye ederim. Pil ömürleri 6 saattir. Tabi ki bu Negative arkaşadın da belirttiği gibi orta seviye opsiyonlarla ölçülmüş süredir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.