Şimdi Ara

Laptopa başka bir laptopun hoparlörünü takma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamün aleyküm. Yerli yabancı arkadaş çevresinde birçok yerde aradım ama tek çözüm olarak harici hoparlör al diyenleri gördüm. Konu başlığındaki sorumun nedeni de eski laptopuma ikinci el de olsa sağlam bir dahili hoparlör bulamamam. Bu arada başka hangi laptoptan çıktığını bilmediğim hoparlörleri taktım ve çalışıyorlar ancak ya sesleri az çıkıyor ya da tiz çıkıyor. Laptopun (toshiba a300) kendi hoparlörü 4 ohm ve sanırsam 2 watttı. Taktığım 8 ohm olanın sesi çok az ve tiz çıktı, 4 ohm olan da tiz değil ama sesi yine az.


    Soru, başka laptopların hoparlörlerini orijinal hoparlörümün kasasının içine tabiki boşluk olacak şekilde koyuyorum, fotoğrafta görebilirsiniz. Bu hoparlörlerin tam oturmaması sesin az çıkmasına neden olabilir mi? Yeni taktığım hoparlörler biraz aşağıda kaldığından ve üstteki hoparlör deliklerine uzak kaldığından sesin az gelmesi tabi saçma bir ihtimal de olsa olabilir mi? Hoparlörleri laptopu tam kapatmadan test edemedim, kısa devreyle açma riskine giremem bozulur filan. Ohm watt muhabbetinden de gram anlamıyorum tabi, bilgisi olan varsa yine bilgiye açığım. Bu kadar şeyi burada niye soruyorum, sıfır teknik bilgimle? Çünkü gittiğim bilgisayarcılar direkt başka laptopun hoparlörü olmaz, elektrikçi ise sinirle arada boşluk var olur mu öyle dediler.


    Siz de aynısını veya benzerini diyecekseniz lütfen içinizden deyin. Okuduğunuz için teşekkürler, hayırlı bayramlar.

    Laptopa başka bir laptopun hoparlörünü takma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exfat -- 3 Mayıs 2022; 19:28:0 >







  • İlginç bir şekilde Aliexpress'te bulamadım bu bilgisayarın hoparlöründen. Sadece 1 tane buldum oda aynı mı emin değilim:






  • Bu da var ama Ebay'den ürün almak mümkün mü bilmiyorum.

    ebay
    TOSHIBA Satellite A300 A305D A305-S Genuine Internal speakers Left & Right NT* | eBay
    https://www.ebay.com/itm/323815670468
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt

    Evet hoparlör bu, teşekkür ederim. Ebay'den paypal olmadan alışveriş yapılamıyordu sanırsam. Yapılsa da 45 dolar çok ve gümrük vergisi de hariçtir herhalde. Geçeceği de şüpheli. Geç cevap için üzgünüm. Tekrar teşekkürler.

  • Exfat E kullanıcısına yanıt

    Üzülecek bir durum yok hocam lafı olmaz. Bit pazarı veya eskiciden benzer hoparlör uydurulabilir belki. Ohm ve watt değerleri benzer bir hoparlör iş görür diye düşünüyorum. Kasaya yerleştirirken sığacak ve sabit duracak şekilde modifiye edersiniz zaten. Kolay gelsin, iyi forumlar :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.