Şimdi Ara

Laptopa 2. wireless adaptörü takmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir laptopla download sitelerinden aynı anda birden fazla indirme yapılamıyor.

    Buna çözüm olarak laptobun kendi bünyesinde yer alan wireless i ile beraber çalışacak ikinci bir usb adaptörü takmayı düşündüm.

    Adaptörü takıp programını kurdum , şimdi sağ altta anten çekim gücünü gösteren yerde üst üste iki kat şeklinde bağlantı kurabileceğim modemler çıktı , yani 2 tane A, iki tane B , iki tane C kişilerine ait modemler gözüktü.

    Şimdi herhangi bir sayfa açmak ya da yükleme yapmak istediğimde hangi adaptörümle hangi ağa bağlanıp hangi linke yine hangi ağ veya adaptörden bağlanacağımı nasıl seçebilirim?

    Ayrıca laptoba w7 içine virtualbox kurup ona da xp kurdum tek adaptörle iki ayrı bilgisayar varmış gibi bağlanmaya çalıştım galiba aynı ıp yi kullandığı için olmadı.

    Yada w7 ye laptop adaptörünü xp ye usb adaptörünü atayabilirsek olabilir mi?

    Hatta fazla fantastik olabilir ama iki işletim sistemi ve iki adaptörü aynı anda çalıştırıp aynı anda 4 yükleme yapabilirmiyiz acaba.

    Ya da ikinci adaptöre veya ikinci işletim sistemine gerek kalmadan bu işi yapmanın bir yolu var mı?

    <<<<<<<<<<<< Teşekkürler >>>>>>>>>>>>







  • taktığınız her ağ bağdaştırıcı için farklı bir bağlantı göreceksiniz zaten. Sıkıntınız aynı siteden 2 dosya indirmekse bu yöntem işe yaramaz. Çünkü ip üzerinden bu önlemi alır siteler. Farklı internet bağlantıları şart.
  • Peki bu dediğinize göre elimizde iki ayrı bilgisayar olsa bile halka açık olan wireless bağlantı noktalarından da aynı anda aynı siteden download yapılamıyor olmalı doğrumu?
  • Tek bir ip ile internete çıktığı sürece, evet.
  • en basit haliyle ancak bir yazılım aracılığıyla yapılabilir bu. linuxla ilgili backgroundun varsa, bi bilgisayarı linux router olarak kullanıp yapabilirsin.

    http://www.ssi.bg/~ja/nano.txt

    windowsta var mı böyle bir şey bilmiyorum. google'a load balancing diye arat çıkar bişeyler belki.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.