Şimdi Ara

Laptop wireless 802.11n değilse?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Şöyle sorayım: Kullandığım laptopun markası Toshiba Satellite A100 036 PSAANE modeli. Atheros AR5006EG wireless driver yüklü güncelleme ile.
    Evimde kullandığım modem Sagem 2404 standart bir model. (IEEE 802.11n değil) Aynı şekilde laptopum da biraz eski olduğu için wireless N desteği yok.

    Şimdi biraz konuyu değiştireyim. Benim oturduğum yer şehre 15km. mesafede bir köy. Burada kullandığım servis sağlayıcı 24mbps band genişliğine varan internet hizmeti sunmakta. Benim kullanmakta olduğum paket de 24mbps sınırsız. Ama gelin görün ki benim hız 1.7-1.8 mbps değişiyor. Gülmeyin hakikaten aynen böyle.
    Ben ne yapmalıyım ki; bağlantı hızım en azından 4,6 ne bileyim 8 olsun? 10-20 leri görmeyi beklemiyorum. Hiç olmazsa iki üç kat artsa kafi benim için.
    Teşekkürler.

    Not: Bulunduğum yer Yunanistan'dadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi imeasy -- 19 Mart 2012; 14:47:03 >



  • laptop n olmasa g olsa bile 22mbit e kadar sorunsuz bağlanmanız lazım. Tabi çekim gücü yeterliyse. Bence sorun servis sağlayıcınızda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: utkanizmit

    laptop n olmasa g olsa bile 22mbit e kadar sorunsuz bağlanmanız lazım. Tabi çekim gücü yeterliyse. Bence sorun servis sağlayıcınızda.

    Burda çekim gücü düşük sanırsam. Yunancam da yok, o yüzden şu meseleyi bir türlü açıklığa kavuşturamadım burda. Adamlar güya 6-7 falan bağlanırsın diyorlar bizim köy için. Olan bizim paracıklara oluyor. Hani laptopa bir aparat takviye ile bir de yepyeni bir modem ile bu hızları yakalaya bilirmiyim, onu öğrenmek istemiştim.
  • Bu arada PSTN hattı üzerinden ADSL bağlanıyorum. ISDN değil. Bir şey değiştirmemesi lazım bunun, öyle değil mi?
  • Burada (Ingiltere) servisler "up to XX Mbit" seklinde veriliyor yani 30 Mbit alinmissa 30 Mbit'lik bir hizmet alacaginiz anlamina gelmiyor. 20 Mb'lik paket alip 2 Mb ile intenete baglanmak bazi haneler icin dogal bir durum oluyor. Santrale mesafe vs gibi etkenler yuzunden maksimum hizla alakasiz hizlarda sevis alinabiliyor. Aynisi belki Yunanistan icin de gecerlidir fakat web siteleinde bulundugunuz hanenin hangi hiz araliginda internet erisimi alabilecegi belirtiliyor olmali. Bir de mesela yine Ingiltere icin Sky broadband kullaniciysaniz hattiniz 2 haftalik test surecinden gecip son hiziniza 2 hafta icinde ulasiyorsunuz. Uzun lafin kisasi, Yunanca bilip de size yardimci olacak birini bulup servis saglayicinizi aramaniz sizin icin daha hayirli olacaktir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.