Şimdi Ara

Laptop tamamen açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde casper nirvana cnc serisi laptopumu her zmn olduğu gibi açtım tozunu falan temizledim. Kasayı geri toparladım açılmadı. Allah Allah dedim söktüm tekrar. kasanın dıştaki vidalarını sıkmadan power a basınca açıldığını gördüm. tam sıkmadan toparladım koydum masaya. Açtım bi 5 dk kullandım. Sol elimi üzerine koyunca pat gitti. yani bios pilinin olduğu bölgeye baskı yapınca gitti. Sonra tekrar söktüm bios pilini çıkardım taktım. sonra hiç açılmadı... yani son olarak pc şuan hiç tepki vermio arkadaşlar ne ışık var ne bişey. Sıkıntı nedir acaba ne yapmamız lazım. garanti fln yok bu arada 5 senelik pc. kusura bakmayın biraz uzun oldu ama yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Steven01

    Arkadaşlar merhaba. Geçenlerde casper nirvana cnc serisi laptopumu her zmn olduğu gibi açtım tozunu falan temizledim. Kasayı geri toparladım açılmadı. Allah Allah dedim söktüm tekrar. kasanın dıştaki vidalarını sıkmadan power a basınca açıldığını gördüm. tam sıkmadan toparladım koydum masaya. Açtım bi 5 dk kullandım. Sol elimi üzerine koyunca pat gitti. yani bios pilinin olduğu bölgeye baskı yapınca gitti. Sonra tekrar söktüm bios pilini çıkardım taktım. sonra hiç açılmadı... yani son olarak pc şuan hiç tepki vermio arkadaşlar ne ışık var ne bişey. Sıkıntı nedir acaba ne yapmamız lazım. garanti fln yok bu arada 5 senelik pc. kusura bakmayın biraz uzun oldu ama yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

    Yalandan yere para harcatmak istemiyorum sana ama vatandan yada saatçiden fark etmez gidip bir bios pili al. Eskisiyle değiştir.


    Ama bios pilinin olduğu yere bastırınca falan sisteminin kapandığını söylüyorsun. Donanımsal yani teknik bir arıza söz konusu olabilir en iyisi onu sağlam bir bilgisayarcıya götürüp baktırman daha iyi olur senin için.

    Tabi bilgisayarcıya sorunu çöz demiyeceksin direkt. İlk önce sorunun kaynağını bulsun eğer çözüm yolu aşırı pahalı ise yaptırmazsın duruma göre seni arasın işte. Direkt yapmasınlar.


    Onun dışında pek yapabileceğin bir şey yok gibi.

    Bilgisayarın içini tamamen açıp bios pilinin olduğu bölgeyi tam olarak gözlemleme imkanın varsa, o yeri iyice bakıp her hangi bir temassızlık söz konusu mu bir gözden geçirirsin.

    Yapamıyorsan mecburi teknik servise götürecen.




  • Arkadaslar guc girisinde sikinti varmis o yuzden tepki vermiyormus. guc kablosunu lehimledim yerine. fakat bu seferde kavloyu takinca fan az bi kipriyor ve bi isik yanip sonuyor. yani ikisi ayni anda surekli birer saniye arayla ayni seyi yapiyorlar. sorun nedir acaba? onerilerinizi bekliorum arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.