Şimdi Ara

Laptop soğutucu bilgisayara zarar verir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Ne yazık ki bu bölümde yakın zamandaki 2. konum . Burnum dertten kurtulmuyor:)

    öncelikle kullandığım soğutucu bu;

    http://www.coolermaster.com/mobile/notepal-series/notepal-u2-plus/

    Soğutucunun zarar vermiş olabileceğini düşünmemin nedeni, 1 hafta kadar önce bu soğutucuyu kuzenimin bilgisayarında kullanmamız ve sıfır şarj aleti ile bile laptop şarj olmasının anlık olarak kesilip düzelmesi. Kablo girişiyle oynayınca şarja girip çıkıyordu. Garantiye verdik ve anakart ile adaptörü değişip geldi(adaptörü yanıktı)

    Daha sonra benim bilgisayarımda aynı soğutucuyu kullandım ve aynı sorun bende de var.Ekran kartımla alakalı bir sorundan dolayı garantiden yeni gelmişti bilgisayarım ve anakart ile ekran kartı değişmişti. Yani bilgisayar yeni gibi:)

    Başta temassızlık gibi duruyor ama yakın zamanda iki bilgisayarda birden aynısı olunca insan şüpheleniyor. Ayrıca şimdi bir de garantiye yollasam en az 10 iş günü sürecek. O yüzden sorun ne kendim çözmeye çalışıyorum. Yardım ederseniz sevinirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asparagine -- 31 Ocak 2014; 18:48:56 >







  • Asla ama asla USB den güç çeken bir cihazı bilgisayarınızın USB portuna bağlamayın. Hangi marka ve model olursa olsun. USB girişe sahip bir cihaz aldıysanız (Harici adaptörlü olanlarını tercih edin) Ne kadar güç gereksinimi varsa (1 amper, 2 amper vs.) ona uygun bir 5v luk USB girişli adaptör alın (en iyisi yüksek amperli olanı alın ki başka cihazlarda da kullanırsınız) onunla bu tarz cihazlarınızı çalıştırın.

    Fazla akım çektiği için USB girişindeki devreler, anakart zarar görebilir.
    Bu şekilde arızalanmış bir çok cihazla karşılaşılmıştır.

    Bu konunun önemli olduğunu düşünüyorum ve üst konu olarak arızaların bahsedildiği bir bölüme alınırsa ya da içeriği kopyalanırsa çok faydalı olacaktır. Admin arkadaşlara da duyurulur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeYYaH-1 -- 31 Ocak 2014; 21:19:24 >
  • Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Anakartı bu nedenden zarar görmüş bir bilgisayar çalışmaya devam eder mi yoksa tamamen açılamaz durumda mı olur?
  • Aynı marka soğutucuyu kullanan biri olarak nedenin oturduğun yerin şehir akımıyla alakalı olabileceğinden kuşkulandım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Piskopatzencefil -- 1 Şubat 2014; 1:37:31 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anilcan74

    Detaylı bilgilendirme için teşekkürler. Anakartı bu nedenden zarar görmüş bir bilgisayar çalışmaya devam eder mi yoksa tamamen açılamaz durumda mı olur?

    Oluşan hasara göre değişir. Sistem düzgün çalışıp USB portları da devre dışı kalabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.