Şimdi Ara

Laptop seçimi konusunda yorumlarınızı beklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar,

    Yeni bir laptop almayı düşünüyorum, bir süredir ankaradaki masaüstü bilgisayarımdan uzağım, ve uzun bir süre de yakınlarda olamayacağım, 3-4 aydır da asus eee pc 1000h ımla idare ediyorum ancak yakın zamanda da yeni ve güçlü bir laptop almak istiyorum.

    Bilgisayar mühendisliği master ı okuyorum, sıklıkla c, c++, c# ve javada ufak programlar geliştirmem gerekeceği ihtimali var, (ödev ve projeler gibi) linux üzerinde de çalışıyoruz aslında da linux olayı genelde putty üzerinden okuldaki bash linux kullanan makinaya bağlanıyoruz. Bunları neden anlattım, çünkü aslında platforma karar veremedim, pc mi macbook pro mu?

    Aslında bana sorarsanız laptop pc yi tercih etmek istiyorum ancak benim almak istediğim laptop, laptop pc lerin macbook pro'su ayarında olmalı, yani ne demek istiyorum, malzeme kalitesi; mutlaka alüminyum kasa olmalı, en azından kasanın alt kısmı tamamen alüminyum olmalı, aydınlatmalı klavye, ışık sensörüne göre otomatik ekran ışığı ayarı, multitouch touch pad, e en azından bi 5 saat de pil ömrü olsun :) macbook pro lar 8-9 saat. ramler genelde 4 gb oluyo onda bir sorun yok, 500gb hdd yeterli gayet güzel( 7200 rpm tabiki tercihim) işlemci olarak da i7 olması tabiki tercihim( eski 740qm de olabilir yeni çıkan modeli de olabilir sanırım 740qm 1.73ghz de çalışıyor yenisi 2.0 ghz)

    sony vaioya baktım geçenlerde f serisi sanırım tam emin değilim, 16.4 inch, parasını verince full hd ekran var, aydınlatmalı klavye, i7 işlemci süper. ama eksileri; 2 saat pil ömrü( yuh abi hiç koymasaydınız pil) plastik kasa( en kötüsü de bu) , ve multi touch touch pad yok, en azından iki parmakla aşağı indirme yok, benim 2003 de kullandığım sony vaio fs-285b modelinde de aynı touch pad vardı adamlar hiç geliştirmemiş o yıldan beri. ama sony nin iyi yanı parasını verince blu ray player da geliyor. ama işte hepsinden önce sony o plastik kasayla gözümde beş para etmez şu anda, bir macbook un yanında kötü görünüyor. ( ki bunu eski sony kullanıcısı olarak ve üzülerek söylüyorum) ancak fiyatı çok pahalı değil yani alınabilir ama işte isteklerimi karşılamıyor.

    lenovo iyi derler, baktım ona da sanırım 800 veya 900 dolar civarıydı i7 işlemcili modeli, hem de yeni i7 2.0 ghz de çalışan, 4 gb ram, 500 hdd sanırım, e süper, ekran kartları da tabi bana yeter hepsinin fazla bile gelir hatta.. ama maalesef yine plastik kasa, ışık sensörü veya klavye aydınlatması da yok lenovo da, eminim pil ömrü de çok iyi değildir.

    dell iyi derdi arkadaşlarım, dell ölmüş de ağlayanı yok valla, adam akıllı ne alüminyum kasasını görebildim ne de i7 işlemcilisini, varsa yoksa i3, i5..

    onun dışında da ne alınır bilmiyorum valla, lenovo nun thinkpad serisi var, eski ibm lerin kalitesinde ama onlar da oldukça fiyatlı.. ama biliyorum gerçekten bambaşka kalitede bilgisayar ibm thinkpad ler..

    bu durumda bir de size sormak istiyorum, macbook pro ayarında, malzeme kalitesi en az onun kadar iyi, tercihen tamamen alüminyum kasalı, aydınlatmalı klavye, ekran ışığı otomatiği, multi touch pad, falan yani şöyle bakınca en az macbook pro lar kadar kaliteli olacak bir laptop ne önerebilirsiniz?
    Plastik kasaların ne olursa olsun ısınma sorunu olacağını tahmin ediyorum, ısınma sorunu olmasa bile cayır cayır fan sesi olacağı, başta olmasa bile ilerde olacağı bence bir gerçek, yani ısınma dışında bile bir göze hitap açısından plastik kasa bence olabilecek en en kötü materyal, el konan yerlerde boyası kalkar, falan filan yani alüminyum dururken niye bu bilgisayar firmaları bu kadar düşürürler kendilerini anlamıyorum..

    macbook pro ise, c# da kod yazmak için illa dual boot etmek istemiyorum haklı olarak, macos havalı bir işletim sistemi olabilir, ama getirdiği bağımlılıklar benim hiç hoşuma gitmiyo, itunes olsun başka bir sürü zorunluluk hoş değil, kablosuz klavye mouse kullanacağım, eminim birçok markanın modelini kabul etmiyordur, evdeki wireless printer ı bile tanımayacak sanıyorum, external hard diskimi bile sanırım kullanabilmem için formatlamam gerekcek.. ki bunlar hiç hoşuma giden şeyler değil..
    ayrıca tabiki mac in laptop pc ye göre ne kadar pahalı olduğunu biliyoruz hepimiz ancak eğer mac alacaksam bile bu yaz yeni işlemcilerle donatılmasını bekleyeceğim, ondan sonra artık duruma göre i5 veya i7 bakacağım..

    bana bir öneride bulunabilirseniz çok sevinirim gerçekten, pc almak istiyorum ama en az mac kadar kaliteli bir model arıyorum ancak bulamadım, belki sizin bildiğiniz birşeyler varsa duymak isterim. yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.