Şimdi Ara

Laptop klavye ve touchpad'i USB ya da PS2 bağlanabilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar,

    Tasarımı süren bir projemde gerektiğinde kullanılmak üzere minimum ölçülerde bir klavye ve touchpad ayarlamak istiyorum. Bunun içinde eski bir laptopun klavye ve touchpad ini hazırladığım düzeneğe yerleştirip bilgisayara usb den ya da PS2 portlar üzerinden bağlayabilirim diye dşündüm. Fakat yerli ve yabancı sitelerde yptığım aramada böyle bir örneğe rastlamadım.

    Bu konuda bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenngiz -- 27 Kasım 2008; 21:15:12 >



  • Benim düşündüklerimi pek kimse düşünmemiş sanırım. Ama hazır böyle bi konu açılmışken ben araştırmalarımın sonuçlarından bahsedeyim ki, belki ileride birisinin bir işini görür.

    Şimdi bu istediklerimi, yani laptop klavyesi ve touchpadini desktop pc ye takmak teknik olarak mümkün ama pratikte biraz tuzlu bir iş. Her ikisi için birer kontrol kartı, güç bağlantısı vs gerekiyor. Baya maliyetli, meşakkatli ama imkansız değil tabi.

    En kolay yolu, A4Tech in laptop klavyesinin fiziksel özelliklerine sahip mini slim keyboard modelini (USB) alıp, yanında bir adet te USB touchpad (bkz. eBay) almak, ki kontrol kartlarının ve güç bağlantı kartlarının yarısından daha az bir maliyete çıkıyor.

    İsteyen arkadaşlara bu konuda bilgilerimi aktarmaktan mutluluk duyarım.
  • Hocam ayrıca Notebook Klavye ve Pad'ini bağlamak istersen mutlaka elektronik bir devreye ihtiyacın var.Elektronik bilgin yoksa kendin yapman imkansız.PIC kullanman ve buna uygun C veya Hex kodları yazmak zorundasın.Bende en iyisi yurtdışından al
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ermanunal01

    Hocam ayrıca Notebook Klavye ve Pad'ini bağlamak istersen mutlaka elektronik bir devreye ihtiyacın var.Elektronik bilgin yoksa kendin yapman imkansız.PIC kullanman ve buna uygun C veya Hex kodları yazmak zorundasın.Bende en iyisi yurtdışından al


    +1453
    logitech yapmıştı sanırsam.
  • doğrudur dostum. zor iş devre falan. alırsın gelmez, gelir çalışmaz bi dünya iş.

    onun yerinde bir slim klavye bitane de USB touchpad ile kotarıcaz işi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenngiz -- 4 Aralık 2008; 19:35:59 >
  • konuyu hortlatiyim , bozulan laptoptan kalan touchpad i kullanabilirmiyim diye araştırıyodum tek bulduğum bilgi yine burda , uğraşılmaz atiyim çöpe en iyisi .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.