Şimdi Ara

laptop kendiliğinden ya donuyor ya reset atıyor bazen de mavi ekran veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
3.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar casper nirvana laptop var. 5 yıllık. bu güne kadar bir sorun yoktu. sadece nete girmek için kullanılan bi alet bu. durduk yere açılışta reset atmaya başladı. açılıştan kastım açar açmaz ilk 5 saniye içinde. sonra bi kez açıldı ama bu sefer de 1-2 dk sonra dondu. bi kaç kez daha açtım normal bi şekilde açıldıktan sonra ya dondu ya reset attı. aklıma ısınma geldi. önce cpu üstündeki macuna baktım kurumuş ve dağılmıştı. termal macun ile güzelce hallettim. core temp ile sıcaklıklara baktım. cpu ve gpu sıcaklıkları50-60 arası iken bile aynı sorun devam etti. içini iyice temizledim. ramlerin yerini değiştirdim. yine olmadı. elektrik akımından şüphelendim başka evde denedim olmadı. başka güç kablosu getirdim yine olmadı. c'dekileri d'ye kopyaladım ve format attım. düzeldi yaklaşık 4 saat açık kaldı windows updateden sonra tekrar oldu. ya donuyor ya resetliyor. şimdi format atarken reset attı bi daha denedim kurulum başlarken dondu. tekrar format attım şimdi de kurulum bittikten sonra kullanıcı adı-bilgisayar adı yaza yerden devam ederken donup kalıyor.

    kafayı yiyecem, pcnin içinde projler var ve acil lazım. fikirlerinizi bekliyorum.







  • yok mu cevap verecek kimse?
  • ramleri yer değiştirdim yazmışsınız tek tek denediniz mi ? ..ayrıca tek tek takın ve memtest86 ile test edin .. sistem error verecek mi bir bakın .. ikinci ihtimal bısou sıfırlayıp deneyın .. tecrübeniz varsa güncel yazılım atın ...

    ama ben ramlerın sorunlu oldugunu düşünüyorum .. test programını çalıştırırken ramler bir arada olmasın ayrı ayrı takıp test edin ..birden fazla ram takılıyken bazen sorunlu oldugu halde bulmayabılır ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 15 Haziran 2012; 17:39:08 >
  • dostum ramleri tek tek takarak da denedim. ayrıca benim eski casper laptopa taktım normal çalıştı. dediğin testi yapmadım. bu arada şu an bilgisayar yine ilk sorun olan günkü gibi hiç açılmıyor. şöyle anlatayım güç düğmesine bastığımızda hani dvdrom'dan okuma sesi gelir sonra ekran açılır ya. dvdromda okuma sesi geliyor ve sürekli bu sesi tekrarlıyor. ekran hiç gelmiyor. sanırım 3 saniyede bir reset atıyor. sence ram sorunu böyle bişey yapar mı?
  • 1 saat önce formatı tamamladım hariciye yedekledim. amacım tamamen format çakmak. bi kaç kez dondu ve reset attı ama tamamen yedekledim. şimdi format atarken stop: c000021a fatal system error hatası verdi. 2 kez denedim ikisinde de bu hatayı verdi. şimdi yeniden format için denedim bu sefer de boot yapamadı. cdboot: couldn't find bootmgr hatası verdi. fakat hatalar sürekli değişmeye başladı
  • bahsettiğin gibi ramleri denediniz ve sorun çıkarmadıysa sorun yoktur .. şimdi kafamı karıştıran formattan sonra düzelir gibi olması ..fızıksel bir arıza mı yazılım hatasımı önce sanırım bunu tespit etmek gerekiyor .. başka neler yaptınız bilemiyorum ama mesela bataryayı çıkarıp direk adaptorle çalıştırın ..ve yazılım olarak son bios kalıyor biosu sıfırlamayı deneyin .. sonuç alamassanız sanırım sistem hiç açılmadıgı için yada açılsada resetleyeceği size işlem yaptırmayacağı için pek birşey kalmıyor .. fiziksel bir arıza tespiti içinde laptop olduğundan ramden başka ne yapabilirsiniz ... hdd diyeceğim hdd yi sistem okumadan reset atıyor..

    son olarak anakart arızası olabilir ..bunun tespiti içinde sizin yapabileceğiniz pek birşey yok.. güvendiğiniz bilgisayarcı servis v.s varsa gösterin ..hatta sonucuda konuya paylaşırsanız tecrübe edinmiş olur konuyu okuyanlar ..

    yinede yardımcı olabileceğim birşey varsa konuya paylaşabilirsiniz ..



    son msj ı şimdi okudum verdiği hatayı araştırıyorum ..somut bişi bulduugmda konuya paylaşacagım ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cro@oan -- 15 Haziran 2012; 20:12:48 >




  • şu an son durum şu, boot kısmını geçtik, kuruluma başlayamadan şu hatayı veriyor.

    stop: c000021a fatal system error
    the initial session process or system process terminated unexpectedly with a satus of 0x000000 (0xc000001 0x001003a8)
    the system has been shut down
  • http://www.chip.com.tr/forum/stop-c000021afatal-system-error-hatasi_t179734_2.html

    bakın burayı inceleyin ssistem acıldıgında bıosa girip acpi modunu kapatabilirmisiniz.. ? konuyu ıncelersenız sorun çözülmüş benzer bir durumda .. deneyin konuya durumu paylasın yıne .
  • onu ben de okudum ama acpi denen şeyi bulamadım biosta. casper nirvana laptop oldugu için mi yok? ya da adı mı farklı acaba? bir de şu var, biosu hiç kurcalamadım formata geçiyordu 2 gündür şimdi niye böyle oldu anlamadım
  • http://www.bilgisayardershanesi.com/donanimders13.htm ( alt sıralarda POWER MANAGEMENT SETUP menusunde gorunuyor )


    biosunuz hangisi bilemıyorum ama POWER MANAGEMENT SETUP menusunun altında olması gerekıyor
  • yine ekran gelmeden resetleniyor :) açılır açılmaz reset vuruyor. o yüzden bakamıyorum biosa. bu arada ilgin için teşekkürler, herkes yapmıyor senin yaptığını ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockNpel -- 15 Haziran 2012; 23:17:04 >
  • rica ederim tşkler..


    üstad valla sistem en azından açılsa öyle yada böyle bişiler yapılır ama .. olmuyor..

    kasayı açıp linkde bıos pilinin etrafında jumper olmalı onunla sıstemı sıfırlayabılrmısınız ..? 1-2 ye takılı 3-4 e takacaksınız sistemi açacaksınız sonra tekrar kapatacaksınız .. eski yerıne alacaksınız ..

    http://forum.donanimhaber.com/m_58190734/tm.htm




    yada....



    Statik elektrik yüklenmesi oluyor bazen. Pili ve adaptörü sök. O halde 5 saniye laptopun açma/kapama düğmesine basılı tut. Eğer varsa bu işlem biriken statik elektriği boşaltacaktır. Sonra pilini tak ve çalıştırmayı dene




  • bios pili jumper olaylarından anlamıyorum :( statik elektrik fikri de olmadı.

    şimdi en son ki durum hiç açılmıyor sürekli res atıyor dedim ya. bişey farkettim, böyle açılmadığı zamanlarda fan da dönmüyor. bu bi fikir verir mi sana?
  • anakart elektrik almıyor ..bataryayı cıkarıp direk adaptorle denedıgınızde de durum aynı mı ..

    evetse ben tıkandım artık ..hanı uzakdan yardımcı olabılecegım başka fıkrım kalmadı .. sanırım sızede teknık servıs yolu gorunuyor..
  • pil takılıyken de ayrıyken de aynı. ama neye göre bunu yapıyor, yani birazdan açtığımda açılabilir de. böyle şuursuz bi hareketler var ortada :) çok sağol hocam uğraştın benle, teşekkürler.
  • valla üstad toparladıgım zaman 2 şey aklıma yatıyor ..bıos .. ve soylemek ıstemedıgım anakart arızası .. ama durum o kadar garip ki arızanın ayarı yok ..hanı hep aynı yerde yada aynı işlemde sorun cıkarsa tamam ..ya acılmıyo ya acılıyo resetlıyo ya kurulumda sorun cıkarıyo v.s.. o zaman da dediğim gibi anakart yada bıos sorunu benım fikrim ..umarım çözersiniz .. sonuc alırda gerek servıs yardımıyla gerek sız konuya paylaşırsanız sevınırım ..
  • evet hocam aynen durum dediğiin gibi. bu arada xp cdsi ile format attım xp kurulumu başladı, aygıtlar yükleniyor kısmını geçerken ya da geçtiğinde resetledi, tekrar denedim yine aynı yere geldiğinde ya dondu ya resetledi unuttum artık :) ramleri tekrar diğer pcye takıp denedim sorun yok. harddiskte sorun olabilir mi acaba? gerçi sorun olsaydı 70gblık yedekleri kopyalayamazdı herhalde haricime. sonuç olarak servise verecem, sonucu da burada muhakkak yazarım. tekrar teşekkürler :)
  • sonuçç ?????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.