Şimdi Ara

laptop kazası- yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar
    dün ufak bir kaza yaşadım ve laptopumun üstüne sert bir cisim hızlıca düştü
    ekrandan umudu kesmiştm zaten laptopu yerden alıp kapagını acmadan ama başka hasarlarda var sanırm, tam hatırlamamakla beraber o ilk an çalışıp calısmadıgını, calısıyor ama görüntü gelmiyor diye hatırlıyorum ama hic calısmamıs da olabilr tam net hatırlamıyorum o anı, bi kac saat sonra baktıgımda calısmıyor haldeydi tamamen.. ekran zaten kırık.

    bugun sabah icini actım hafiften arka kısımlardan harddisk cpu board kısımlarını falan, özellikle bi yere gelmiş zaten darbe belli kasadan, oraya baktm falan ezik vs görünür olarak görünmüyo board unda, ama tabi esas olarak ne durumda bilemiyorum..

    bu cihazların boardllarını deişsek ne kdar tutar ortalama bi fikri olan varmı..
    ekran icin cözüm olarak sanırım panel alıp kendim monte etmem gerekicek, servisler inanılmaz para istiyolar bu tür tamirlere, cihaz kendisi (lenovo 3000) zaten 899 lira civarı birşeydi aldıgımda gecen sene..
    yeni birşey almayı düşünmüyorum yeni cihazlardan 12.1" inch pek ucuz birşey göremiyorum fazla bütcem de yok, en ucuz nasıl bir cözüm önerebilrsiniz arkadaslar, bunların boardlarını bulup temin etme şansım varmı servise cok yüksek bedeller ödemeden..?
    panelleri sanırım gittigidiyor , notebookservis firmaları netteki falan bir sürü yerden 200-250 civarına bulunabiliyo galiba..
    diger kısımları nasıl hallederim arkadslar..

    bilgisi veya konuyla ilgiili yardım edebilecek fikri olan varsa iletebilirse çook sevinirimm
    çok teşekkürrler...







  • servise gönder arkadasım masraf cıkarsınlar yapılabılecek baska bısey yok...:(
  • Geçen sene aldığınız fiyatın yarıdan fazlasına yakın masraf çıkabilir. Ayrıca tam manası ile stabil çalışırmı çalışmaz mı bunuda düşünmek lazım.
  • Öncelikle sorun hangi parçalarda tespit ettirmek gerekir.
    Eğer sadece lcd kırılmışsa onarımını yaptırmaya değer
    Ama bunun yanında board'dada arıza varsa o zaman sağlam parçaları 2.el satıp yeni bir cihaz almaktan başka çaren yok bence
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alp_o

    Öncelikle sorun hangi parçalarda tespit ettirmek gerekir.
    Eğer sadece lcd kırılmışsa onarımını yaptırmaya değer
    Ama bunun yanında board'dada arıza varsa o zaman sağlam parçaları 2.el satıp yeni bir cihaz almaktan başka çaren yok bence

    Ben 2 ay kullandığım msı megabook aynı durumda dağıttım..... Sıradan yere düştü... Servis yenisine yakın para istedi... Sağlamları sattım. Lenovo = makine aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.