Şimdi Ara

Laptop ısınma sorunu çözümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptop kullanıcılarının çoğu ısınma sorunundan şikayetçi. Her ne kadar yeni nesil bilgisayarlarda bu soruna yönelik yeni teknolojiler kullanılsada sorun devam etmekte. Bu konu için yapmanız gerekenleri sıralıyorum.

    1. Bilgisayarınızı düz ve sert zeminlerde kullanın.

    2)Bilgisayarı fişe takılı kullanırken bataryayı çıkartın çünkü batarya takılıysa ısınacak ve bilgisayara extra ısı verecektir.

    3) Bilgisayarınızı kullanımınıza göre yeni bir güç planı oluşturun.

    4) Kullanmadığınız uygulamaları kapatın.

    5) Laptop soğutucu almanız hava akımını hızlandıracaktır imkanınız varsa bir laptop soğutusu alın.

    6) Bu yöntemlerin hiç biri işe yaramıyorsa laptopunuzun fanının temizlenmesi gerek. Bu konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ve Hp, Dell, Asus, Lenova markalarında fan temizliği nasıl yapılır videolarını alt taraftaki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

    Laptop ısınma sorunu çözüm yolları



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan4854 -- 17 Nisan 2013; 15:47:29 >







  • Bataryayı çıkarma işi doğru olmaz ayrıca fişe takılıyken bataryayı kullanmadığından ısınma olmaz 2. seçeneğe katılmıyorum.
  • alta konulacak soğutucu çok işe yarıyor...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Bataryayı çıkarma işi doğru olmaz ayrıca fişe takılıyken bataryayı kullanmadığından ısınma olmaz 2. seçeneğe katılmıyorum.

    Bilgisayarınızda prizde ve batarya takılıyken bir süre sonra bataryayı çıkartın ve ısısına bakın kesinlikle ısınıyor. Ayrıca bu bilgi kullanıdığım cihazın müşteri hizmetlerine ısınma sorunu ile ilgili danıştığımda bir pc mühendesi tarasından verildi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakan4854 -- 17 Nisan 2013; 15:48:02 >
  • Fan temizleme,macun yenilemeden sonraki en etkili çözüm,güç ayarlarından max. işlemci durumunu %70'lere çekmek olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EPICA

    Fan temizleme,macun yenilemeden sonraki en etkili çözüm,güç ayarlarından max. işlemci durumunu %70'lere çekmek olacaktır.

    evet bu konuda haklısın ama bazı bilgisayarlarda fan temizliği yapmak için (hp gibi) ana karta kadar sökülmesi gerekiyor yani her bir parça tek tek ayırılıyor. bilgisayar tamiri yapılan yerlere de verirken güven sorunu yaşıyorsunuz o yüzden diğer adımlarıda uygulamanın faydalı olacağını düşünüyorum.
  • Bataryada ne tür ısınma görüyorsun eskiden batarya devamlı güce maruz kalırdı,ısınırdı.Halen bazılarının batarayayı çıkarması bu yüzden ama şimdiki sistemlerde battarya tam dolduğunda gücü kestiği için devamlı bir elektrik döngüsüne maruz kalmıyor beklemede duruyor bu da ısınma durumunu ortadan kaldırıyor mühendis eskiye göre sana yorum yapmış olabilir ona bakarsan ultrabook bataryaları ve bazı büyük leptoplarda batarya sabit oluyor o zaman o koca firmalarda çalışan mühendisler işten anlamıyor bu mu yani o mühendis kendini yenilemeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 17 Nisan 2013; 18:00:23 >
  • Bu demek olmuyor ki piyasadaki tüm notebooklar anlattığınız şekilde optimize edilmiş.
  • Aynen öyle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.