Şimdi Ara

Laptop Fiziksel Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
306
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Ben Hp compaq nx9110 laptop kullanıcısıyım. (http://farm4.static.flickr.com/3088/2501521804_c29100d2df.jpg )

    Laptop'um baya eski bir laptop, 5. yılını devirecek nasipse. gayet memnunum laptop'umdan ama sanırım uzun yolculuklarda sırt çantamda bulunmasından sarsıntıdan ses ile ilgili bir problem meydana geldi. Yani laptopum ne kendi hoparlörüne ne de bağladığım kolonlara herhangi bir ses vermemeye başladı.

    http://img198.imageshack.us/img198/8042/2501521804c29100d2df.jpg

    Resimde kırmızı alanın herhangi bir yerine bastırdığımda ses geri geliyordu. Önceleri 2+1 ses sistemimin sadece sağ- sol taraflarına ses veriyordu, ondan sonra hiç ses vermeyip bastırdığımda iki kolona birden ses vermeye başlardı. Şu an ise ses vermeyip bastırdığımda sadece sol kolona ses veriyor.

    Anlatmak istediğim yani fiziksel bir hasar meydana gelmiş durumda. Herhangi bir laptop hastanesine götürmeyi düşündüm ama 5. yılındaki bir laptop'un çıkaracağı masrafı düşünüp pek iyi bir fikir olmadığını düşündüm. Benzer soruna sahip bir arkadaş belki yardımcı olabilir die düşünüorum; umarım da öyle olur Şimdiden teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shizoko -- 10 Ağustos 2009; 22:18:32 >







  • Bir zamanlar ben de bahsettiğiniz notebook'tan kullanmış ve arızalarından bıkmıştım. Garantiden kasa ve ekran dışında ne varsa değişmişti, sonrasında yeğenime verdim de ızdıraplarından kurtuldum. Ancak o hâlâ kullanıyor. Nazını ben çekmişim sanırım.
    Sanırım sizin de bahsettiğiniz gibi fiziksel bir sorun var gibi. Muhtemelen jack girişlerine yakın bir yerlerde lehim atması gibi bir sorun olduğunu düşünüyorum. Eğer elinizden geliyor ya da elinden ince iş gelen ve elektronikten anlayan bir yakınınızla sökerek teşhis ve tedavi edebilirsiniz. Ya da sizin dediğiniz gibi bu işi profesyonellere bırakmak en iyisi.
    Kolay gelsin.
  • ewt bencede bilgisayarcıya, servise felan vermenize gerek yok.. ufak bi lehim veya kablo sorunudur diye düşünüyorum.. biraz bilgisayarla uğraşan elektirk-elektornkçi felan varsa yanınızda problemli kablo lehim her neyse orayı tamir ettirebilrsnz.. laptop'u açmasını becerse onun için yeter.. fazla da kurcalamasın işlemciyi felan :D
  • İmkanınız varsa laptopun kasasını açıp ses giriş çıkışlarını ve kablolarını kontrol edin , büyük ihtimal ufak bir temassızlıktan dolayı böyle bir problem yaşıyorsunuzdur , aynısı asus notebook'uma oldu sırt çantasında taşımaktan , fakat henüz içini açmadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertcan. -- 10 Ağustos 2009; 22:56:18 >
  • hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.