Şimdi Ara

Laptop Fan Hızı Dengesizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Lenovo z570 model bir laptopum var. Laptopun kasasını dikey bir açı ile yada eğimli bir açı ile tutunca fan hızlanıyor ve bir süre sonra bilgisayar kapanabiliyor. Ubuntu günlüklere baktığım zaman kapanma sebebi ısınma olarak görünüyor fakat cihazda herhangi bir ısınma yok veya ısınmaya sebep olacak bir durum söz konusu değil. Fan o şekilde hızlı çalışırken laptopu yatay konuma getirince fan hızı hemen düşüyor normal seyrine geliyor.

    Sorunun işletim sisteminden kaynaklandığını sanmıyorum. Bakım amaçlı laptopu komple söküp bütün soketleri kontrol ettim termal macunu yeniledim fanı ve ızgarasını temizledim geri taktım ve sorun hala devam ediyor. Bana duygusal bir durum gibi gelmeye başladı

    //EDİT

    psensor uygulamasını kurarak neyin ısındığına baktım. Isınan nvdia ekran kartı olarak görünüyor sıcaklığı 95-96 derecelere kadar çıkıyor sistem boşta sayılacak bir durumda iken. Yatay pozisyonda tekrar düşüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aderinkaya -- 13 Mayıs 2019; 16:3:19 >







  • Aygıt yöneticisinden nvidia ekran kartıni devre dışı bırak. Tekrar dene.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Garantisi varsa servise gönderin yoksa, termal macun değişimi ve fan temizliği yapın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • slim_dante kullanıcısına yanıt
    Linux kullanıcısıyım hocam. Ubuntu 18.04.2 kullanıyorum. Ekran kartını devre dışı bırakırsak elbet çalışmadığı için ısınmayacaktır fakat laptopun duruş açısı ile alakasını çözemedim.
  • TheArchaeologist kullanıcısına yanıt
    Garantisi yok hocam 2011 yılında almıştım laptopu :) Fan temizliği macun yenileme ve ızgara temizliğini yaptım. Isınma kontrollerini yaptığımda ısınan çekirdek işlemcide vb bir yerde değil GPU da.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.