Şimdi Ara

Laptop Ekran Kartı Değiştirme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
24.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Konu disi olacak ama fotograftaki gereksinimlere bakarak ne gibi degisiklikler yapinca bf4 u mediumda hic kasmadan oynayabilirim ?
     Laptop Ekran Kartı Değiştirme

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheArony T kullanıcısına yanıt
    Casper var sizde heralde ekran kartınız nedir bu resime bakarak bir şey diyemiyorum çünkü bazı zamanlar dahili kartı görüyor nitekim burda da öyle olmuş sisteminize yapacağınızı yapmışsınız burada önemli olan hangi harici grafiğe sahip olduğunuz gt540m ekran kartıysa böyle bir oyunu takılmadan oynamanız için 30fps üzerine çıkmanız gerekir bu kartla zor. 20fps üzerini görseniz yine iyi bazı programlar aracılığıyla ekran kartına hız aşırtma yapıp fps artırılabilir ama buda yüksek ısınmaya neden olabilir hız aşırta kafanıza göre her seviyede yapamazsınız makul seviyeyi bulmanız gerekir ama buda yeterli olmaz.
  • bodrumair B kullanıcısına yanıt
    Asus laptoplarda ekran kartının vbios u, bios un içine gömülü olduğu için mxm slotu olsa dahi değiştirmek çok çok zor. Bios yazılması gerekiyor yeniden. Asus g serisindeki ekran kartlarını standart mxm ölçülerinde üretmediği için sadece çıkma ekran kartı bulabilirsiniz uygun...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tns1 kullanıcısına yanıt
    Büyük ayıpmış cidden Asusun bunu yapması Bir dünya para verip firmanın en üst modelini alıyorsun ama ekran kartını değiştirmeye izin vermiyor resmen tekrar bir dünya para verip yeni model al demeye getiriyorlar. İnsanlar belki de Mxm slotlu bilip alıyorlar ben hala öyle biliyordum siz söylemeseniz. Birde merak ediyordum bu Ebay gibi sitelerde Mxm ekran kartları satılırken neden hiç Asus uyumlu kartlar yok diye bu yüzdenmiş demek ki
  • Laptobum
    asus intel i7 3630QM 2.40
    16gb Ram
    ekran kartı nvidia gt 650m

    sistem gereksinimlerim bu ekran kartım değişebilirmi ? yardımcı olurmusunuz yeni çıkan oyunları ekran kartım kaldırmıyor ?
  • Ayarları düşürün ekran kartı değişmez.
  • Cengaver53 C kullanıcısına yanıt
    Öncelikle rahatsız ettiğim için özür dilerim bende samsung rf511 var nvidia gt540m kullanıyor bu ekran kartını değiştirebilir miyim ?
  • Hayır değişmez senin makinenin bir alt modeli var imzama bakabilirsin birinci nesilden 2. nesile geçiş modelidir samsunglarda anakarta entegredir değişmez.
  • Bende 840m var casperda değişir mi
  • Hayır Başlığı görenler şunu bilsin günümüzde orta ve düşük seviye makinelerde olan ekran kartları değiştirilemiyor.Bazı firmalardaki yüksek oyun leptoplarında msi,monster,victor,alienware gibi firmalarda bu değiştirilebiliyor mxm slotları bulunmakta.Buna rağmen bazı oyun leptopları üreten asus rog serisi,toshıba cosmio gibi markalarda mxm slotları olmasına rağmen yine değişmiyor çünkü kartın üzerinde bulunan vbiosla bu kısıtlanmıştır.
  • lenovo z570'e sahibim, 2gb gtx 540m ekran kartına sahip. gtx 940m ile değiştirebilir miyim acaba ekran kartını? bu bilgisayarın mxm slotunu bir türlü bulamadım, acaba mxm slotu kullanmadan direk anakarta mı takılıyor bu bilgisayarda ekran kartı? direk ana karta takılıyorsa ekran kartını değiştiremez miyim?
  • Yeni nesil makinelerde yüksek oyun makineleri hariç orta ve düşük seviye makinelerde ekran kartları anakarta entegredir.İçini açmışsınız işlemci şeklinde ikinci bir çip görmüşsünüzdür üzerinde yazar zaten nvidia diye değiştiremezsiniz.Değişen yerler var ama hata verir randımanlı çalışmaz olan kartınızdan da olursunuz.Oyun oynayan birisiyseniz makinenizi satıp yeni bir makine almanız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Yeni nesil makinelerde yüksek oyun makineleri hariç orta ve düşük seviye makinelerde ekran kartları anakarta entegredir.İçini açmışsınız işlemci şeklinde ikinci bir çip görmüşsünüzdür üzerinde yazar zaten nvidia diye değiştiremezsiniz.Değişen yerler var ama hata verir randımanlı çalışmaz olan kartınızdan da olursunuz.Oyun oynayan birisiyseniz makinenizi satıp yeni bir makine almanız.

    Bilmedigimden soruyorum neden hata verir ki hocam? Yani ben masaustu mantigiyla dusunuyorum biraz, söker takarim neden randiman vermediginin mantigini anlayamadim acikcasi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Masa üstü gibi takamazsınız mxm denilen ekran kartı slotu bu makinede bulunmaz anakarta entegredir.Şöyle diyeyim kuzey köprüsü-güney köprüsü nasıl anakarta monte edilmiş ekran kartı da öyle.Ekran kartından sorun olduğunda servis bile riske girmiyor anakartı komple değişiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengaver53 -- 23 Mart 2016; 15:04:41 >
  • Notebooklarda soketli e.kart kullanılmadıysa değiştirilmesi mümkün olmaz, şimdiki modellerin neredeyse hiçbirinde soket kullanılmıyor.
  • konuyu hortlatmak gibi olacak ama Asus N53SV-SX065v model dizüstü bilgisayarım var. Cihazın özelliklerinden memnundum ama artık bir haylı yavaşlamaya başladı. Yeni dizüstü alabilecek imkanım da olmadığı için parça güncellemesi yapayım diyorum. Ram slotları 2x2 GB mesela bunlara sipariş verdim 2x4 GB= 8 GB yapıyorum. Ekran kartı nasıl bu cihazların harici olarak satılıyor ama tümleşik mi anakarta bilmediğim için sorayım dedim?

    Ayrıca HDD 500 GB Seagate var bunu 750 yada 1 TB yapayım diyorum. Önerebileceğiniz uygun ve uyumlu bi marka var mı?

    Saygılarımla,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pntgrmyk

    merhaba

    mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=51945877&p=1#52023333


    bu lınktekı cevabımı okursan yardımcı olucaktır sana. Istedıgın ekran kartını takamazsın bılgısayarına hele bırde anakarta entegre ıse asla degısmez en ufak bır degısıklık bıle yapamazsınız.
    Lınktekı mesajı okuyun

    not: lınk mobıl lınklıdır telefondan gırdıgım ıcın.
    Iyı gunler


    hp pavilion dv6-6110ez noteebook var cift ekran kartı var birisi intel işlemcinin hd 3000 d,ger, amd 7400 m bunlar bana yetersiz geliyor işlemcş i5 ram 4 gb ekran kartını degiştirmek istiyorum degisirmi eger degişrise hangisini almalıyım lütfen acil yardım..




  • Anakarta entegre ekran kartlari BGA makinalari ile degistiriliyor ama Türkiye'de bu konularda forumlarda detaylı bilgi olmuyor.İnsanlar bu yöntemi kullanmaktansa yeni dizüstü almayı daha mantıklı görüyorlar.Mesela benim oyuncu laptobumu 2014 de aldım,ekran kartım 860m ve artık yeni oyunlarda idare etmemeye başladı.Yeni laptop alsam adam akıllısı 5.000 TL e ben neden bir üst model ekran kartı taktirip 2 sene daha idare etmiyim gayet mantıklı.Bir üst model GPU ile 10-15 fps farkı alabiliyorum ki bu iyi birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • casper notebook var bende ekran kartı 240m değişirmi
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.