Şimdi Ara

Laptop Donanımı 4.Kez Bolduldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar
    Öncelikle Tüketici hakları veya Garanti ile alakalı bir başlık göremediğim için konuyu buraya açıyorum yanlış olduysa affola.

    11.02.2016 Tarihinde aldığım Laptop Garanti süresi içinde 3 kere servise gitti ve hoparlör değişimi oldu. Bugün tekrar hoparlörlerden ses gelmedi. Driver kaldırıp kurdum ama fayda etmedi daha öncekilerde de aynı şekilde bir anda hoparlörler gitmişti. Garanti süresi içinde 4 kere olursa değişim hakkımın olduğunu biliyorum. Ancak Garanti süresi biteli 6 aydan fazla oldu. Bu ürünle ilgili ne gibi haklarım var ? Değişim isteyebilir miyim ? Kabul edilmez ise hangi mercii ise örneğin Tüketici Mahkemelerin de hakkımı arayabilir miyim?

    Garanti süresi içindeki Servis Tarihleri:

    1. 24.05.2016

    2. 02.09.2016

    3. 27.07.2017

    Servisin vermiş olduğu belgeler elimde bulunmaktadır.



  • Ne yazıkki mümkün değil. Garanti süresi içinde diye başlıyor kanun. Sizinki garanti süresinden sonra olmuş. Kaldıki son onarımdanda 1 seneyi geçmiş. Yani ne yazıkki olumsuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son onarımdan sonraki 1 yıl olayını da biliyorum da işte dediğiniz gibi o da bir yılı geçti 4. keza arızalanmasından dolayı en azından belki ücretsz onarım hakkım vardır diye bir danışmak istedim.
  • garanti bittikten sonra monstera boşuna bilgisayarınızı yollamayın hiçbirşekilde ne tamir nede parça desteği sağlıyorlar,6 yıllık zamanında 3000 dolara aldığım bilgisayarım çöp vaziyette bekliyolar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.