Şimdi Ara

laptop (dizüstü)için soğutucu ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb. Arkadaşlar;

    dizüstü bilgisayarım 17 inç. Bunun için soğutucu tavsiyelerinize ihtiyacım var. Sıradan pc nin altına koyup usb ile soğutulanlar kafama yatmıyor ayrıca zamanla pc nin bataryasını zayıflatıp zarar verdiğini düşünüyorum. Daha güçlü, etkili ve harici beslemeli yani enerjisini pc den değilde prizden alabilen bir soğutucu tavsiyeleriniz var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ADINLAR -- 4 Şubat 2020; 18:6:2 >



  • Cihazı yumuşak zeminde kullanmayın yeterli bence. Çok sık kullanılan bir cihazsa senede 2 kez fan ızgara temizliği ve termal macun değişimi kullanacağınız soğutucudan daha iyi sonuç verir.
    Harici 12v fanlar ile kendim soğutucu yaptım bir ara çok bir şey farketmedi. Kullanacağınız termal macun kaliteli olsun.
  • Usb girişi olan adaptör kullanabilirsiniz
  • sanırım en iyisi yine kendi tasarımımızla bir soğutucu yapmak eğer güzel bir tasarımla soğutucu yaparsam sizinle paylaşırım ama yine de elinde kullanıp memnun olan varsa paylaşırsa güzel olur
  • Ben bilgisayarın altina delikler acip alt plastiği izgara haline getirdim. kendim ahsaptan acili bir stand yapip altina da 14 cm lik bir fan taktım. bir de dimmer devresi yaptim. normal kullanimda devri kisip sessiz calistiriyordum, yukteyken fanı kokleyince 3 cm mesafeden deliklerin oldugu yere ufluyordu. basinci güçlü bir fan ile deneyebilirsiniz,benim sorunumu cozmustu. bir de fanın uzaginda kalan yerlere de biraz delik açın ki iceri giren hava cikabilsin.
  • Kullundığınız termal macunun kalitesi çok önemli. Benim laptopumda ısınma kaynaklı kapanma sorunları vardı. Arctic MX-4 termal macun kullandıktan sonra tüm sorunlar çözüldü. Artık ısınmıyor bile bilgisayar. Daha öncesinde de Zalman marka bir macun kullanıyordum. Her ne kadar Zalman bilinen bir marka olsa bile, çok adi bir macun olduğunu Arctic kullandıktan sonra tecrübe ettim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.