Şimdi Ara

Laptop bipleme gpu sorunu hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,
    Dün başlayan bir sorundan dolayı bilgisayarım kullanılamaz hale geldi. Laptop nvidia gpu'yu kullanmaya başladığı anda biplemeye başlıyor ve fan hızı yükseliyor. 22 bip sesinden sonra bilgisayar kendini kapatıyor.
    Tespit ettiklerim
    - Nvidia gpu'yu kullanan uygulamayı hemen kapatırsam bipleme duruyor fakat fan hızı hala maximumda kalıyor. Bİlgisayarı tam olarak kapatıp açmadan fan eski haline dönmüyor , restart işe yaramıyor.
    - Nvidia driver'ını etkisiz hale getirdiğimde sorun kalmıyor. Aslında tam anlamıyla çözmüyor çünkü arada yine aynı problemi yapıyor nvidia gpu pasif olmasına rağmen.
    - Sorun işletim sisteminden ya da driver kurulumundan değil. Başta format atmayı denedim daha ilk w10 kurulumunun açılışında driverları kontrol ettiği yerde yine biplemeye başlıyor. Ayrıca bios menüsünde 15-20 saniye geçirdikten sonra yine bipliyor. Pc açılışında bios şifresi soruyor , eğer şifreyi girmezsem 15-20 saniye sonra yine bipliyor.
    - Ram , hdd , ssd , wifi kartı dahil olmak üzere sökülebilen her bileşeni söküp tek tek test ettim hepsinde sonuç aynıydı.
    - Termal macunların hepsini yeniledim , fanda herhangi bir problem yok gayet düzgün çalışıyor.
    - Oyun açtığım sırada ötmeye başlayınca herhangi bir performans düşüşü yaşamıyorum , yani gpu iyi çalışıyor gibi gözüküyor. Eski fps'm ne ise şuan da aynı fpsyi alıyorum.

    Anakart ve beraberinde gpu ( tümleşik olduğu için mecbur anakart değişimi olacak ) değişimi yapmadan bu sorunun çözümü var mıdır ? Bilgili kişiler yardım ederlerse sevinirim.

    Laptop bilgileri
    - Victor G301 | Clevo W650SJ
    - Nvidia 840M GPU







  • Güncel , yardım bekliyorum.
  • güncel ......
  • güncel..................
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.