Şimdi Ara

Laptop bileşenlerinden (parçalarından) anlayan birisi ulaşabilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Önceliikle merhaba
    Elimde Casper cn tkı 4702b laptop var
    8GB ddr3 ram 2gb nvidia gt745m ekran kartı ve i7 4702 işlemci var
    VE BU LAPTOP 2 GB RAM İSTEYEN ERHANG BİR OYUNU DUSUK GRAFİKTE KASIYOR NE YAPMAM LAZIM NE YAPCAGIMI SASIRDIM Bİ YARDIM EDİN ALLAH AŞKINA
    BİLGİSAYARCIYA GOTURDUM TERMAL MACUN FLN SURDU 100 TL ALDI SEREFSİZ HALA EL DENMİYECEK KADAR ISINIYOR VE KASIYOR



  • Laptopun kendi fanı yeterince soğutmuyorsa laptop soğutucu alman gerekebilir. İşlemci gücün oyunu açmak için gereken seviyenin altında olabilir. Anakart 8gb ram desteklemiyor olabilir. Örneğin laptopa 10 gb ram takarsın anakart 3 gb ram destekliyordur. Bu yüzden ramları 3 gb olarak algılar. Galiba ram ile ilgili sorunlar, ısınma problemleri,fan hızı ayarlama gibi şeyler BİOS tan yapılabiliyor. Ama ısınma sorunu için speedfan indir speedfan ile sıcaklıkları ölçebilir ve fan hızını ayarlayabilirsin. Eğer BİOS a girersen çok dikkatli ol yanlış bişey yapma, zararlı çıkabilirsin.
  • Termal macun bir bilgisayarın 2 veya 1 yılda değiştirilmesi gereken birşeydir. Bilgisayarın rengi bakır rengine benzeyen bir soğutucu blok vardır. Bu bloğun altında işlemci ekran kartı gibi bazı önemli parçalar vardır ve bu soğutucu blok işlemcinin üzerine gelecek şekilde monte edilmiştir. Fan soğutucu bloğu soğutur. Soğutucu bloğun işlemciyi soğutması içinde termal macun sürülür işlemcinin belli yerlerine. Bu termal macun soğutucu bloğun soğukluğunun işlemciye geçmesini sağlar. Bu soğutucu blok anakarta vidalar ile monte edilmiştir. Bu vidaları gevşetip soğutucu bloğu yerinden çıkarabilirsiniz. Dediğm gibi termal macun sadece soğutucu bloğun işlemciyi soğutmasına yardımcıdır. Aşırı ısınma probleim olsa bile termal macun yenilemek pek birşey fark ettirmez. örneğin dün termal macun yeniledim. İşlemci ve anakart 60 - 60 derecelere çıkyor hala.
  • Ilk önce garantisi varsa 15 tl ye kıyıp macun sıktırıp temizleteceksin. Eğer yoksa içini aç eksoz fanını temizle sonra işlemci soğutucuyu macunla yerine tak. Eksoz fanın altında ekran kartı vardı onuda macunla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanbilhaberi D kullanıcısına yanıt
    60 derece hiçbirşey...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • deniz_4444 D kullanıcısına yanıt
    kardeşim termal macunuda surdum fayda etmedi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.