Şimdi Ara

Laptop Anakart Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam. Arkadaşlar samsung marka np350v5c-s0jtr model yeni aldığımız laptopa (daha 2.taksitini ödemedik) malesef çay döküldü ve cihaz çalışmıyor. bize acilen hm76 çipsetli intel anakart lazım.. nereden temin edebilirim lütfen yardım edin.



  • Anakarta ulaştığına eminmisin çalışmadığı anakrtın zarar gördüğü anlamaına gelmez güç düğmesinin mekanizmasındanda kaynaklanıyor bu durum.Klavye ve üst kapak değişimiyle bu gideriliyor.Benim imzamdaki model dahil bir çok samsung leptopa sıvı döküldüğünü gördüm,ve duydum hiçbirinde sıvı anakarta ulaşmadı klavye koruması iyi benimkinde saece bios ekranına kadar açılıp kapanıyordu ücretsiz onarım yaptılar.Diğer bir kaç arkadaşta da oldu ücretsiz yapıldı bu servise göre değişebilir.Sonuçta anakartı değiştirmek istiyorsun bu yeni anakarttır pahalı olabilir.Şu var servise bakım yaptırıb sıkıntıları görün nedir nedeğildir bunu açıp kendiniz değiştirtirseniz zaten garanti dışı kalır en azından servisin kontrolünden geçsin sıkıntıyı görüsünüz.Belki bir klavye değişimiyle bunu atlatabilirsiniz.Çay döküldüğünde ne yaptınız acaba anında fişi ve bataryayı çıkarıp ters çevirseydiniz bu sıkıntı olmayabilirdi.Şekerliydiyse çay tuşlarıda yapıştırıp ilerde korozyona sebep olabilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cengaver53

    Anakarta ulaştığına eminmisin çalışmadığı anakrtın zarar gördüğü anlamaına gelmez güç düğmesinin mekanizmasındanda kaynaklanıyor bu durum.Klavye ve üst kapak değişimiyle bu gideriliyor.Benim imzamdaki model dahil bir çok samsung leptopa sıvı döküldüğünü gördüm,ve duydum hiçbirinde sıvı anakarta ulaşmadı klavye koruması iyi benimkinde saece bios ekranına kadar açılıp kapanıyordu ücretsiz onarım yaptılar.Diğer bir kaç arkadaşta da oldu ücretsiz yapıldı bu servise göre değişebilir.Sonuçta anakartı değiştirmek istiyorsun bu yeni anakarttır pahalı olabilir.Şu var servise bakım yaptırıb sıkıntıları görün nedir nedeğildir bunu açıp kendiniz değiştirtirseniz zaten garanti dışı kalır en azından servisin kontrolünden geçsin sıkıntıyı görüsünüz.Belki bir klavye değişimiyle bunu atlatabilirsiniz.Çay döküldüğünde ne yaptınız acaba anında fişi ve bataryayı çıkarıp ters çevirseydiniz bu sıkıntı olmayabilirdi.Şekerliydiyse çay tuşlarıda yapıştırıp ilerde korozyona sebep olabilir.

    dostum çok teşekkür ederim cevabın için kusura bakma yazmaya fırsatım olmadı üzgünüm.. laptop yetkili servise gitti ve anakarta sıvı teması- değişim dendi.. 600 küsür lira fiyat çıkarttılar.. tabii yaptırmadık.. makinayı açıp kontrol ettim ve evet çok güzel yanmış bir yer var.. malesef komple değişim düşünüyorum sonuçta makina sıfır ayarında ve değişim ile içimiz rahat eder, böylelikle uzun süre kullanabiliriz.. anakartı Tr de bulamadım yardımcı olabilecek arkadaşlar lütfen pm atsınlar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.