Şimdi Ara

laptop açılmıyor çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hp compaq presario f700 laptop ım var,hp ler çok ısınıyor bildiğiniz gibi. uzun süreli kullanımda çok ısındığı zaman hoşgeldiniz yazısı çıkınca kendi kendine kapanıyor ve açılmaya çalışıyordu. soğutucum olmadığı için çareyi fanı havada kalacak şekilde masa üzerinde kullanmakta buldum.

    ancak son zamanlarda hiç tek seferde açılmadı, microsoft corporation yüklenme yazısı gelince donuyor, saatlerce bekletsem dahi bu donma çözülmüyor. bende artık pili çıkardım ve tekrar açtım, başlangıç onarma yapıp normal bir biçimde açtı. bir kaç kez böyle devam ettik. ancak bu sefer de bilgisayar hiç ısınmamışken aynı çok ısındığında olduğu gibi hoşgeldiniz yazısı gelmeden bir kapanıp bir açılıyor. pili çıkarıp koydum kenara. açıkçası şimdi denemeye korkuyorum açmak için, ama içinde önemli belgelerim var. ne yapacağımı bilmiyorum, içindekileri kurtarmam lazım ve bu bilgisayar önümüzdeki 1 ay için bana çok lazım. yani servise gönderemem. çözüm öneriniz var mı arkadaşlar çok acil lütfen?







  • up
  • eee amd işlemci var başka ne bekliyordun. zamanında sempron desktop ım vardı aldığıma çok pişman olmuştum daha sonrada hatta turion hp notebook almıştım ondada pişman olmuştum çok ısınmadan dolayı artık töbe ettim amd almam. hocam şimdi bu ısınma soruun genel bir şey bir şekilde pc i soğuk tutman lazım sıcak çalıştığı için kararsız çalışıyor bilgisayarın. soğutucu felan kullanabilirsin. bilgisayar hiç açılmıyor ve içindeki belgeler illa önemli diorsan harddiski çıkartıp desktop bir pc ye takıp verilerini kurtarabilirsin. bunlar geliyo aklıma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Virtue34

    eee amd işlemci var başka ne bekliyordun.

    zamanı geri döndürüp daha iyisini alma şansım yok herhalde. 3 senelik bilgisayar kendisi.

    ayrıca burada sorunum aşırı ısınma değil. bilgisayarın hiç ısınmadığı halde ısınmada olduğu gibi davranması. sadece tarif etmek için anlattım. ısınma sorununa geçici bir çözüm buldum ben. içindeki verileri almak dert değil ama başka laptop ım yok ve bana laptop lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarkia -- 12 Mayıs 2011; 2:31:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lansebilisim

    rica ederim iyi günler.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anarkia


    quote:

    Orijinalden alıntı: lansebilisim

    hayır çok uzun sürmez , bizdeki fiyatı kdv dahil 130 tl
    3 gün içinde teslim edilir süre ile ilgili bir sorununuz var ise
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anarkia

    quote:

    Orijinalden alıntı: lansebilisim

    cihazınızda mcp chip bulunuyor bu gibi arızaların ana kaynağı bu chiptir.zamanla ısı nedeniyle chip ile anakart arasında temas problemi oluşuyor bga onarımı yapılıp soğutmasını yenilemek gerekiyor detaylı bilgi için yazabilirsiniz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: Anarkia

    lütfen yardım :/
    http://forum.donanimhaber.com/m_48934587/tm.htm




    teşekkür ederim, bahsettiğiniz onarım çok uzun sürer mi? ne kadar tutar? uzun sürecek ise geçici bir çözüm önerebilir misiniz acaba, önümüzdeki 1 ay bana bilgisayarım çok lazım da.




    sitenizdeki iletişim bilgilerinize baktım ancak ben istanbul'da oturmuyorum. teşekkür ederim ilginize.





    sorun donanımsal dendi ancak başka bir arkadaşın önerisiyle aygıt yöneticisinden tüm aygıtların sürücü yazılımlarını güncelledim. bilgisayarı hiç tümden kapatmıyorum hazırda bekletiyorum. geçici olarak sorunum çözüldü. işim bitince tamire göndereceğim. benimle aynı sorunu yaşayanlar varsa deneyebilirler bu geçici çözümü.




  • Hp'ler de ısınma sorunlu chipset problemleri ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Size mutlaka notebook soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim. Çok sıcak havalarda uzun süreler ile çalışmak yerine ara sıra kapatıp dinlendirmenizi tavsiye ederim. Chipset reball fiyatımız donanım habere özel kampayamız dahilinde kdv dahil 70 TL. dir. İstanbul dışına Kargo sistemi ile yardımcı olabiliriz..

    Saygılar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GndBilgisayar

    Hp'ler de ısınma sorunlu chipset problemleri ile sıklıkla karşılaşıyoruz. Size mutlaka notebook soğutucu kullanmanızı tavsiye ederim. Çok sıcak havalarda uzun süreler ile çalışmak yerine ara sıra kapatıp dinlendirmenizi tavsiye ederim. Chipset reball fiyatımız donanım habere özel kampayamız dahilinde kdv dahil 70 TL. dir. İstanbul dışına Kargo sistemi ile yardımcı olabiliriz..

    Saygılar..


    teşekkür ederim, ancak şehir dışında bir teknik servisle çalışmak istemiyorum, herhangi bir sorunda kolayca ulaşabileceğim bir yerde olmalı. ankara'da hızlı, kaliteli ve hesaplı bir teknik servis arayışındayım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.