Şimdi Ara

Laptop'a Yeni Dahili DVD Okuyucu Alırken Okuyucunun Uyup Uymayacağını Nasıl Anlarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Laptop donanımları konusunda pek bilgim yok, bu sebeple bilen arkadaşlara bir şey danışmak istiyorum.

    Dell marka bir laptop'um var. DVD sürücüsü bozuldu ve yeni bir sürücü alacağım. Nasıl takılacağını felan biliyorum, o yüzden kendim bir tane DVD sürücü alıp takmak istiyorum. Ama takıldığım nokta şu: benim DVD sürücümün özellikleri "8X DVD+/-RW 9.5MM OPTICAL DISK DRIVE" şeklinde imiş. Bu durumda, ben şimdi MediaMarkt veya Kliksa gibi bir teknoloji mağazasından 9.5MM'lik herhangi bir DVD sürücüsü alırsam, benim bilgisayarıma uyar mı? Yani bu DVD sürücüler standart bir şey mi? Yoksa her bilgisayarın ölçüleri felan farklı mıdır?

    Cevabınız için şimdiden teşekkürler.



  • Standarttır. Yalnız kendi sürücünün önündeki kapağı söküp yenisine vidalaman gerekiyor.
  • EXcom_Zkko kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim.

    Ben de esasında tam onu soracaktım. Benim şu anki DVD sürücünün ucundaki kapağı (yani dvd'yi açma tuşunun felan olduğu kapak) çıkarttım. O kapak sadece dişlerle geçiyor şu anki DVD sürücüme. Yeni alacağım DVD sürücüsüne o kapak muntazamca mutlaka uyar mı? Ayrıca uysa bile, benim kapağımın üzerindeki açma/kapama tuşu ile yeni alacağım dvd sürücüsünün açma kapama tuşu yeri tam birbirine denk gelir mi? Bir de vidalamam gerekir dediniz ama dediğim gibi benim kapağımda vida değil de sadece geçme dişleri var, bu sorun olmaz dimi? Tekrardan çok teşekkürler.
  • Vidalama olayını lafın gelişi söyledim. Geçme ise geçme de olabilir elbet.

    Açma kapama düğmesi konusunda bir standart var mı emin değilim. Onu nette bulabildiğiniz sürücüleri ve laptop'ları inceleyerek çözebilirsiniz. Yön olarak (sağ veya sol) yakın olduğu taraf aynı olduktan sonra sorun çıkacağını düşünmüyorum.

    Az çok belli standartlar oturmuştur herhalde. Yoksa işin içinden çıkılmaz. Tabi siz yine de her adımı etraflıca araştırarak ilerleyin.
  • Çok yardımcı oldunuz gerçekten, teşekkür ediyorum.

    Sizi çok fazla meşgul ettim ama şimdi biraz araştırınca son bir noktaya daha takıldım :) Benim DVD sürücümde "8X DVD+/-RW 9.5MM OPTICAL DISK DRIVE" yazıyor yani 9.5 milimetre demek oluyor herhalde.

    Şimdi internetten satın almak için bazı modelleri araştırdım. Araştırdığım modellerde genelde "12.7mm height" yazıyor. Eğer bu 12.7mm yazan şey dvd sürücüsünün boyutuysa, benim bu 12.7mm olanları almayıp da 9.5 mm olan bir model mi bulmam gerekiyor acaba? Yoksa ben tamamen yanlış mı anladım veya bu 9.5mm veya 12.7mm olayı benle alakasız bir şey mi? Bu konuda bilginiz var mı acaba? İnternetten birkaç tane model buldum ama onlar da 9.5mm değil de 12.7mm olduğu için yanlış bir şey almayayım dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vooblier -- 26 Mayıs 2015; 20:05:10 >
  • Evet, 12,7 ve 9,7/9,5mm şeklinde iki versiyon var gördüğüm kadarıyla. Yani 12,7mm olanlar sizinkiyle uyumsuz.

    Şu ilanda özellikle hangi kalınlıkta istediğinizi belirtin diye ibare var. 12,7 ve 9,7mm var denmiş.

    http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Internal-DVD-RW-DVD-RW-DVD-ROM-Burner-writer-Driver-9-7-12-7mm/32324374812.html

    Yine şu ilanda başlıkta 9,7mm, içerikte 9,5mm yazıyor. Bu da her ikisinin de aynı ürün için kullanıldığını gösterir.

    http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-internal-DVD-RW-DVD-ROM-Burner-writer-driver-9-7mm-high-quality-ultra-slim/32283124375.html


    Kısacası, 9,7/9,5mm yazan modellerden satın almanız gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXcom_Zkko -- 27 Mayıs 2015; 0:45:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.