Şimdi Ara

Laptop 4 dakika çalışıp kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • acer 5742g marka laptopum var, bilgisayarı normal açıyorum ısı sıkıntısı yok fanlar normal çalışıyor herhangi bir aksilik yok çalışmasında fakat 4 dakika sonra otomatik kapatıyor kendini. yazılımsal bi problem mi var acaba diye format atmayı denedim yükleme ekranına kadar gidiyorum yine kendini kapatıyor. yeniden başlatma gibi bir durum söz konusu değil kapanıp kalıyor. acil yardım edebilir misiniz? şuan arkadaşın bilgisayarındayım ve mezuniyet dosyalarımın hepsi o bilgisayarda staj dosyalarım, raporlarım ve son 2 günüm. okul uzayacak sırf bu sebepten.



  • virüs bulaşmış olabilir mi ? mesela şöyle bir imkanın var mı : hdd yi söküp bir başka pc de virüs taraması yaptırmak ?
  • hocam bütün harddiski biçimlendirdim başlangıç ekranından herhangi bi virüs kalabilir mi ki? bide donanımsal olarak pcnin içini hiç açmadım şimdi daha buhransal problemlere yol açmayalım makinede =)
  • diceksiniz dosyalara nasıl ulaşacaktın? D'de dosyalar dosya kurtarma programlarını kullanacaktım. her yola başvurdum artık o dosyalara ulaşmak için..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bymaLea

    diceksiniz dosyalara nasıl ulaşacaktın? D'de dosyalar dosya kurtarma programlarını kullanacaktım. her yola başvurdum artık o dosyalara ulaşmak için..

    Dosyalarınızı kurtarmak için bir Linux dağıtımı indirip dvd veya usb'ye yazdırırsınız. Ardından diskinizin D bölümünü açıp yedeklersiniz. Diğer sorun hakkında bir fikrim yok.
  • ikinize de tek tek teşekkür ediyorum. işin içinden çıkamayınca bilgisayarcıya götürdüm en son kurtuluş olarak :) chipsetinde problem varmış çözüldü şükür problemimiz. =))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bymaLea

    acer 5742g marka laptopum var, bilgisayarı normal açıyorum ısı sıkıntısı yok fanlar normal çalışıyor herhangi bir aksilik yok çalışmasında fakat 4 dakika sonra otomatik kapatıyor kendini. yazılımsal bi problem mi var acaba diye format atmayı denedim yükleme ekranına kadar gidiyorum yine kendini kapatıyor. yeniden başlatma gibi bir durum söz konusu değil kapanıp kalıyor. acil yardım edebilir misiniz? şuan arkadaşın bilgisayarındayım ve mezuniyet dosyalarımın hepsi o bilgisayarda staj dosyalarım, raporlarım ve son 2 günüm. okul uzayacak sırf bu sebepten.

    işlemcinin üzerindeki fan sağlammı?
    eğer sağlam değilse fan çalışmadığı ve işlemcin aşırı ısındığı için anakart gücü kesiyor olabilir.
    bir diğer sebepte, fanın çalışıyor ancak tozdan kirden tıkandığı için soğutamıyor böylece işlemcin yine ısınıp, yine anakart gücü kesiyor olabilir.

    kısacası fanın çalışıyormu ve çalışıyorsa temizmi diye kontrol edebilirsin.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.