Şimdi Ara

Lantis tavsiye edermısınız?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
8.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Lantis tavsiye edermısınız acaba. biliyıorum devamı yok bu aracın ama çok hoşuma gidiyorum. yakıtı, gücü, parça bulma şansı nedir? kullanan kullanmaya herkeste acil yardım beklıyorum şimdiden teşekkürler..



  • ben tavsiye ederim.. gayet güzel bir araba ancak satarken baya bi zorlanırsın.. Biliyorsun türkiye pek hb arabayı sevmiyor..
  • lastis çok güzel ama benzin ve vergileri hesapla ona göre karar ver
  • birde debriyaj değişiminde sanayiciler pek yanaşmıyor , arkadaşın var 3 gün sürüyor oda nazımızın geçtiği bir arkadaş ,ancak serviste yaptırabilirsin triger vede baskı balata değişimlerini , malesef işçiliği çok zor , aslında güzel araba



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 19 Mayıs 2008; 4:17:59 >
  • ne alakası var siz kasap birinin eline düşmüşsünüz lantisin debriyaj değişimi enfazla 2saat veye 3saati geçmez.3 günde araç komple sökülüp toplanır başk yerde söylemeyin size gülerler.yaptırcak yer arıyorsanız ben size yardımcı olabilim.işçiliği en basit bir araçlardan biridir lastis tabi bilene köyden gelen traktör tamircisine giderseniz öyle bakar kalır araca
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yasar34

    ne alakası var siz kasap birinin eline düşmüşsünüz lantisin debriyaj değişimi enfazla 2saat veye 3saati geçmez.3 günde araç komple sökülüp toplanır başk yerde söylemeyin size gülerler.yaptırcak yer arıyorsanız ben size yardımcı olabilim.işçiliği en basit bir araçlardan biridir lastis tabi bilene köyden gelen traktör tamircisine giderseniz öyle bakar kalır araca


    2 -3 saatmi arkadaşım iyimisin sen ? renoların bile dediğinden uzun sürüyor , ya sen lantis değil başka araçtAN görmedin yada benim arkadaşın aracı lantis değil BAŞKA ARAÇTAN BAHSEDİYON yada lantis hacı murat dedikleri araba olmasın ,ancak ve ancak işi iyi bilen donanımlı bir servis dediğin sürede yapabilir bu işi lantis motorunun resmini çekip buraya koyucam resmini



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 19 Mayıs 2008; 14:44:21 >




  • valla ben gördüm aracıda senden iyi tanıyorum renodan daha basit dediğim gibi servis olması gerekmez lift olsun havalı tabanca olsun en fazla 3 saati geçmez tabi arka kulak civataları daha önce yalama yapılmadıysa dediğim gibi 3 saati geçmez iddasınada girerim senin ustan donanımsız galiba servisin donanımlı olmasına gerek yok nekdarda işi bilmese 3 gün debriyaj değişimi başkasına söyleme güler sana
  • parça bulmakta türkiyede zorlanırmıyım. Lantise sıralı sistem lpg taktırabilirim di mi?
  • parça bulursun yan sanayi ve çıkması var istersen orjinalde alabilirsin lpg sıralı sistem taktırabilirsin
  • yorumlar için teşekkürler. almaya karar verdim arkadaşlar umarım sorun yaşamam. ben ilk defa araç sahibi olucam lantisi tip olarak çok beğendım. etrafta herkes çok güsel araba ama hemen satamazsın diyorlar, parçasını bulamazsın, sana maliyetli olur diyorlar. yorum yazmak daha fazla bilgi vermek isterseniz çok sevinirim.
  • araç hakkında bilgi verirsen daha iyi olur kaç model kaç kmde özellikleri rengi kaza değişen boya varmı bunlar çok önemli araç fazla dışarda kasapların elinde ellenmemiş olması lazım.
  • 10-11 anahtarla üretilmiş ne kadar mazda varsa kaporta parçalarına kadar sökersiniz.Sadece mazda değil bütün japon arabalarının bakım ve onarımı çok kolaydır. Arkadaşlardan biri inanılmayacak şekilde renault ile kıyaslamış ama renault nun lantise karşılık gelen modellerinde kutup başlarını sökmek takmak,debriyaj balatasını değiştirmek,kaloriferine bakım yapmak için harcanan zamanlarda aynı bakımlar 5 mazdaya yapılır.Ve bunu yaparken el-ayak yanaşmayan diş kapan vidalarla uğraşmazsınız.Dediğim gibi bir yıldız tornavida ve bir 11-12 ile yaparsınız.
    Mazda Lantis in geliştirilmesinde mazda ve alman porsche beraber çalışmış ve bu ortaklıktan dünyanın zamanının en gelişmiş tasarım ve motor şanzıman özelliklerine sahip konfor-sürat dengeli bir araç çıkmıştır.Hiçbir parçasında temin ve montaj sıkıntısı yoktur.Zaten çok sorun çıkarmayacağı hesaba katılırsa kullanımı çok zevkli olabilecek bir araçtır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: SabitSalınım

    10-11 anahtarla üretilmiş ne kadar mazda varsa kaporta parçalarına kadar sökersiniz.Sadece mazda değil bütün japon arabalarının bakım ve onarımı çok kolaydır. Arkadaşlardan biri inanılmayacak şekilde renault ile kıyaslamış ama renault nun lantise karşılık gelen modellerinde kutup başlarını sökmek takmak,debriyaj balatasını değiştirmek,kaloriferine bakım yapmak için harcanan zamanlarda aynı bakımlar 5 mazdaya yapılır.Ve bunu yaparken el-ayak yanaşmayan diş kapan vidalarla uğraşmazsınız.Dediğim gibi bir yıldız tornavida ve bir 11-12 ile yaparsınız.
    Mazda Lantis in geliştirilmesinde mazda ve alman porsche beraber çalışmış ve bu ortaklıktan dünyanın zamanının en gelişmiş tasarım ve motor şanzıman özelliklerine sahip konfor-sürat dengeli bir araç çıkmıştır.Hiçbir parçasında temin ve montaj sıkıntısı yoktur.Zaten çok sorun çıkarmayacağı hesaba katılırsa kullanımı çok zevkli olabilecek bir araçtır.




    teşekkürler yorumunuz için ama benim bir sorunum daha var. bu araç herkes tarafından beğeniliyor. ben özellikle bu aracın hayranıyım ama çevremdeki butun insanlar temizciler galericiler vs. bu aracı kolay elinden çıkartamazsın diyorlar. çok kararsızım ne yapıcağımı bilemiyorum. bana şu alternatifleri sunuyorlar;

    hyundai accent
    tofas-fiat marea
    honda civic (euro kasa olmayan)

    benım için en doğru tercih nedir ben ilk defa araç alıcam yaşım 21. çok sevinirim yardımcı olursanız.




  • Amac yatırımsa,bir iki sene binip daha iyi bir araba almaksa,kullandığınız arabalara manevi olarak bağlanan bir kullanıcı değilseniz o zaman başka tercihlere yönelebilrisiniz.Yelpaze çok geniş olduğundan ben tam bir tavsiyede bulunmak istemem.Ama genellikle bir galericinin söylediğinin tam tersini yapmak kullanıcıyı mutlu eder.Lantis sadece model yılı olarak eleştirilebilir durumdadır.Bunun dışında tavsiyesini aldığınız araçlarla karşılaştırılması komedidir.Bu arada Euro civic de elden çıkarma problemi dikkate alınmadığında kötü araç değildir.Dediğim gibi önce amaçlarınız ve ilerisi ile ilgili fikirlerinizi bilmeniz mevcut ise bizlerle paylaşmanız daha verimli olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabitSalınım -- 22 Mayıs 2008; 18:05:49 >
  • en az 3 sene kullanabileceğim bir araç istiyorum hatta beş sene bile olabilir. sürekli satıp almak ıstemiyorum.
  • eğer alacağın araç temizse hiç düşünme hyundai ile veye tofaşla sakın kıyaslama onları arabadan bile saymıyorum lantisi kullan dediğimi anlıyacaksın hiç olmazsa arabaya biniyorum dersin araç buldunmu peki



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasar34 -- 23 Mayıs 2008; 23:49:18 >
  • 3 sene sonra değeri gerçekten düşebilir lantis'in.Ancak hesaba katılması gereken şudur ki aynı model yılına ait rakiplerinden hangi marka veya modeli alırsanız alın aynı düşüş onda da yaşanır.Yani eğer tamamen hedef değiştirerek modelli bir yerli almak gibi bir ihtimaliniz yoksa lantis sizin için iyi tercihtir bence.Ki önemli olan içinize sinmesi olduğundan lantise muhtemelen bağlanacaksınız.Çünkü insan beğendiği araca daha çabuk ısınıyor.
  • Merhaba.. uzun yıllar mazda kullanan ve şuanda artık bütün filosunu renaulta geçiren birisi olarak şunu söylemek istiyorum.. MAzda kesinlikle bağımlılık yapar.. ama Nekadar süper araba olursa olsun sonuçta eski araba.. illaki problem çıkartıcak.. çıkarttığı problemi çözmek için parça uydurmak zorunda kalmak canınızı sıkacak yada her parça için büyük sanayilere veya aksaraya gitmek canınızı sıkacak.. zaten bu durumlardan dolayı şuanda hep renault alıyoruz.. ama çok yol yapmıyorsanız ve aracınız ellenmmiş şöle 70 - 80 veya 100 bin km de bir araçsa alınır.. sıralı lpg takılır bu araca çünkü aracın üzerinde sıralı enjeksiyon sistemi vardır.. gayet güzel kullanırsın.. ama dediğim gibi mazda döküldümü toplanmıyor.. Lantisleri bende çok beyeniyordum ama asla almam.. çünkü benim gibi large oturmayı seven birisine göre tasarlanmamış ön koltuğu.. O Yüzden de Gidip Scenic aldım.. koltuğu dibe yanaştırdığımda arkadaki adama oturacak yer kalsın die :) Ben MAzdayı dediğim gibi severim.. ama sonuç olarak alacağın araçta ne otomatik klima ne ısıtmalı aynalar ne edl ne cam tavan olacak :) ama parasını hakkedecek bir araba olacak sonuç olarak..
    Ben sana Scenic in 2001 modelini tavsiye ederim.. o fiyata çok rahat alırsın.. Lantisi Elinden çıkartma konusuna gelince.. bende 91 626 vardı enson mazda hepsini sattım arabam 2008 model gibiydi, farları olsun stopları döşemesi ve boyası herşeyiyle .. üzerinde Sony VCD li teyp ve Güneşlik şeklinde teyp ile far sensörü fean vardı ben 1-2 haftada araba.com da ve sahibinden.com da 6000 YTL ye sattım aracımı ana sayfada yayınlanması için.. günde en az 70 kişi arıyordu.. gecelerimi telefonumu kapatmak zorunda kaldım.. yani her arabanın alıcı ayrı..




  • scenic fiyatlarıyla lantis fiyatları arasında ucurum kadar fark var. ben karar veremıyorum ne alıcağımı bilmiyorum. ama bir gün mutlaka mazda alıcam inşallah. tabi hala lantisden vazgeçmedim. keşke etrafımda sorcak kişi olmasaydıda gidip rahat rahat alsaydım lantisi.
  • Forumda birkaç arkadaşa zamanında öyle ateşli tavsiyelerde bulundum ki adımızı mazda manyağına çıkardılar.O yüzden temkinli davranıyorum.Fakat lantis bakan birisi için scenic akla gelebilecek en son ihtimaldir ve bana göre bir araba bile değildir.Sorun çıkarma ihtimalleri konusunda karşılaştırılmaları söz konusu dahi olamaz.Bakım masraflarının da çok yüksek olduğu hesaba katılınca scenic çok saçma bir seçenek haline geliyor.Bana göre en büyük hataı yapmayın.Sırf başkası çamur attı diye en istediğiniz en beğendiğiniz arabadan vazgeçmeyin.İçinde kalma durumu çok sinir bozucudur.Bunu yaşamanıza gerek yok bence.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.