Şimdi Ara

LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU (124. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.525
Cevap
81
Favori
255.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, aracımda landirenzo sistem bulunmakta. kendi obd2 cihazım ile takip ediyorum. ltft değerim uzunca bir süredir +7 -+8.6 gibi değerlerde. benzinde kullandığımda yaklaşık 100 km aşağıya düşmüyor. sıfıra yaklaşmıyor. en fazla düştüğü +6,4. bu neden kaynaklıdır. psikolojikmidir bilemiyorum sanki araç bazen tıkanıyor ıkınıyor gitmek için devir çevirirken zorlanıyor gibi. merak ettiğim benzinde neden sıfıra yaklaşmıyor.

  • hmurat18 H kullanıcısına yanıt

    Bu çok detaylı ve hassas ayarlamalarla halledilecek bir durum. LTFT tek başına bir anlam ifade etmez ama yine de + değerli LTFT; fakir karışım olduğunu gösterir. STFT ile LTFT değerlerini toplarsak, ECU nun fakir karışım algılamasına karşılık % kaçlık bir ilave yakıt yolladığını buluruz. LTFT+STFT = +- %5 lik değer normaldir. Tabi LPG nin oksijen sensörlerini bozduğunu, doğru veri algılayıp ECU' ya doğru veri aktarmasına da mani olduğunu unutmamak gerekir. Sizin çok iyi bir ustaya gidip oksijen sensöründen tutun da LPG ecu programlamasına kadar bir dizi kontrol yaptırmanızı öneririm.

  • benzinde kullanım kayıtlarım bu şekilde. sürekli + değerlerde. çok takıntı yapmayayım diyorum ama bir ayarsızlık var gibime geliyor. usta konusunda derdim var zaten aracım garantili henüz yetkili servise gidiyorum bozuk olsa arıza lambası yakar diyor. lpg firmasına gidiyorum bakmak bile istemiyor. serviste yakıt haritasını sıfırlarmısınız dedim bu araçlarda olmuyo dedi. (clio 4 0.9 tce.) akü sök bekle tak olayı da ben denedim bişey değişmedi.



     LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU
     LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU




  • hmurat18 H kullanıcısına yanıt

    STFT sürekli değişkendir zaten. STFT nin açılımı anlık yakıt kesme, LTFT ise STFT'nin anlık verilerini toplayıp bir ortalama aldığı için anlamı; uzun dönem yakıt kesme demektir. Siz STFT değeri ile LTFT değerini toplayın eğer + veya - 5 hatta 10 değerine kadar çıkıyorsa sıkıntı yoktur. Çünkü bu değerlerde arıza lambası yakmaz. Hatta bazı araçlarda 25 değerine gelmesine rağmen arıza lambası yakmadığı görülmüştür. Aracınız garanti kapsamındaysa bu şekilde servis müdahale etmez. Ama iyi bir servis ve çok iyi bir usta bulursanız mutlaka ilgilenecektir. Resmini attığınız STFT çizelgesine göre STFT +5 - 5 aralığında çok daha fazla gidip geldiği için LTFT değeri de 6 civarı olduğunu göz önüne aldığımızda çok da fazla kafaya takacak bir şey yok gibi görünüyor. Çünkü üst limitte 6+5=11 eder, çoğu zaman normal kabul edilir. Alt limitte 6+(-5)=1 eder. Bu da çok mükemmel demektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 20 Ekim 2021; 15:35:24 >




  • coskunismail C kullanıcısına yanıt

    evet banada problemli geliyor. yanlış anlaşılmasın bu çizelge benzin kullanımıdır. lpg de +7 +8.6 lara çıkıyor. bazı devirlerde ltft ve stft değerleri toplamı +16 lara çıkıyor bazı devirlerde +- birbirini hemen hemen dengeliyor. benzin kullanımında da.

  • hmurat18 H kullanıcısına yanıt

    Oksijen sensörlerini söktürüp kontrol ettirin derim. Boğaz kelebeğine baktırıp, adaptasyon yaptırın ve 200 km civarı benzinde kullanın ve aracın kendi ECU'su adaptasyonunu tamamlasın. Çünkü bozuk LPG ayarı, aracın beynindeki değerleri de bozuyor. Araç değerleri normale dönerse ve LPG de yine aynı bozulmaları yaşarsanız, mutlaka LPG ayarlarının yeniden yapılması gerekiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coskunismail -- 20 Ekim 2021; 15:54:53 >
  • coskunismail C kullanıcısına yanıt

    merhaba, aracımı 2 ayrı yetkili servise ve landirenzo servisine götürdüm. landirenzo ayarların çok güzel dedi. servis ise cihaza bağladı baktı bir sorun görünmüyor dedi. benim cihazımdaki ltft verilerini gösterdim onu kendi cihazında bulamadı. bende bir problem var demekki diyorum artık :)

  • hmurat18 H kullanıcısına yanıt

    Belki de sizinki psikolojiktir, tam olarak aracı görüp birlikte test etmeden, sizin "hah işte bakın, araç ıkınıyor, devir çeviremiyor, zorlanıyor" dediğiniz zamanı birlikte görmeden ben de bir şey diyemem. LTFT ve STFT değerlerini çok fazla kafanıza takmayın. Araç beyni bir hata algıladığında kendi kendine bu ayarları revize ediyor. Çoğu araç bu işi yaparken de arıza ışığı yakmıyor. Oksijen sensörleriyle ilgili bir hata kaydı olmayınca da, servis elbette, aracınızda bir sorun yok diyecektir. LPG nin bu konuda en büyük etkisi oksijen sensörlerine oluyor. LTFT ve STFT değerleri de oksijen sensörlerinin okuduğu değerlere göre oluşuyor. Normalde 100.000 km de sensörlerin değişmesi gerekir. LPG li araçta ise bu süre çok ama çok kısalıyor. Belki de sensörlerin tam ve doğru okuyamamasından kaynaklı bu şekilde algılama yapıyor olabilirsiniz. Bu durumda yapabileceğiniz en fazla iş; oksijen sensörlerini değiştirtmek olacaktır.





  • Arkadaşlar 2013 astra h aracıma Landirenzo Regülatör LI02 110KW takmak istiyorum. Fiyatı önemli değil.Aracın performans,yakıt,daha rahat çalışması vs bir faydası olur mu acaba?


    https://www.hepsiburada.com/landirenzo-regulator-l%C4%B102-110kw-pm-HBC0000084F6X




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volverin33 -- 27 Ekim 2021; 19:44:23 >
  • volverin33 kullanıcısına yanıt
    • Aracınızdaki Landirenzo kit olarak hangisi varsa (EVO 4 CYL, EVO 4 CYL OBD, EVO L) regulatörün de bu kitte kullanılan (LI02, LI02/ LI10P, EVO LI12) regülatörlerden birisi olması gerekir. Yani kafanıza göre regülatör seçemezsiniz.
  • Arkadaşlar selam. Lpg enjektörlerimde problem olduğunu söylediler. İlk gittiğim usta 4 enjektörün çalıştığını, diğer usta ise ikisinin bozuk olduğunu zayıf çalıştığını belirtti. Kit Landirenzo omegas. Enjektörlerini bulamıyorum nette. Evo enjektörler uyumlu oluyor mu ? Lpgci orjinal enjektör set için 2000 tl, yan sanayiler için 1000 tl fiyat vermişti.

  • mert462 M kullanıcısına yanıt

    Evo enjektörler uyumsuz diye biliyorum. Orijinal enjektörden de şaşmamanızı tavsiye ediyorum.

  • coskunismail C kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz için teşekkürler hocam. Fiyat farkı 2 katı, İkisine de 1 yıl garanti veriyor.Temizlik yaptırayım diyorum 250-400 arası fiyat istiyorlar, Düzeleceğini de bilmiyorum ama denemek gerekiyor sanırım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mert462 -- 9 Kasım 2021; 12:15:10 >
  • mert462 M kullanıcısına yanıt

    Landirenzo enjektörlerinin temizliği biraz zor oluyor ve tam temizlenmeyebiliyor. Haliyle 300-500 km sonrası yine aynı durumla karşılaşmanız muhtemel. Eğer yan sanayi enjektörlerin performansına kefil oluyorlarsa, alabilirsiniz. Yoksa mecburen orijinal enjektör almanız gerekebilir.

  • coskunismail C kullanıcısına yanıt

    Tamamdır, çok teşekkür ederim :)

  • Arkadaslar 2 yıl önce enjektorlerden 2 si calısmıyor diye degistirdik takılan enjektörler dizel araba gibi ses yapıyor usta bu sekilde olur demisti neden boyle bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • snake8951 kullanıcısına yanıt

    Mevcut enjektörlerle değişen enjektörlerin resimlerini atabilir misiniz? Çünkü landirenzonun bazı enjektörleri sesli çalışıyor. Dediğiniz gibi tıpkı dizel araçlar gibi ses çıkarıyor.

  • arkadaşlar aracım 1.6 GDI motor. birinci şikayetim araç LPG'ye çok geç geçiyor. Isıyla alakası yok, uzun yolda gidiyorum motor sıcak diyelim. Benzine alıyorum sonra tekrardan LPG'ye aldığımda en az 2-3 dakika o şekilde gidiyorum sonra geçiyor. Ayrıca geçiş ısısını bilerek 60 dereceye ayarlattım ama sabah işe giderken mesela 1 KM gidiyorum motor 90'a geliyor ama araç hala benzinde. 3 KM daha gidip son viraja geliyorum araç o zaman LPG'ye geçiyor. zaten 100 metre sonra aracı parkedip kontağı kapatıyorum.


    bir diğer sorunum ise duruma göre 100KM'de 1-2LT benzin tüketimi uzun yoldayken dahi(yani araç LPG'de giderken bile) oluyor. Yani araç LPG'de iken bile benzin yiyor. Bu normal mi?

  • LPG ısı müşirini kontrol ettirin. Bazı kitler karma tüketim yapıyor. Yani hem %10 benzin hem de %90 LPG tüketiyor. Bu özellik motorun türüne göre mecburen olabiliyor. İyi bir ustaya gidip LPG ısı müşirini kontrol ettirin ve LPG kitiniz hakkında bilgi alın.

  • coskunismail C kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler cevabınız için resim atamıyorum araç babamda şehir dışında eski enjektörlerde ustada kaldı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 122123124125126
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.