Şimdi Ara

Lahmacunun 8 TL olması (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
364
Cevap
4
Favori
27.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sar1Lac1 kullanıcısına yanıt
    bakkal olarak haklı olabilirsiniz ama lokanta sahipleri sizin gibi değil.1 tabak mercimek çorbasını varoş bir sokaktaki lokantada içtim 10 lira aldı.yanında 1 ekmek vardı.salatayı bırak 1 tane limonu zor verdi.10 liraya 1 kazan çorba yaparsın.üstelik parayı alırken de mutlu değildi.niye başka yemek yemedin der gibi baktı.aslında suç biraz tüketicide.bir yerleri boykot edersek,boğazımıza biraz sahip çıkarsak esnaf para kazanamayınca müşteriye daha fazla ilgi gösterir,malzemeyi daha fazla koyar,daha kaliteli malzeme kullanır.suç görgüsüz gibi tüketen insanlarda.bırak 8 lirayı 18 lira deseler gene yiyecek keriz var memlekette
  • yavaş ye 8 tl ye 4 tane o yediğinin lahmacun olduğuna eminmisin
  • %100 gross kar olmadan bir restoran ayakta duramaz. Yani, 3TL'ye mal edilen bir ürünün en az 6TL'ye satılması gerekir. O yüzden 8TL ekstrem bir fiyat değil lahmacun için.

    Bir de fiyat belirleyici faktörler vardır. Mc Donalds'da Big Mac menü kaç para? Döner Ayran Kaç para gibi belirleyici alternatif unsurlar vardır. Belirlenen fiyat onlara kıyasla da saçma değilse her türlü gideri vardır.

    Çok basit bir şey söyleyeyim: Ankara Rant'ın çok yüksek olduğu bir yer değil. Tunalı'da yılların Cafe-Pub'ı Tapas 3 yıl kadar önce kapandı. Ev sahibi kira olarak 70.000TL istemiş (bundan 3 yıl önce). Zafer abinin hesabı, "o kadar adam çalıştırıyorum, (en az 30 personel var) riske giriyorum, gece gündüz burada duruyorum, ev sahibine mi çalışacağım?" 15 yıllık cafeyi kapattı adam. Kira böyle bir şey...

    Tunalı'nın ara sokaklarına üçüncü dalga cafeler açıldı. Bu dükkanlar eskiden berber dükkanı falandı. O kadar küçük dükkanlar. Her birinde bahçeyi de kullanarak 6-8 masa var. Bu dükkanların kiraları ayda 4500TL. Yani cadde üstü, küçük bir dükkanın kirası 10.000TL'nin üzerinde.

    Bu durum restoranlardaki fiyat artışı olarak size geri dönüyor. Zaten etrafınızda rant gelirinde patlama yaşayan bir caddeye baktığınızda alkollü restoranların patır patır kapandığını, dönerci, çul çaputçu ve zincir marketlerin arttığını görürsünüz. Sebebi basittir: Turnover. Yani, müşteri ne sıklıkla değişiyor? Alkollü mekanda müşteri akış hızı yavaştır. Kira absürt seviyelere yükseldiğinde alkollü mekan yüksek kiraya dayanamaz. Pat! Yerine dönerci açılır. Sürümden kazanılır. Tunalı'ya çık bugün bak. Kaç tane dönerci, hamburgerci var... Sebebi budur.

    Ucuz yemeği hep işlek caddelere uzak olan ara sokaklarda yersin mesela. Bu restoranlar genelde iş yerleri ile anlaşıp onların öğlen yemeği tedariğini sağlar. Çok düşük fiyatla 4 kap yemek gönderir. Restorana gidersen aynı yemekten sana da verir. Neden bu kadar ucuz olabildiğini düşündün mü? 1500TL kira veriyor da ondan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fiyaka1903

    Hahaha ulan kültürsüz barzo senden iyi Türkçe biliyorum bu kelimeyi döndermek olarak kullanan ırkını sevdiğimin malum ırkı zaten daha neden bunu böyle yazdığımı algilayamamissin bana laf sokuyorsun. Oğlum ben ırkçı değilim yüzlerce ırktan sadece birini sevmiyorsam ben değil o ırk düşünsün hadi şimdi kaybol demliğe kaçak çay "kat" barzo seni.

    Aferin. Ödül verecekler sana; özellikle nokta ve virgül kullanmandan dolayı...Edindiğin nick'inden bile belli ne çeşit domuz olduğun :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 24 Ekim 2017; 18:11:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fiyaka1903

    Doğu'da 15sene yaşadım birader senden daha iyi bilirim ciğerini ayrıca evet ulan atanın dedemin babamın ülkesi bura Atatürk'un ülkesi tatli su kelebeği seni kaybol. Bana gelip arkadan vurmayi atasporu sayan zihniyetin ırkını savunma gobeles.

    Ayrıca profiline baktım. Son mesajlarından hepsiburada forumuna yazdığın yazıya gel; "direk satıcı hepsiburada olan ile yaşadım. 4 ay sonunda ana avrat kufurlerimin yasadıgım stresin aileye karşı getirdiği mahcubiyetin sonunda bir sabah ansızın paramı iade ettiler. ha ne olur alacak olsam yine parasızlıktan buradan alırım telefonu ama hepsiburada'ya bunca insana yaşattıkları için yazıklar olsun. maalesef türkiyede alternatifsizler."


    Süper Türkçe kullanıyorsun. DİREK DEĞİL DİREKTTTTTTTTTTTTTTTTTT Bir de öğrenci olacaksın. Sizin gibi embesillere kalmış bu topraklar. İşiniz gücünüz anca boş ağızlarınızla ırkçılık yapmak. Dön ve kendi ağzına bak. Şomar seni. Türkiye DEEE AYRI YAZILIR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lautreamont -- 24 Ekim 2017; 18:15:44 >




  • turkpasscenter T kullanıcısına yanıt
    Aile Buyuklerine Kufretmicem skype versene oradan konusalim kardes insan gibi...

    akcomarmis ben yalan soylemiyorum yasadigim yerdeki fiyatlari soyluyorum. akp yanlisi falanda degilim siyasetla alakam yok. chp yanlisida degililim. siyaset insanin tum huzurunu ondan alir hayatini b*k eder. bak olum, isinize gelmeyen herkesi akcomar falan filan diyerek susturmaya calismayin. akcomarla ne alakam var benim soyle ?

    ulan tmm elestiride hakli olsaniz sesimi cikarmicam ama artik yalnis seyleride elestiriyorsunuz sizin ben.. git elektirik faturasini elestir, su faturasini elerstir sesim cikmas cunki dogru.
  • O zaman marketten alıcaksın ayranını,lahmacununuda evinde yapıcaksın. Adam kira veriyor,vergi veriyor eleman calistiriyor 1 tl yemi satsin lahmacunu.. Akılda yok sizin gibi bebelerde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esnaftan bişey almam yüzde 95'i üçkağıtçı
  • Fiyaka1903 F kullanıcısına yanıt
    Boş kurukafaya ne anlatsan boş zaten . Türkim ve Çokta kürt arkadaşım var senin gibileeini onların tırnağına değişmem. Zaten bu ülke senin gibi Türk kurkafacıları ile kürt kurukafacıları yüzünden bu hald.e bi bitinde tüm ülke rahata kavuşsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben buraya bir mesaj atmıştım ama neyse..

    Lahmacunun 8 lira olması yanında çorbanın 7 lira olması daha çok isyan ettiriyor.
  • Bahsettiğiniz gibi bir hesap şekli yok arkadaşlar. Orta halli bir işletmenin giderlerini görseniz dudağınız uçuklar. Pahalı geliyorsa yemeyiverirsiniz olur biter.
  • Hocam ilk defa bir lahmacunun 8TL ye satıldığını senden görüyorum, 3-3,5TL bizim burda ki İstanbul'un düzgün semtlerinden birinde Avcılar'da bu fiyatlar, Yemeksepetinden alırsan yine fiyat değişmiyor hatta kupon joker indirimi derken 2-2,5TL ye mal edebiliyorsun, lahmacunlar gayet başarılı ve malzemesi kararında.

    Gittiğin mekan lüks diye düşünüyorum veya oturdugun semtte öyle ama o semtlerde oturan biri de lahmacun 8tl olması koymaz diye sanıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TabletlereFısıldayanAdam -- 24 Ekim 2017; 20:7:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Project Scorpio

    8₺ ye lahmacun görmedim İst da birçok yerde yedim en fazla 4₺ ye satan gördüm konu sahibi ağır sallamış.

    İstanbul/Beylikdüzü en ucuz lahmacun 4.5tl

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3-4 liraya yediğiniz lahmacun değil emin olabilirsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden lahmacun + ayran öğrenciye 2.5 yada 3 tl idi. bazen düşünüyorum keşke ülke eskisi gibi olsa diye.
  • 8 liraya yedigin lahmacun un aynısını 3.5 TL ye yiyorum Bursa merkez de ha dediği gibi 8 e satan yerde var kerizler genelde orta takılıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İstanbulda en ucuz lahmacun kadıköyde yazıcıoğlunun arkasında adamlar deli gibi satıyor kimi sürümden kazanır kimiside kazık atar öyle kazanır
  • sadece lahmacun değildi mevzu bu kadar yürüyeceğini bilsem başlığı farklı koyardım.
  • BF033 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız da karını da görsek dudağımız uçuklar. Gıda işi her zaman çok karlıdır.
  • istanbul etilerde lahmacun 10₺ where is maximum 4₺ ?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.