Şimdi Ara

LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** (838. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
24.187
Cevap
248
Favori
1.647.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 836837838839840
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar resimdeki parcalar in gorevi ne. Bogaz kelebeginin ustundeki parca silikonla tutturulmus ve su an bosta cekince cikiyo, hava filitresine giden siyah buyuk kutunun asagi bakan kismi ve yan kisminin onleri acik ozellikle yan kisim anormal geldi bana sanki kapagi varda cikarilmis gibi.
     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım *** LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar kapı switchi bozuk olan ve ucuz yollu çözmek isteyenler buraya...

    megane 2 kapı kilidinin tanesi 60 tl olduğu için bu çözümü buldum. Bizim aracınki zaten fiyat bile vermiyorlar :)

    malzemelerimiz :

    4 adet cango veya clio kapı ışık butonu (vertex marka tanesi 6 tl ben dört adet aldım)
    2 metre ikili kablo (metresi 1 liralık hoparlör kablosu aldım )
    22 mm lik panç uç (bol bol bulun yada metal için olandan alın çünkü ben iki tanesini çok kullnadığım için yandı (plastik tamon delmek için olandı bendeki pançlar))
    kabloyu ben kapı butonunun içine lehimleyip iran yapıştırıcısıyla yalıtım sağladım
    izole bant
    maket bıçağı
    vb.

    şimdi gelelim yapımına:

    1. İlk başta kapının döşemesini güzelce söküp kabloların olduğu kısma kadar geliyoruz.

    2. daha sonra kablo demetinde üç adet lila renk kablo var bunlardan iki tanesi zaten kapının ampulüne gidiyor gözle görüyorsunuz diğer lila ucu kesiyoruz (isterseniz paralelde alabilirsiniz)

    3. kablo demetinin içinde iki adet siyah kablo var bu kablolar şaseye bağlı bunlardan bir tanesini seçip (ben biraz daha ince olanın kapı kilidine gittiğini bulduğum için ona bağladım) ona paralel bağlıyoruz (aman o kabloyu kesipte ucunu boşta sakın bırakmayın kilit çalışmaz)

    4. kapının alt tarafına yakın bir kısma (çamurluk kısmı ile kapı arası) panç ile delik açıyoruz. Bu işlemi yaparken dikkatli olun araca ve kendinize zarar vermeyin.

    5. kabloyu kapı aydınlatma butonuna bağlıyoruz ve delik açtığımız kısma butonumuzu yerleştirip kablolarını bağlıyoruz.

    6. işlem tamam mı diye kontrolümüzü yapıp sorun yoksa döşememizi toplayabiliriz.


     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***

     LAGUNA II GRUBU *** Gelin; Konuşalım, Tartışalım, Paylaşalım ***



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertancay -- 13 Eylül 2014; 22:03:13 >




  • bu arada r19 için olan kapı butonlarından bulabilen varsa boyut olarak benim aldığımdan küçük olabilir. onları takarken delik açmak daha kolay olabilir...
  • sertancay kullanıcısına yanıt
    Geçen yıl orjinali ile değiştirdim sol kapı kılıdını 455 tl idi :) Ama bu şekilde bır çözüm ucuz şekilde halledilebilecek gıbı olsa da bir lagunaya yakıstırmıyorum orjinali neyse o. Tabi bu bir tercih meselesi emek vermişsiniz uğraşmışsınız umarım memnun kalırsınız.
  • HEPHAISTOS H kullanıcısına yanıt
    455 tl iyi paraymış emin olun bir kaç sene sonra tekrardan o meblayı vermek istemeyeceksiniz (kronik sorun çünkü) bende her zaman orjinallikten yanayım şunuda düşündüm kapı kilidinin içindeki switch i değiştirecektim onuda söktüm ama kullanılan sistem çok verimli olmayacak ve ilerde sorun çıkaracaktı. r19 a ait olan kapı butonu daha küçük herhalde ama bulamadığım için bunlar biraz büyük oldu :) özellikle şöför kapısı önemli çünkü araçtan uzaklaştığımda eller serbest çalışmıyordu...
  • bu meşhur kapı swich arızasının en temel nedeni kapı kilit ağızlarının gres yağıyla yağlanması,sonrasında toz toprak dolması ve ince kir katmanı oluştırması.benimde şöför kapım tutukluk yapıyordu.kilit ağzındaki yağı pisliği balata spreyi vede kazıyarak temizledim.sadece wd 40 la yağladım.şimdi sıkıntısız çalışıyor.kilidin içindeki swich kolay kolay bozulmaz.sadece üstünde hareketli olan çubuk var swich in pimine basan,o çubuk sonuna kadar hereket edemediği zaman sıkıntı oluyor.özetle öncelikle kilidinizin ağız kısmını güzelce temizleyin,olmazsa kilidi açıp swich gerçekten arızalı mı diye kontrol edin.kapı kilidinizin ağzını da sadece motor yağı gibi sıvı bir yağla yağlayın herzaman.
  • sertancay kullanıcısına yanıt
    Yaklaşık olarak orjinali 7 yıl hizmet etmiş taktığımda o kadar hizmet ederse o süre sonunda vereceğim paraya da helal olsun derim tekrardan benim bakış açım bu yoksa bende megane kilidi ile içerisindekini değiştirme yoluna ya da farklı çözümlere gidebilirdim. Elbette zaman zaman farklı çözümleri bizde üretiyoruz ama mümkün mertebe orjnal parça kullanılmasından yanayım.
  • lagunaya orjınal parça yapmak daha mantıklı ama yaptıgınız sıstem araça verebılır cunku kalıtelı kaplodan kalıtesıze enerjı akısı verıyorsunuz bu da beyın bozulmasını kadar gıder yapmısınız ıyı ınsallah bı sorun çıkmaz kardeş.
  • drfx77 D kullanıcısına yanıt
    Ben kilidin içini söktüğümde içerisinde hiç pislik yoktu ve switch e galen plastik çubuk tam oturhyordu ama kapı ışığı yanmıyordu. Sade e sol arka kapının işi kaldı onunda sebsbi kapı sacına delik açmak zor bendeki uyduruk pançlarla :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çağrı66 Ç kullanıcısına yanıt
    Kaliteli kablodan kalitesiz enerji akımı nedir bana bunu teknik olarak açıklarsanız sevinirim???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • akim siddeti duzenli saglam kaliteli bir kabloda daha iyi iletilir 2 ohm luk bir akim dirence kadar bolunmeden gider ek kablo yada yipranmis bir kabloda 2 ohm luk bi akim dirence gidene kadar 2 ohm altina duser bu da gec acilma iletim sonu sonucunda ariza verir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar laguna 2 XENON far elimde bulunmaktadir...bir setini 320 euroya sattim ampulleri ile tum takim
    farlar ciziksiz kazasiz hatasiz solmamis farlar olup kazasiz aracdan cikmadir...
    iki siparisim daha var siparis vermek isteyen arkadaslarin 10 ekimden once ulasmalari rica olur
    05462926432
    cagri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sertancay kullanıcısına yanıt
    switch bozulmuş ta olabilir tabii.bu switch yerinden çıkıyır ise elektronik dükkanından benzer ölçüde bir switch alıp 3-5 liraya takmak daha kolay bir çözüm gibime geliyor.kablo konusuna takılmayın.bu işlemle ecuyu bozma şansın yok.
  • Arkadaşlar,

    Arka camların kontrolünü iptal edip aktifleştirdiğimiz sürücü tarafındaki buton çok ısınıyor. Çalışmasında sıkıntı yok ama bu normal midir?

    Laguna 2006 1.6 exp. pack plus.
  • drfx77 D kullanıcısına yanıt
    Ah hocam burda switchi bırak bu butonları bile zor buldum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mirac053

    SİZİN ARACINIZIN FABRİKA DAN MAX HIZ OLARAK 197 km/h ÇIKMIŞ 230 U NASIL GÖRECEKTİN MERAK ETTİM BENDE 2,0 PRİVİLİGE OLANI VAR BEN 195 İ GÖRDÜM YUKARIYA ÇIKARTAMADIM.

    güzel kardeşim sana tecrübe ettiğim olayı anlattım sadece. bunu da 1,6 motor, 16v, 115 bg lik laguna ile düz yolda yaptığımı söyleyeyim. aracımın benzindeki ve tüpteki performansı da aynı. polemiğe girmek istemiyorum ama inanmak veya inanmamak sana kalmış bir olay.
  • max.hız konusu h.sonu da devam etmiş anlaşılan. Arkadaşlar araçlarınızdaki motorun durumunu bilmeden, tek bir markanın lpg kitinde aldığınız max. performansa göre diğerlerini hesaplamadan ahkam kesen dostlar gördüm mesajlarda. Ortaya büyük bir iddia atma niyetim yok ama ben aracımla çobançeşme-güneşli(basınekspresyolu) arasında lpg ile 200 ü 6,000 devir filan görmeden yakaladım. İnanıyorum ki benzinle incirli merter arasında bunu denesem çok rahat 230 çıkarırım bu motordan. Yanınızdan jet misali geçen çoğu bmw de farklı bir motor yoktu daha düne kadar. Bunlarla uğraşacak yaşı geçtiğime inanıyorum, 230 km/saat hızı gördükten sonra araçta çıkabilecek arızaları hesaplıyorum bu durumda böyle şeylere hiç gerek yok. Ama inanın bindiğiniz araç bu performansı zorladığınızda vermiyorsa mutlaka bir sorun vardır. 2004 yılında Kavacık-FSM arasında 2003 model 1.5 dci symbol 190 km/sa. yapıyordu yahu.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ysr86

    Arkadaşlar,

    Arka camların kontrolünü iptal edip aktifleştirdiğimiz sürücü tarafındaki buton çok ısınıyor. Çalışmasında sıkıntı yok ama bu normal midir?

    Laguna 2006 1.6 exp. pack plus.

    normal değildir, aynısı sol ön cam butonumda vardı, 6 ay içinde takılmalar başladı ve sonunda komple gitti, bütün sistemi çıkmasıyla yenilemek zorunda kaldım. Ciddiyetini bilmiyorum ama arıza olduğu kesin, kısadevre ısınma yapar bilirsiniz. Elektrik değil de oto elektronik işinden anlayan bir yere gösterin.
  • Son hız konusunda bende bır kac sey soylemek isterim. 200 km ile 230 km arasında ki fark yüksek hızlarda o kadar fazla ki 0 dan 30 km hıza cıkmak gıbı bır fark değil ne yazık kı 200 u gormus olmanız 230 u zorlayabılecegız anlamına gelmıyor. 170 HP 270 NM torklu 2.0 T ile 230 km hıza ancak uzun duzluklerde ulasabılıyorum 210-220 km aralıgını her noktada cıkartan arac 220 sonrasında gercekten uzun duzluk arıyor daha yksek süratler için. Anlık olarak hafif egimli yokuş aşağı yolda bende 240 ları gorum kı resmı de vıdeosu da var ancak normal şartlarda bahsedilen sürate f4r 140 hp lik motorun BVA şanzımanla neredeyse imkansız. Tabi burada kadran hatalarını da goz ardı etmemek ve durumu gps ıle kontrol etmek gerek. Yazımı sakın ola ki yanlıs anlamayın amacım burda polemık cıkartmak degıl bahsettiğiniz şeklde o hızlara ulasmak oldukca rısklı ve cok cok tehlıkelı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertancay

    Ah hocam burda switchi bırak bu butonları bile zor buldum :)

    örnek site:http://www.kartalotomasyon.com.tr/Asal-Svicler,LA_2469-2.html#labels=2469-2
    ölçüsünü teyit edip sipariş et,kapına gelsin :)
  • 
Sayfa: önceki 836837838839840
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.