Şimdi Ara

Lada Vega (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
1
Favori
74.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • yok o böyle diyo, yok o kullandı böyle duydum ettim YOK !

    Kullanıpta memnun olmayanları anlarım, dışarıdan bakıpta sırf lekelemek için konuşmakta ayrı oluyor.

    Lada'nın frenleri iyi değil, fakat orjinal lastikleri değiştirildiğinde normal değerlere gelmektedir bu fren mesafesi.

    Almanyada yaşayan magentis02 arkadaşım, Türkiyede 2000€ ya 1995 model golf alınmıyor.

    Türkiyede yaşamayan birisinin zaten bu konuya katılması çok yanlış. Türkiyedeki hayat ile almanyadaki hayat bir değil.

    Buradada fiyatlar öyle olsa, buradada kimse ladaya şahine binmez. Bu arabalar orta seviye insanlar ve aşağısının arabasıdır.

    Ve sizde bilip bilmeden lada şöyle lada böyle diyemezsiniz. Ben çok Volvolar gördüm ( o kalitesi en iyi güvenliği en iyi olan araba)

    İstanbul sıcaklarında yolların kenarında servis bekler halde...

    o yüzden geçeceksin bunları, Eğer elimdeki lada dandikse kötü ise bozulur ise, 3000 tl daha verir bi tane daha lada alırım.

    Almanyadan Volkswagen mercedes Audi almak kolaydır, gelin birde TR plakalı araç almayı deneyin..




  • şuan için araçta bi sorun yok. bir tek motor sibobu değiştirildiği için minik bir rölanti ayarı lazım. onuda bu hafta sonu babam servise bırakıp hallettiricek. şuan için arabadan memnunuz diyebilirim sağlıcakla kalın
  • koskoca otomobil üretim devi almanya ya lada girmişya oda yeter.. Almanya'da hiç doğan şahin gören varmı merak ediyorum.. çarpışma testleri olmayan tek araba kuş serisi diye biliyorum
  • Orijinalden alıntı: magentis02


    Orijinalden alıntı: cEm-87



    saygilar
    Ben 19 yıldır Samara'ya biniyorum ciddi bir sorun yaşamadım.Madem Almanlar Lada'yı sevmiyor neden halen daha yeni modellerini ithal ediyorlar.Kendi yazdığınızla çelişiyorsunuz.Lada sana göre çöplükse diyecek birşeyim yok,belliki çok zenginsiniz.Bu konu hakkında da yazacak başka bir lafım yok,adam yardım istemiş bir konu açmış sen hemen kötülemeye başlamışsın.




    1. Tüv Türk zamani sen gör Samarinin sorunsus olusunu

    2. Almanlar özel distürübürtürler üzerinden getiriyor bu Rus ruletleri,yani legal bir ithal olayi yok

    3.Zengin olsam kia,hyundai sürmezdim herhalde

    4.kötülemeye calismadim, sadece kötü olan bir otoya bir müslüman vatandas olarak herhalde iyi diyemeyiz

    saygilar





    benim 92 model samara şubat ayında tüvtürkten tek seferde geçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun -- 17 Ekim 2009; 23:41:24 >




  • Lada fiyatina göre alınacak en iyi araclardan birisidir.

    5 milyara 2000 model bir vega bence parasının hakkını fazlasıyla veriyor
  • Çok samimi bir arkadaşımın lada samarasını belki yüz kere kullanmışımdır. Yakıt ekonomisi ve özellikle, kışın iyi ısıtan kaloriferinden başka iyi yönü yok diyebilirim. Özellikle düşük hızlarda olsa virajlarda ve acil fren durumlarında tüylerim diken diken olmuştur. Süspansiyonu da iyi değildir. Arıza konusunda pek birşey söylemeye hakkım yok çünkü arkadaş bakımlarını muntazam yaptırırdı. Parçalar ucuz olduğu için ne kadar sorun çıkarsa çıksın hepsini senede bir defada serviste hallederdi.

    Arkadaş o araçla 130.000 km yol yaptı, hiç yolda bırakmadı. 90 km geçmemek şartı ile parasının hakkını veren iyi bir araç olduğunu söyleyebilirim.

    Ben alır mıyım? Herhalde almam.
  • Eşimin ailesinin 25 senelik Lada`sı (akü problemleri, çözülemeyen şarj prolemleri dışında) hiç problem yaşamadan ve servise dahi gitmeden kullanılıp, hurda indirimindan yararlanmak için 2004`te hurdaya çıkarılmıştı.
    Tamam arabada hiçbir özellik yok ama bozulmuyor kesinlikle
  • 93 senesinde 0 km.olarak almıştım Samara'mı.. Daha ilk gün bile her tarafından ses geliyordu..Takır tukur..Aldığımın ertesi günü, arkadaşlar dikkat edin ERTESİ GÜNÜ göğüs kabardı .. Hem de bir kaç yerden.. Servise götürdüm, o zaman garanti kapsamı 1 seneydi..Değiştirdiler..Bu sefer 1 ay sonra yine kabardı..Ben de uğraşmadım öyle binmeye devam ettim..

    Yine, aracı aldıktan tahminen bir kaç gün sonra arabayı yıkatmaya götürdüm.. Sağ arka kapıdan şakır şakır su aldı.. Serviste, biraz kapı direğini kakışladılar, bir de kapı fitilinin içine kablo geçirdikten sonra o problem de çözüldü..

    Bunlar aracın kötü taraflarıydı..

    Diğer taraftan, bir gün gece yarısı eve dönerken Ankara-Eskişehir yolu üzerinde yolun üzerine başka bir aracın çarpması sebebiyle yola boylu boyunca devrilmiş, ancak kaldırılmamış bir elektrik direği üzerinden 110 km/h süratle geçmek durumunda kalmıştım.. Sağ ön ve sağ arka tekerlek yarılmış, jantlar yamuk yumuk olmuştu.. Ancak, ne ön takım da ne de diğer alt takım parçalarında ufacık bir problem dahi olmamıştı..

    Kırmızı ışıkta dururken arkadan bir araç çarpmıştı.. Tampon da bile ufacık bir hasar yoktu..(Vuran aracın radyatör patlamış, kaputun ön tarafı hapı yutmuş, 2 ön farı da kırılmıştı..

    Velhasılı, Lada arabaları takır tukur dur, işçilik yoktur doğru.. Ama taş gibi arabadır..

    Ne demişler?? Ne kaaa ekmek o kaaa köfte :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi silverfoxtr -- 22 Ekim 2009; 1:59:02 >




  • bu markayı pek sevmesemde hakkınızi yedinizi söyliyecem babamda 5 senedir bu aracı kullanıyor ve ailece araç sürmeyi bu araçta öğrendik tabi kazalarımızda oldu ama bir arabayı ortadan girip pert edip sadece far, tanpon, ızgara kırılan bir araca kalitesiz demek boş hatta yeni ehliyetini almış bir kişinin aracın köşesiyle vurması ile kendi tanponu göçtü ama bizim yan kapı sadece boya ve biraz çöküntü gelen trafik polisinin lafı emniyetede bu araçtan alınmalı bide badiye gitmeye gerek yok direksiyon çok zor dönüyor.
  • valla araç gayet güzel şuan. 1 ay içinde ehliyetimi alacağım. ama illegal olarak kullanıyorum arada bi. gerek babam gerese ben gayet memnunuz. kendi arabam diye övmüyorum ama bazı şahsi fikirlerimi size aktarayım

    -Lada vegayı almadan önce bizde 80 model tofaş vardı. Lada vegayı sürdükten sonra binesim gelmedi ki sattık zaten
    -Kaloriferi gerçekten muhteşem. Sıcaklığı sona çektiğinizde sizi bunaltacak kadar müthiş bir sıcaklık yapıyor. Ama soğutma için klima olmadığı için aynı şeyi söyleyemicem.
    -Araç gerçekten çok seri. Gaza bastığınızı hissettirmeyecek kadar akıcı gidiyor.
    -Yakıt olarak ATİKER sıralı lpgsi var. Yaklaşık 200 km yol için sadece 25-30 tl arası yakıyor (ki hız 110-120 arası) daha düşük hızlarla giderken bu fiyat dahada düşürülebilir.
    -Konfor olarak şahsen beni tatmin ediyor.
    -Kasa çok sağlam

    Gibi artıları var. Şunuda söylemek isterim malum herkezin bütçesi aynı değil. Hayatımda hiç lüks otomobil kullanmadım o yüzden kullandıklarım arasında kıyaslamaya çalışıyorum. Şuda bi gerçek ki araç ne bir Hyundai nede bir Megane gibi bi araç olması beklenemez. fakat orta fiyata alabileceğiniz en iyi araçlardan biri olduğuna burada büyük çoğunluk hem fikir olacaktır. Düşük seviyeli aileler için oldukça ideal ki bizim aldığımız araç 2000 model oldukça temiz.

    Sağlıcakla




  • Lada Vega motor sağlamlığı ve bozuk yol şartlarında katır gibi gitmesiyle bilinir.
    Size sorunlusu denk gelmiş sanırım.
    Ayrıca Seca2'nin söylediğine katılıyorum gerçekten güçlü bir kaloriferi vardır. Tamam performansı işçiliği iç konsol kalitesi kötü olsa da motorunun sağlamlığıyla kendini affettiriyor.
    Zaten o fiyata daha iyi bir araç bulabilen onu alsın.
  • lada=tank
  • alman testinde 26.214 kilometrede fren diskleri değiştirildi diyor çok yumuşak disk kullanıyorlar demekki bende r21 manager vardı 175 binde diskleri değiştirmiştim istanbul trafiğinde. Belki test sürüşünde frenlere çok yüklenmiş olabilirler.
  • eylül 2003 te sıfır vega 112 HB 16v aldık ve babam hala kullanıyor.şunu söylemem gerekir ki lada vega alana kadar birçok otomobil değiştirdik ve 1 yıldan uzun süre duran bir araba hatırlamıyorum ama babam 7 yıldır arabayı hala değiştirmedi.şu an arabamız 120bin km yi devirdi.ilk 3 yıl periyodik bakımları hiç aksatılmadı.

    -motor ve şanzımana anahtar dahi değmedi
    -2005 opel corsa ile kafa kafaya kaza geçirdi babam bizim arabanın ön tampon ızgara ve sol far değişti opel corsanın yaklaşık 5000 lira masrafı çıktı.
    -otobanda renault laguna,nissan primera,ford focus,volkswagen scirocco(eski 80 küsür modelleri) ve bunun gibi birçok araçla kapışmışlığım olmuştur bir tek scirocco bana fark attı.200km/s çok rahat görüyorum hala.
    -arıza olarak bizde genellikle iç aksamla ilgili problemler çıkardı emniyet kemeri değişti,ön gösterge paneli çatlamıştı o değişti bunun gibi ufak tefek sorunlar
    -bir kez debriyaj problemi çıkardı debriyaj boşalmıştı meğer debrijayı geren bir yay varmış o çıkmış ve pedal boşalmış.
    -yağmurlu havalarda millet önünü göremezken bizim lada vegamız yoluna hiç aldırmadan devam etti.
    -süspansiyonu serttir yol konforu düşüktür ama bunun meyvesini 120 ile keskin bir viraja ayarsız girip aracın hafif savrulmasıyla atlatırsınız.şahin doğan broadway gibi bir araçla ayarsız girseniz arka tekerin birinin havaya nasıl dikildiğini rahatlıkla görürsünüz.

    ben bu aracı ilk aldığımızda hiç sevmemiştim sırf ismi lada diye.hatta binmem bu arabaya bile demiştim.ama ben bu araba üzerinde soförlüğümü pişirdim ilk aydın-istanbul uzun yol deneyimimi bu araçla yaşadım ve başka araçlara da bindikçe arabamızın kıymetini bildim.bir de şu husus var lada marka araçlar standartı tutmayan araçlar.ben servise bakıma gidip geldiğim süre içinde son model megane ının yüzüne bile bakmayıp vega kullanana da rastladım,veganın Allah cezasını versin servisten çıkamıyorum diyenine de.bizim alt kattaki komşumuzun samarası vardı ve bildim bileli samara kullanıyordu(93ten beri hatırlıyorum) 2001 senesinde vega sedan almıştı sıfır.fakat 3 ayda debrijaj baskı balatasını eline almıştı ve gıcır gıcır aracını satmıştı.yani lada işi biraz da şans işi sorunsuzu denk gelirse aranızda duygusal bir bağ oluşur müptela olursunuz bırakamazsınız,sorunlu denk gelirse aldığınız güne lanet edersiniz

    saygılar




  • Hiç Lada kullanmadım, sürüşü,konforu nasıldır bilmem.
    Ama bana sorsalar yolda en çok kalan araba nedir diye, hemen Lada derim.
    Belki algıda seçiciliktir ama Ankara'da çok sayıda yolda kalmış, arıza yapmış Lada gördüm.
  • bakımı yapılmayan her araç eninde sonunda yolda bırakır.bakımları yapılmış sürekli kontrol altında olan 30 yaşındaki bir araç ile dahi ülkenin öbür ucuna hiçbir arıza çıkarmadan rahatlıkla gidilebilr

    lada alan kişiler ya arabasına hasta olup üzerine titrerler ya da tozlandığında yıkamayı bile çok görüp hor kullanırlar bunun da ortası yok yani
  • Konumu devam ettirdiğiniz için teşekkür ederim :))

    Aracımdan bir kaç fotoğraf koyayım. Şuan gerçekten çok memnunum ehliyetimi aldım. Arabanın gerçekten maşşallahı var :) Yaklaşık 1 ay önce edirne-istanbul gezisi yaptık arkadaşlarla banamısın demedi vallah yakında muaynesi var. geçen gün servise gidip bakımımı yaptırdım sorunsuz geçeceğini düşünüyorum.

     Lada Vega

     Lada Vega




    Edirne - İstanbul gezimi E5 üzerinden yaptım ve biraz arabayı kastırmayı denedim. Oldukça tatmin edici sonuçlar aldım. Yol boyunca 160 tan aşağıya inmedim. 160 KM/h hızla motor devri 35 bin devirde seyretti ve motor sıcaklığı 90 derecede stabil gösterdi.

     Lada Vega



    Biraz hız denemesi yaptım. 40 bin devirde 180 km/h hıza ulaştım dahada gideri vardı fakat o gün acaip bir rüzgar vardı ve araç çok savruluyordu. Kaza yapmaktan korktuğum için hemen hız kestim ve normal seyrettim. 150-160 arası... (Kamera biraz titrediği için görüntü karışık çıkmış)

     Lada Vega




  • kardes yazılanlara aldanma lada gerçekten parasına göre çok iii bir araç.bendede samara var 1 senedir biniyorum maasallah tık yok.güle güle kullan
  • bende samara var 91 model araba kullanmayı onda öğrendim 8 yıldır bende . babamda tempra var arıza çıkartma yönünden benzerler. aynı model arabalardan kötü değil lada. 91 lada 91 tempradan fazla arıza çıkarmaz. çıkan arızalarıda daha ucuza yaptırabilirsiniz . ben orjinal debriyaj baskı balata bilye seti 55 liraya almıştım. hafta sonu 350 km yaptım . 200 km de 100 şehir içi 100 ş.dişı 17 lt lpg yaktı
    1,88 den almıştım ortalama karışık 0,16 kr yakmış.
  • 01.02.2009 muaynesinden sorunsuz geçti.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.