Şimdi Ara

Lada Samara kalorifer musluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
15.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    94 model lada samarı aracımız var, aracın kaloriferi yaz aylarında kapatılmış, içeri sıcak hava vermiyor. Malum havalar soğudu akşamları araç içinde titreyerek gidiyoruz. Bu aracın kalorifer musluğu kapatılmış.

    Bu musluk aracın neresindedir ve nasıl açabiliriz?



  • ön sağ koltuğun sol tarafının karşısında iki adet hortum görmen lazım musluk orada ama lifte almadan musluğu sökmen zor içerden sökülemiyor. lifte kaldırıp motorun arkasından sökmen lazım.
  • Sağ tarafta orta konsolun arka tarafında duruyor. Oradaki metal mandalı elinle itemezsen tornavidayla itmeyi dene. Samaralaırn kaloriferi çok iyidir. Hemen içeriyi ısıtacaktır musluğu açtığında. Bende de 94 model vardı
  • Musluğu muhtemelen konsoldan sağa sola giden sıcaklık ayar kolu bozulduğu için iptal etmişlerdir sen musluğu açtığında aracın içi yeterli sıcaklığa ulaştığında fan motorunu kapatsan dahi içeri bir miktar sıcak hava üfler cam açmak durumunda kalırsın öncelikle bu aklında olsun.Arızalı değilse sökmene gerek yok konsolun arkasına elini sokarsan ayar mandalını görebilirsin.Eğer mandal arızalıysa yada plastik yerlerden su kaçağı varsa sökmen gerekebilir elin biraz yatkınsa aracı krikoyla kaldır altına yat motorun arka tarafından içeri giren 2 adet hortumu görebilirsin önce hortumları sök içerideki su boşalsın, sonra içerideki hortumları sök, dışarıda 2 vida tutuyor onları da söktün mü musluğu aracın içinden çıkarabilirsin.

    Ancak tel kopuksa bence bir elektrikçide eski haline getirmeye çalış teli koptuysa tel taksın.
  • arkadaşlar sağolun, musluğu açtım. içeri sıcak hava geliyor hem de ne sıcak. önceden üşüyorduk şimdi nerdeyse don atlet süreceğiz arabayı. aşırı sıcak hava üflüyor hem de kaloriferi çalıştırmadan. konsoldaki sağa sola çekilen kolu maviye de getirsem kırmızıya da getirsem sıcak üflüyor. 10 dk sonra sıcaktan gözlerim yaşardı, uyku bastırdı sonra kapattım geri musluğu. sıcaktan kaza yapmaktansa üşümeyi tercih ettim
  • dokuzoguzlar D kullanıcısına yanıt
    ayar mandalını yaptırın çok bişe tutmaz, aracınızı ve binenleri bu konfordan mahrum etmeyin. hem buğu konusunda da yardımcı olur size.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.