Şimdi Ara

L200 silkeleme problemi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar,
    2011 model L200 4x2 MT aracımız var. şu an 31.000 km olmak üzere ve yaklaşık 7000-8000 km'dir silkeleme sorunu var.

    sorun şöyle ki, ilk başlarda 1500-2000 devir civarı sanki sürekli gaza basıp çekiyormuşum ileri-geri silkelemeye başladı. araç, o aralıkta resmen rezonansa giriyor, dipgaz ve ya yarım debriyaj 2000 devire ulaşana kadar sürüyordu bu durum. 1500-2000 devir aralığında sürmeye ısrar ederseniz sanki şanzımanı ve diferansiyeli parçalayacak şekilde sallıyor ve vuruntu sesleri geliyor diferansiyelden.

    sonra servise gittim, rölantide usta motordaki garip sesi farketti ve hava basınç ayarı yapıyor araç kendisi dedi. tam o arada sen gaza basınca sallamaya başlıyor dedi. o bahsettiği ayarı bilgisayara bağlayıp manuel olarak yaptı ve sorun çözüldü.

    daha sonra 1-2 hafta geçti aynı sorun yine çıktı. TEMSA'ya soraraktan mazot pompasının DENSO'ya gönderip, tamir edilmesini söylediler. ve araç 1 hafta yattı. 1 hafta sonunda yeni mazot pompası geldi takıldı. sorun çözüldü.

    daha sonra aradan 1 hafta geçti, yine aynı sorun başgösterdi. tekrar servise gittim. sorunu yine TEMSA'ya bildirdiler. 1 hafta sonra orijinal mitsubishi "hava filtresi" 100 küsur tl olduğu için, TEMSA'nın ürettiği muadil ürünü 30-40 tl'ye taktıklarını, aracın garanti kapsamından çıkmadığını ve orjinal filtreyi taktığımızda sorunun çözüleceğinden bahsettiler. filtreyi değiştirdik. sorun çözüldü.

    aradan 2-3 hafta geçti aynı sorun ortaya çıktı. servisi tekrar aradığımızda, TEMSA'dan geri dönüş yaptılar. bu sefer araç yine 1 hafta yatacakmış ve bu sefer enjektörler değişecekmiş. önümüzdeki hafta bırakacağım servise, bakalım daha neleri değişecek.

    araç hala garanti kapsamında ve değişen pompa ve değişecek olan enjektörler toplam 20000 TL civarı tutuyormuş.

    bu sorun denizli'de 5 aracın başına gelmiş. 5i de makyajlı kasa. 4ünde yapılan müdahaleler sonucu arıza giderilmiş, bir tek bizim araç hala arızalı.



    forumlarda araştırdım böyle bir sorun var mı diye? karşıma herhangi birşey çıkmadı. acaba sizlerin başına böyle bir olay geldi mi?
    bana vakit ayırıp yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.







  • yukarı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gorky_13

    yukarı

    aynı araç bizde de var. o kadar çok sorun oldu ki bana. satmanın eşiğindeyim. hatta satıyorum bile. bunu servisteki ustalarada söyledim gülümsediler. galiba herşey satana kadarmış.
    dediğiniz durum bende de var ama sabahları ilk çalıştığı zaman 2000 3000 devir arası giderken yapıyor. her sabah değil genelde sogukken geri kalan zaman normal sıkıntı yok. şimdi araç 70 bine yaklaştı. garanti hala devam ediyor. servise gittiğimde kavga etmezsek iyidir.
  • cevap için sanırım geç kaldım, askerdesin sanırım

    ama sorun çözüldü. bu arıza başına gelen arkadaşlar hemen servisin yolunu tutabilirler. garanti kapsamında enjektörler geri dönüş borularıyla birlikte değişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.