Şimdi Ara

KYMCO ALICAKLARIN DİKKATİNE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
17.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkdaşlar 100,000 km garantisi oluşu ile tanınan ve nam salmış kymco nun aslında bunu slogan olarak kullandığını kitabına uygun şekilde bakımları yapıldığı takdirde ürettiği motosikletlerlle 100,000 km yol gitmenin mümkün olduğunu idda ettiğini ve böyle bir garantinin soz konusu olmadığını öğrendim.

    Motosiklet satınalırken bu sizin için tercih sebebi oluyorsa bir daha araştırıp soruşturun.Forumlarda Kymco adının geçtiği her yerde bu konununda bahsi geçiyor.
    Ya böyle bir garanti yok yada sadece Türkiye de yok

    Modele göre 2yıl/15000km yada 2yıl/30000km garanti veriliyor. 2 yıl dolmadan belirtilen km sınırı aşılmışsa motosikletiniz garantisiz sayılıyor. Yada hiç km yapmamış fakat 2 yıl dolmuşsa yine garanti dışı sayılıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 23 Temmuz 2009; 18:51:15 >



  • quote:

    Tüm bakımları eksiksiz ve yalnızca yetkili serviste tam zamanında yapılırsa bu kadar km bu motosikletleri kullanabilirsiniz.
    Normalde 30,000 km yada 2 yıl garantilidir.


    Bu yeni bir şey değil ki. Otomobillerde çok öncelerde başlanan bir uygulamadır garantide. Şu kadar yıl ya da şu kadar km denir ? Tam hatırlamıyorum da büyük bir markanın ticari aracı için 1 milyon km diyordu fakat benzer bir şart söz konusuydu. Bilinen bir durum yani. Sonuçta Kymco kaliteli bir marka. Servisleri de bir çok markaya göre oldukça iyi parça açısından sıkıntı minimum vs. Pahallı modelleri muhabbetine gelirsek. O modellerin muadillerini japon dediklerinizden yine sıfır almaya kalkışırsanız daha fazla para ödemeniz olası. Ve yine x parçasının y modülünü istiyorum ama ama hepsini değiştiriyorlar olayı da bulaşık makinasından tutun arabaya kadar her üründe karşılaşabilecek bir durum. Kymco ya has değil.




  • Ok kymco ya has değil de bunu kaç kişi biliyor. Herkes tutturmuş 100,000km garanti veriyor diye. Bilmeyenler de bunu diyenlerden yanlış öğreniyor.
    Marka fanatizmine girmesek daha sağlıklı olur. Bende kullanıyorum. İki motorumdan birisi kymco birisi sym. Ve şunu anladımki. Her ne mantıkla olursa olsun. Başta Honda olmak üzere muadili markaların dışına çıkmak büyük risk tir.
    Kalkıp bana şöyle kullanırsan şu olur muhabbeti yapmayın. Dün binmedim motora ve eğer abidik gubidik kullanıcak olsaydım duruma göre bir motor seçerdim.
    Fakat bir şey i bir daha anlıyorum galiba artık forumlarda birşey paylaşıp başımı belaya sokmayacağım.
    Kim ne hali varsa görsün. en güzeli. Forumlar paylaşım değil yarışım yerine döndü iyice.Fakat dayanamadım açtım konuyu bakalım ne olucak :)
    Sanırım bu konuyuda komple silmek gerekicek.

    Not . Highvoltage dostum sana cevaben yazmadım. Genel ve ortayadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 11 Ekim 2010; 23:12:14 >




  • Marka fanatizmi benden en uzak olan olgulardan zaten hocam. Seni rencide edici bir şey de yazdığımı zannetmiyorum. Şimdi tek cevabı ben yazınca akabinde de senin bu mesaj doğal olarak biraz tuhaf kaçıyor :) Satış ve pazarlama taktikleri her zaman oldu ve olacaktır. Büyük olarak nitelendirilen markalar da bunu yapıyor. Zaten garanti muhabbetinde her daim bakımları yetkili servise zarureti ve şu kadar km ve ya yıl + X kadar km garantili muhabbeti geçerli oluyor. Bunun dışında gerek elektronikte gerekse makine ve ekipmanlarında spesifik bir parçanın değiştirilmesi yerine o modülün tamamının değiştirilmesi genelde yerleşmiş bir durumdur teknik servislerde de bu anlayış genel olarak hakim. O noktaya parmak basmak istedim. Doğrudur yanlıştır ayrı bir tartışma konusu ama %90 da bu böyle. Zira büyük markalar dediklerinin arasına kawasaki de giriyordur tahminim, servislerinden ağzı yanan oldukça fazla benim bildiğim duyduğum. Ya da yedek parçalar el cep yaktırıyor. Ha şu var fiyat/performans kaygım olmasa iki dakika düşünmem yedek parça fiyatıymış bilmem neymiş elbette. Ama tabi şu var motor sorun çıkarında hele bir de çözüme ulaşmak sorun olunca markadan da motordan da insan soğuyabiliyor. Anlarım... Son olarak bilgilendirmenin hiç bir zaman zararı yoktur. Bir tecrübe paylaşmışsın ben de buna istinaden bir ekleme yaptım yoksa neden böyle bir konu açtın tarzı bir yazı da yazmadım. Yazmam da.




  • Son zamanlar forumda bazı kendini bilmezler çok keyif kaçırır oldu. Bende daha konunun başında tedbir almak istedim.
    Dediğiniz gibi biraz abes görünmüş.
    Son zamanlarda bazı arkadaşların 100 bin km garanti efsanesine istinaden bu markayı tercih ettiklerini gözlemliyorum bu nedenle konuya açıklık gelsin istedim.
  • Herşeyden önce adamlar tabiiki "Bakımları serviste ve zamanında yapılırsa" şeklinde bir şart koyacak. Yoksa kullanıcılar kafasına göre bakımlarını yaparlar, yada eli anahtar tutan bisikletçilere motosiklet tamiri yaptırırlarsa olacaklar ortadadır. Suzuki, bir dönem büyük araçlarına (otomobil - kamyonet) 5 yıl yada 1000.000km garanti veriyordu. Ama şart aynıydı. "Bakımları yetkili serviste ve zamanında yapılacak!" Bu Honda'da böyledir, Yamaha'da da... Tek fark, Kymco bu şart altında 100.000km garantisi verirken diğerleri 15.000 ile 30.000 aralığında değişir. Bu konuyu bizzat Silkar yöneticilerinden biriyle konuşmuş biri olarak söylüyorum.

    Kymco'nun pahalı modelleri demişsiniz. Kymco'nun pahalı modellerinin diğer Japon yada Italyan muadillerinden daha ucuz olduğunu herhalde biliyorsunuzdur. Sağlamlık konusunda ve yedek parça fiyatları - politikası konusundada Japon ve Italyanlara oranla çok daha avantajlı. Foresight yada Piaggio X9'un varyatör bilyelerinin fiyatını sorun bi, sonrada Kymcı Xciting 250'ninkileri.. Aradaki 2x'lik farka şaşıp kalırsınız.

    Ve son olarak. Demişsinizki, Kymco'larınızın yağını suyunu eksik etmeyin. Tabiiki etmeyeceksiniz. Hondanızda olsa, Harley Davidson da olsa yağını suyunu eksik etmeyeceksiniz. Pekçok marka kullanmış ve hemen hemen tüm marka kullanıcılarından arkadaş topluluğu olan biri olarak söylüyorumki; Kymco fiyat / performans oranı ve satış sonrası servis - yedek parça konusunda tüm japonlardan / italyanlardan çok daha başarılıdır. Bunu motosikletten biraz anlayan japon ve italyan motor kullanıcıları bile kabul etmekte bugün!..

    Aynı segmentteki bir japonla bir Kymco'yu her açıdan karşılaştırın; ne demek istediğimi fazlasıyla anlarsınız. Bu yüzden çok yersiz bir konu olduğunu düşünüyorum. Bilgi vermeye çalışmışsınız, ama o kadar boşluklar varki..

    Bu arada siz sormadan söyliim: Hayır, şuan Kymco kullanmıyorum. Geçmişte kullandım.




  • Arkadaşlar bu yazdıklarınız bilinen şeyler.
    Benim anlatmak istediğim şuki; firma garanti vermiyor. 100.000 km garantisi diye bir konu yok.

    Bunu bu şekilde dilden dile dolaştığının farkındayızdır.
    Yani kimin ne kadar bildiğini merak etmedim. Sadece yanlış bilinen bir konuya edğindim.
    Ayrıca kymco gibi iddaalı bir markaya hiç yakışmayan bariz imalat hatası arızalar gördüm onlara hiç değinmeyeceğim. Amacım markayı karalamak değil.

    quote:

    Bu yüzden çok yersiz bir konu olduğunu düşünüyorum. Bilgi vermeye çalışmışsınız, ama o kadar boşluklar varki..
    Bu arada bu konunun neresinde boşluk var 100.000 km garantisi diye birşey yok. Bitti hani boşluk nerede ?

    Yani hakikaten konu açmaya tiksiniyorum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mpy -- 22 Temmuz 2009; 17:18:23 >
  • değerli kardeşim relaks kendini çok üzüyorsun bırak su akar yolunu bulur bu forumda herkes birşeyler
    yazar ama herkes algılıyamaz algılıyanlar zaten senin ne demek istediğini anlamıştır onun için kendini
    üzme hayat tadlıdır yaşamana bak sen motorunla özdeş bak zaman daha fazla km ve sorun yaşamadan
    kullanırsın 100,000 km olayına gelince o dediğin motorlarla 60-70 bin km yap daha ne istersin
    ayrıca bir motorcu için 100,000 km baya çok bende motor kullanıcısıyım fakat yılda en fazla 7-8 bin yapabiliyorum
    zaten insan bi motora 7-8 yıl bindimi değiştirmek zorunlu oluyor çünkü daha sonra satmaya kalktığında yenisini
    alabilmek için üzerine çok para vermen gerekiyor
  • quote:

    değerli kardeşim relaks kendini çok üzüyorsun bırak su akar yolunu bulur bu forumda herkes birşeyler
    yazar ama herkes algılıyamaz algılıyanlar zaten senin ne demek istediğini anlamıştır

    Teşekkürler. Fakat anlaşılamamak çok sinir bozucu olabiliyor bazen. Daha sinir bozucusuda anlaşılır olmana rağmen insanların anlamamakta diretmesi yada anlayıp gereksiz yere üstelemesi.
    Bu beni şiddetle uzaklaştırdı forumlardan. dediğiniz gibi ben motorumun tadını çıkarmaya bakim artık Herkes bir şekilde doğruyu öğreniyor benden öğrenmeye kimsenin ihtiyacı yok. Hatta herkes herşeyi biliyor.
  • Garip cidden garip.
  • sen yazmaya devam et mutlaka okuyanlar çıkacaktırki mutlaka okuyorlardır ama cevap ve eleştiri
    yazma cesaretini bulan çok az kişiler açtığın konuya bir bak kaç kişi okumuş kaç kişi cevap yazmış
    buradan anlaşılır
  • Bende sana diyorumki; SİLKAR yöneticilerinden (Kymco'yı Türkiyeye getiren firma) Ibrahim Bey ile bizzat konuştuk ve 2 yıl yada 100.000km garantisini kendisi beyan etti. Yani 100.000km garantisi diye birşey VAR! Hala devam ediyormudur bu kampanya, bunu bilemiyorum. Ama böyle birşey vardı, bunu insanlar bir taraflarından uydurmadı!..

    Ya tiksiniyorum falan demişsinde; inanırmısın bende kendini motosiklet üstadı sanan ama toplasan 10.000km bile yapmamış, 'yetkili servis' tamlamasının anlamını bilmeden orada burada çeşitli markalara çamur atanlardan tiksiniyorum. Aynı şey SYM içinde yapılıyor, yeri geliyor Kawasaki içinde yapılıyor. Altını bir kurcalıyorsun; adam motosikletin 'M'sinden anlamayan; daha 2000km'dir motora binen, rodaj nedir, karbüratör nedir, bakımlar ne zamandan ne zaman yapılır, nasıl yağ kullanılır, buji nedir - eskidiği nasıl anlaşılır vb. konularda zerre bilgisi yok! Pekçoğunun A2 ehliyeti bile yok! Sonra çıkıp böyle platformlarda ahkam kesiyorlar! İşte bende böyle adamlardan iğreniyorum, tiksiniyorum!

    Sen çıkıp Scooter'ın vatanı italya'da bile scooter'ın mucidi Piaggio Grubu ile hemen hemen aynı pazar payına sahip olan ve Amerikada kendi sınıfında en yüksek pazar payını yakalamış bir şirkete "F/P oranı çok kötü, işçilik hataları var, çok dandik!" falan dersen; motosikletten anlayan kimselerde ya güler geçer; yada doğruları anlatmaya çalışırlar! Sen anlamamakta inat edip insanları küçümseyerek "ya forumların çivisi çıktı" triplerine girersen; zaten amacını - olayını belli etmiş olursun!..

    Bir arkadaşında dediği gibi.. Bizler cahil-çoluk çocuk tayfasıyız! Hiçbir dışkıdan anlamayız. Forumlarda öylece atıp tutarız! Bi sizler bilirsiniz motosiklet olayını, kaliteli motosiklet nasıl seçiliri!! Boşver sen bizi, bak hayatına - bak dalgana!.. Birdahakine Honda'nın 100cc 7hp'Lik 10" tekerlekli makinasına 4000 lira verir rahatlarsın! Bırak cehalet içindeki kymcocular çok daha sağlam olan 125cc 9.4hp'Lik 12" tekerlekli makinaya 3100 lira versinler! Nasılsa onların dünyadan(!) haberi yok, bi sen biliyorsun!




  • Debelenicek birşey yok dostum. Kymco ya bir mail at. 100,000 km garantisinden nasıl faydalanabilirim diye . Gerekli cevabı direk ilk ağızdan alırsın.
    Bu arada kim hangi markaya laf ediyor. Benim iki motorun birisi sym diğeri kymco. ( buradan sadece iki motor kullandım anlamı çıkardınız galiba:)Bu birşey ifade ediyordur umarım.
    Her iki markada f/p oranı yüksek markalar. Her ikiside kaliteli markalar. Fakat kalkıpta Honda . suzuki . yamaha gibi firmaların bahsi geçtimi bu markaların hükmü kalmaz benim için. Ben bunu kullanarak yaşayarak gördüm. Fiyatı uygun olabilir. Bir yaz daha beklerim bir kış daha geçiririm para verip adam akıllı mal alırım. Bundan sonraki mantığım bu artık.
  • 2 senede 100.000 km yapacak birisi kymco almaz kaliteli touring bir motosiklet alır arkadaşlar. hayal görmeyin bu motosikletler 2 senede arıza çıkarmadan 100.000 km devirmez. onlarda zaten bu işin farkında 2 senede kolay kolay 100.000 km olmaz normal bir kullanıcı bunun yarı km sini bile yapamaz. hava soğutmalı bir scooterla nereyi gezeceksinki 2 senede 100.000 km yapacaksın. böyle bir garanti veriliyorsa amaç sadece gerçekçi olmayan bir reklamdır.
  • konu yine karışmış, yine kutuplaşma olmuş. KYMCO sahibiyim ve marka takıntım yok. Kymco mxu 150 atv sahibiyim. 2 yıl/100000km garantili. evrakları mevcut..
    2 yılda 100000km garanti neden önemli biliyormusun arkadaşım. sen kullanıcısın ama bunu ticari olarak alıp kiralayanlar var. istanbul şilede atv safari yapan bir tesisimiz var, 2,5 yıl biz bu atvlerle çalıştık.. 2nci yıla girerken bikaççtanesi 70-80bin km civarındaydı. anlayacağın garanti kapsamındaydı.. elektrik atşlemesinde problemi olan bir atv, bizzat silkar tarafından alındı, topkapı merkezde incelendi ve onarılıp ücretsiz bir şekilde teslim edildi. bu konuyu yetklili berna bey ile görüşebilirsiniz.

    hı bu markada senin için hüküm yoktur o senin fikrindir. ama önce al bin kullan sonra markayı vur yere ;)
  • 2. yıla girerken yani birinci yılı dolmadan atv 80,000 km yaptı.?

    satte ortalama 50 km ile yol almış olsa(ki atv için iyi bir değer sanırım) 10 satte 500 km yapar. 80,000/500=160 gün buda bir yaz sezonuna denk gelir. eğer yaz kış çalışmıyorsa bu makineler ve sadece yazın çalışıyorsa ve hiç durmaksızın 160 gün sadece elektrik arızası vermişse diyecek laf yok. İnanılmaz bir durum. Ozaman ikinci kymco yu yarın alırım işte.
    Bu arada sanıyorum iki farklı kymco var birisi size 100,000 km garanti veren diğeride bana "yok öyle birşey o sadece bizim sloganımızdır" diye mail atan kymco. Bir yerde bir yanlışlık var ama nerede belli değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byte101

    konu yine karışmış, yine kutuplaşma olmuş. KYMCO sahibiyim ve marka takıntım yok. Kymco mxu 150 atv sahibiyim. 2 yıl/100000km garantili. evrakları mevcut..
    2 yılda 100000km garanti neden önemli biliyormusun arkadaşım. sen kullanıcısın ama bunu ticari olarak alıp kiralayanlar var. istanbul şilede atv safari yapan bir tesisimiz var, 2,5 yıl biz bu atvlerle çalıştık.. 2nci yıla girerken bikaççtanesi 70-80bin km civarındaydı. anlayacağın garanti kapsamındaydı.. elektrik atşlemesinde problemi olan bir atv, bizzat silkar tarafından alındı, topkapı merkezde incelendi ve onarılıp ücretsiz bir şekilde teslim edildi. bu konuyu yetklili berna bey ile görüşebilirsiniz.

    hı bu markada senin için hüküm yoktur o senin fikrindir. ama önce al bin kullan sonra markayı vur yere ;)


    dikkat ettiyseniz yazdığım yazıda "NORMAL BİR KULLANICI" diye bahsetmiştim. normal bir kullanıcıda touring motosiklet haricinde 2 yılda bu kadar kilometre yapmaz özelliklede atv ile ve yine dikkat ettiyseniz bu araçlar 100.000 km arıza yapmadan gidemez demiştim, zaten arıza çıkardığını sizde ifade ettiniz. çoğu hava soğutmalı düşük cc hacmindeki tek silindirli motosiklet bu kilometreyi arıza yapmadan yapamaz buna japonuda italyanıda dahil, çocuk kandırmayalım burada lütfen. 1000 tane satılan motosikletten 10 tanesi bu kilometreyi yapar onlarıda garantiden yapmak sorun değildir bu firmalar için, zaten parasını diğer sattıkları 990 motosiklete yaptıkları bakım, servis ve sarf malzemesinden kat kat fazlasıyla çıkarmışlardır. demekki savunduğum konularda haksız değilim. ayrıca kullanmadığımı nereden çıkardınız anlamadım. İstanbulda büyük bir motosiklet grubumuz var ve değişiklik olsun diye motosikletlerimizi değişiriz, her marka hakkında fikrimiz oluşur ve bu fikir bir tur atmayla oluşmaz en az 100 km yol yaparız.




  • arkadaşım, yanlışlık sana böyle bir ithamda bulunan kişide. bizim kullandığımız ATV leri şile de kanopypark atv safari de görebilirsin. yaz kış açıktır ve motorlar yerinde durmaz. matematiğe bunuda kattığın zaman yanılmazsın.. ama kabul edilmesi gereken şudur ki 100000 km bir motor için gayet iyi bir değerdir. ve buna garanti veren firma tebrik edilir.
    imkanınız varsa kymco nun sayfasından veya google da arama yaparak. şu başlığı bi okuyun:
    Yılın en iyi AR-GE si olan firması KYMCO diye.Çin ve taiwan hükümeti tarafından yapılan bir seçme ile belirlenmiştir.
    Ana teması "BETTER THAN BEST" olan bu araştırmada kymco bu ödüle layık görülmüştür.
    ön yargıdan kurtulalım.. yamahaya, hondaya, polarise kötü demiyorum ama bu marka da göz önünde bulundurulmalı..


  • !...KYMCO TÜRKİYE DİSTRİBİTÖRÜ YEDEK PARÇA AMBAR SORUMLUSU..!..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyhat





    !...KYMCO TÜRKİYE DİSTRİBİTÖRÜ YEDEK PARÇA AMBAR SORUMLUSU..!..





    Ne anlam çıkaralım biz bundan?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.