Şimdi Ara

kyk ödeyemeyen 5 milyon öğrenci var (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
1
Favori
9.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
122 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: subaortik

    mansuru bilmem de her şeye fahiş zam yapan liyakatsiz insanlara makam veren 11bin inasanın ekmeğiyle oynayan imama bu güven nerden geliyor çok merak ediyorum.



    Alıntıları Göster

    Ekonomiyi İmam mı bozdu?

    Araba fiyatlarına bak herşeye zam geliyor mu gelmiyor mu anlarsın.


    Adam gayet çalışkan ve iyi bir başkan. Eyüp Sultan'da yasin de okuyabiliyor. Fetih dualarına karşı da muhtemelen evliyaları yanına almış olabilir.

  • çalışkan mı hmmm etik bir gözle bakacak olursam kısmen öyle bazen çalışıyor lakin keşke bütün parayı metroya bassa,daha iyi olurdu eski başkanların yaptığı gibi

    istanbuldan oy almak istiyorsan metro-toplu taşıma yapmalısın bu kadar basit  

  • Dark Territory kullanıcısına yanıt

    o kadar fazla değil o para yanlız  

    hani bir bara gitsen dayak yiyip çıkma ihtimalin var

  • tonodias kullanıcısına yanıt

    siliniyormuş

    Allahtan o konuda insaflı davranmışlar

  • Ben bilinçli olarak ödemiyorum,bir süre de düşünmüyorum.Borcumu Cengizden Limaktan alsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbette gerçekten iyi durumda olmadıkları için ödeyemeyen vardır. Ama tahmin ediyorum ki bir kısmı bu borç nasılsa affedilir anlayışıyla zamanında ödeyen keriz durumuna düşmemek için ödememiştir. Zırt pırt af çıkmasa bu rakamlara çıkmazdı ödemeyenlerin sayısı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sadece gözlemimi yazacagım, ben okurken, okudugum sınıfta hem burs veya kredi alan herkes ya barlarda ya da yemeksepetinde harcardı. Tam tersi dahi olsa sen bunu bilerek ve kabul ederek alıyorsun. Bu bir borçtur. Ödemek zorundasın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 5 Eylül 2020; 19:40:16 >
  • keşke bende şunu alıp ödemeseydim, adamlar cebe parayı attı, şimdi yok çekiyor, çok safım bu ülke için..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Babası memur olmayıp da orda burda müdür olan çok kişi biliyorum bu kyk'yı burs olarak alan. Memursanız kesinlikle kredi çıkıyor. Mezun olduktan 2 sene sonra iş bulamazsanız borç olarak kesilmeye başlıyor.

  • Belli bir süre ödemeyince maaşa bloke konuyor. Borcu ödemeden bloke açılmıyor diye duydum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Donanımhabere baya sığır dolmuş. Devletin borçlandırması değil istihdam sağlaması gerekir. Köşe başlarına üniversite açıp milyonları üniversiteye koyup onları da borçlandıran devlet. "Ben ödedim sen de öde" demek ancak bir Türkiye'de söylenebilecek sığırca bir fikirdir. Ekonomiyi yönetemeyen, işsizliği yönetemeyen bir devlet idaresini es geçerek üniversite okumuş insanlara istihdam ortamı sağlayamaması o üniversite okuyan insanlardan kaynaklanan bir sorun değildir. KYK borcu ödeyenlerin bu kuyruk acısını anlamak mümkün değil çünkü ödeyecek imkanı bulmuşlar. Bulamayan ne yapsın? Senin sığırcanı biz anlamıyoruz. O zaman üniversite okuma demekle olmuyor bu işler sayın sığırcık.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Byperest

    Donanımhabere baya sığır dolmuş. Devletin borçlandırması değil istihdam sağlaması gerekir. Köşe başlarına üniversite açıp milyonları üniversiteye koyup onları da borçlandıran devlet. "Ben ödedim sen de öde" demek ancak bir Türkiye'de söylenebilecek sığırca bir fikirdir. Ekonomiyi yönetemeyen, işsizliği yönetemeyen bir devlet idaresini es geçerek üniversite okumuş insanlara istihdam ortamı sağlayamaması o üniversite okuyan insanlardan kaynaklanan bir sorun değildir. KYK borcu ödeyenlerin bu kuyruk acısını anlamak mümkün değil çünkü ödeyecek imkanı bulmuşlar. Bulamayan ne yapsın? Senin sığırcanı biz anlamıyoruz. O zaman üniversite okuma demekle olmuyor bu işler sayın sığırcık.

    Özet budur

  • mezun olup işe giremediysen ödeyemezsin,


    üniversite okuyup 2 yılda iş bulamadıysan da boşa okumuş sayılıyorsun.


    neresinden tutsan elinde kalır.

  • Konuya yazılan cevaplara göz gezdirdim. Söyleyecek çok şeyim var ama uzun uzadıya bir şey yazmaya değmez. Ancak tek görebildiğim şu, borcunu ödemiş kişiler, ödememiş kişilere hiddet ve kin duygusu ile saldırıyor, ithamlarda bulunuyorlar. Bu paraları kimin ne şekilde harcadığını bilemezsiniz, bilseniz bile bununla ilgili bu şekilde aşağılayıcı yorumlar yapma hakkınız yok. Elinde işi olan, maddi imkanları el verip de borcunu ödemeyen arkadaşlar da var, ancak çoğunluğun borcunu maddi sıkıntılar nedeniyle ödeyemediğini de unutmamamız lazım.


    Sonuç olarak, borcunu ödeyenlere tebrikler, bravo. Ödemeyenler de umarım ödeyebilecek rahatlığa ulaşır. Ödeyenler enayi değil, ödemeyenler de vatan haini değil. Böyle bir kutuplaşmaya kesinlikle gerek yok.

  • Gerçekten durumu olmayanları eş geçiyorum sözüm Onlara değil. Ama eminim o öğrencilerin yarısından fazlasının altında arabası sağlam babadan geliri ve orta dan yüksek yaşantıları vardır. Alırken iyi öderken silinsin. Tekrar ediyorum lafım durumu olmayanlara değil. Benim çalıştığım şirkete yılda ortalama 100 150 arşı stajyer geliyor arabası olmayan nadirdir altında. Geçin bu boş işleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Silenforce kullanıcısına yanıt

    Sen ödemezsen her şeye zam yaparak herkese ödetir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Üstte bir eleman bilinçli olarak ödemediğini söylüyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimse krediyi imzaladığı zaman alacağı 4 sene boyunca enflasyonun zirve yapacağını bilemez. Sonuçta bu borcu alırken yi-ufe üzerinden geri ödeme yapılır. Eminim 20 bin TL kredi 30 bin olacağını bilseler geri ödemeyle çoğu almazdı. 2010 yılında alıp geri ödemesindeki faiz sadece 500 lira olanı biliyorum ama 15k alıp geri ödemesi 21k olanıda son zamanlarda.


    Tek çözüm enflasyondan doğan farkın silinip anaparanin odönmesidir en azından bunu çok görmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stereo Palma -- 6 Eylül 2020; 1:34:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bundan devlete ne ki? bu halk alışıktır.Devlet için okumaz...sokakta da yatar...çoluğuna-çocuğuna bir goflet de alamaz...ama hepsi devlet için...siz devam edin böle.Devlet halk içindir politikasını iyice benimseyip vahşice desteklemediği sürece bu gerçeği...bu böle gider.

  • konu resmen whataboutism dolu 'ama xyz vergisi silindi biz niye ödüyoruz'. xyz şirketinin vergi borcunu hepimiz ödüyoruz, kyk silinirse abc vergisi takarlar herkese ödetirler. herkes üniversite okumak zorunda değil özellikle 3-5 okul dışında zaten yüksek lise eğitimi. üniversite iş bulma kurumu da değil zaten okumayacak olanlar tekniker/esnaf olsalar eminim ki ekonomiye daha katkıda bulunup kendilerini de çevirirlerdi.

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.