Şimdi Ara

KYK GERİ ÖDEME ÜLKENİN DURUMU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 2016 yılında İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandım ve maddi olarak yardım olabilmesi için kyk'ya başvurdum ve kredi çıktı.El mahkum ihtiyaçdan dolayı kabul ettik ve yıl oldu 2020 mezun olduk.Kredimiz bitti,ve bugun 09.09.2020 tarihinde toplam ödeyeceğim miktar açıklandı.4 yıl boyunca devletten toplamda 17.940 TL almışım ve 3 yıl içinde geri ödemesi 24.306 TL gibi bir mebla istiyor.Şuan ortalama bir bankadan 18 bin TL 3 yıl kredi çektiğimiz zaman 22.684 TL olarak geri alıyor.Yazık günah cidden bu kadar insana.Ödemek falanda koymuyor eyvallah aldık o parayı çatır çatırda yedikde bu kadar faiz yazık günah,bi insana yardım ediliyor ama fazlasıylada geri alıyorlar.Türkiyenin geldiği hal cidden çok can sıkıcı.

    KYK GERİ ÖDEME ÜLKENİN DURUMU


    1.Ortalama bir bankadan kredi tutarı hesaplama

    KYK GERİ ÖDEME ÜLKENİN DURUMU

    2.Aldığım Tutar


    KYK GERİ ÖDEME ÜLKENİN DURUMU



    3.Ödeyeceğim Tutar








  • Öde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yapacak bişey yok,şirketlerin-spor kuluplerının daha bılmedıgımız onca şeylerin vergı borçlarını sılmeye devam.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "4 yıl boyunca devletten toplamda 17.940 TL almışım ve 3 yıl içinde geri ödemesi 24.306 TL gibi bir mebla istiyor.Şuan ortalama bir bankadan 18 bin TL 3 yıl kredi çektiğimiz zaman 22.684 TL olarak geri alıyor."

    Abi mühendissin sen ya nasıl bu ikisini karşılaştırırsın? KYK nin verdiği şartlarda faiz veren bir banka bulur musun bana lütfen? 17.940.000 lirayı sen 4 yılın sonunda almadın. 1.aydan başlayarak düzenli olarak her ay para aldın. Bu ikisi çok farklı şeyler.

  • ben odemicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt

    Evet haklısın düzenli olarak aldım,fakat ben farazi olarak düşündüğümüzde ve babam 2016 yılında herhangi bir bankadan kredi çekse o zamanın faiz oranlarını bilmeden ortalama bir faiz oranıyla hesaplama yaptım ve bunu 22 bin tl olarak ödeyecekti benim demek istediğimp, tabiki o şekil değil.

  • 3-4 yıl önce aldığın 400 liranın bugünkü karşılığı enflasyon nezdinde 600 lira.

    2-3 yıl önce aldığın 450 liranın bugünkü karşılığı enflasyon nezdinde 600 lira

    1-2 yıl önce aldığın 500 liranın bugünkü karşılığı enflasyon nezdinde 600 lira

    kyk tutarlarını tam bilmiyorum fakat ortalama bu kadardır. Enflasyon hesaplamasına girdiğimizde geri ödemesi gereken 24 bini buluyor

  • Eee bankadan kredi alsaydın madem daha uygun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • O zaman kredi alsaydın bankadan aslan. Bende inşaat mühendisliği okudum, banada dediler kredi al hayatını yaşa diye, devletin verdiği krediyle bara, puba, karıya giden insan müsvetteleri vardı. Ben almadım çünkü ihtiyacım yoktu. Kyk yurdunda kalıyordum, oraya verdiğim yurt ücretinin karşılığını misli mislinede alıyordum. Hatta para bile biriktiriyordum. İnşaat sektörünün sonu bu kadar belirsizken 24 bin lira içerde başlamak hiç mantıklı değil. Bunu alırken düşünmen lazımdı. 24 bin gibi paralara çok güzel girişim fikirleri yapılabilir. Ufak çaplı iş kurulabilir. Bizim insanımız nedense sadece parayı yeme konusunda iyi, ödemeye gelince herkesde bir yas havası. Sanki silah zoruyla imza attırmışlar gibi tepki veriyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heisenbergin asistanı H kullanıcısına yanıt

    Okumanız yazmanız yok herhalde,ben ödemem gibi bir tabir kullanmadım aldıysam paşa paşa ödecem fakat görüyosun bankayla bir karşılaştırma var sadece ortada akkoyun seni




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can06180 -- 9 Eylül 2020; 22:7:54 >
  • can06180 C kullanıcısına yanıt

    bankayla yapılan karşılaştırma anlamsız,


    sen krediyi çekip 6 yıl sonra ödemeye başlıyorsun ? 6 yıllık faiz, enflasyon oranları hesaplanırsa, kyk her türlü avantajlı kredi


    6 yıl : 4 yıl öğrenim süresi + 2 yıl okul bittikten sonra ödemeye başlaman

  • Faiz sözde haram devlet alıo ama sadece ana para alınmalı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt

    Ama toplu almadı bankadan krediyi toplu alıyor üfe ye göre alıo devlet bankada tüfeye göre yani neredeyse devlet banka gibi işte bildiğin faizli veriyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam ödemezdim benim vergilerimle para babalarının milyonluk vergi borcunu siliyorlar zaten.

  • can06180 C kullanıcısına yanıt

    Asıl sizin okuma yazmanız yok galiba, ben sana ödemezsin diye bir tabir kullandım mı? Ödemeye gelince, çıkardığınız sıkıntılardan bahsettim. Bankayla karşılaştırmayı krediyi alırken yapacaktın, ödemeye gelince karşılaştırmanın bir anlamı yok. Üstelik karşılaştırman zaten hata. Sana o 17 bin lira tek seferde verilmedi. Verilir verilmez aylık ödemende istenmedi. Sen 17 bin lira verip, 4 yıl sonunda 24 bin olarak ödemeye başlayabileceğin bir banka bul sonra gel konuş. Bankalar daha ilk aydan ararlar ödemeye başlamadınız diye. Max 3 aya da icra memurlarıyla muhattap olmaya başlarsın. Üstelik aynı sistem bankada olsa o %1 küsür faizi mumla ararsın en az %5 faizli alırlar senden.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayı anlamıyom bu işlerden.

  • İktidar partisini birçok yönden bende eleştiriyorum, görüşlerimiz çoğunlukla zıt ama şu kyk olayını gerçekten bir türlü anlayamıyorum.


    1- Bende üniversite öğrencisiyim ve kyk kredisi alıyorum.

    2- Diğer ülkelerde devletlerin (kyk gibi burs) verdiği bir sistem acaba var mı? -Gerçekten bilmediğim için soruyorum, ben hiçbir ülke için denk gelmedim-

    2.1 - Diğer ülkelerde (kyk kredisine) paralel bir yöntem var, mesela ABD araştırabilirsiniz. Sadece bizim ülkemizde olan bir şey değil ve Ülkemizde koşulsuz, şartsız herkese böyle bir imkan sunuluyor -ABD'de böyle değil-. Durumun gerçekten el vermiyorsa bir nebzede olsa ihtiyacını karşılayabiliyorsun. Herkese gidip bu kadar bir parayı hibe etmesinin şansı yok, hiçbir ülke için böyle bir şey söz konusu değil.

    3- Kredi alınırken gayet her şey açıkça belirtiliyor. Enflasyona oranla ödeyeceğin söylenmiş, bi bak geçen senelerde enflasyon kaçmış ortalamasını al ne kadar ödeyeceğini kaba taslak çıkarıyorsun. Şu kadar paraya almıştım, şimdi şu kadar para çıktı vs demek oldukça saçma.

    4- Banka kredisi ile karşılaştırıp, banka kredisini mantıklı bulmuş olman zaten aşırı saçma bir olay daha. Keşke bölüm dışı seçmeli olarak 1-2 ekonomi dersi falan alsaydın.





  • -TheDifference- kullanıcısına yanıt

    İstihdam yaratmak hükümetin görevi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anliyorumm A kullanıcısına yanıt

    İstihdam yaratmak tabiki ülkenin görevi, bunun konu ile tam olarak ne alakası var onu anlayamadım?


    Adamlar iş bulamadığı için mi ödeyemiyorlar şimdi, eğer bunu kastediyorsan senden parayı direkt almıyorlar ki.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.