Şimdi Ara

'KVK SORUNSALI'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar K750i telefonumu Ağustos'un 23'ünde telefoncuya teslim ettim garantiye gitti. 45 gün yani 30 iş günü hesaplarıma göre doldu. Yarın sıfır bir telefon vermeleri gerekiyor. """Aldığım yer KVK bayisi""" Adamla bu konuyu görüştüm bana başka prosedürleri vardır falan dedi. Doğrumudur? Yoksa yarın yeni bir telefon vermelerimi gerekiyor? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Varg -- 6 Ekim 2006; 1:58:57 >



  • Arkadaş kimse garantiden dönmeyen telefon yerine sıfırını almadımı şuana kadar?? Bir bilen bir duyan yokmu
  • Öyle bişey duymadım ama bu telefon gelene kadar sana bi telefon vermeleri lazım kullanman için
  • ilk 15 gün dönmezse benzer özelliklerde bir telefon vermeleri gerek. Telefon dönene kadar..!! Ancak 30 işgünü dönmezse telefon değişmesi gerek ama KOşulsuz olarak mı acaba merak ettim yani ne bileyim aksilik çıkarmı acaba merak ettim...!!!! Kimsenin başına gelmemiş galiba..!!! (normalde aynı hatadan 3kez garantiye giderse telefon değişir..!!!) ve değişen arkadaş varmış forumda bi topic'te yazmıştı.. Ancak benim durumumda nasıl oluyor
  • Her ne kadar garanti koşullarında böyle bir madde yer alsa da değiştireceklerini sanmıyorum.. Garanti koşullarına göre 30 günün aşılması halinde otomatik değişim olmuyor, bunu senin istemen gerekiyor..

    Malın tamir süresi en fazla 30 iş günüdür. Bu süre mala ilişkin arızanın servis istasyonuna, ya da satıcıya bildirim tarihinden itibaren başlar. Bu sürenin aşılması durumunda, müşteri, Malın ücretsiz değişimini ya da bedel iadesini isteyebilir.

    Tüketicinin onarım hakkını kullanmasına rağmen Malın;

    a) Tüketiciye teslim edildiği tarihten itibaren, bir yıl içerisinde; aynı arızanın ikiden fazla tekrarlanması veya farklı arızaların dörtten fazla meydana gelmesi veya belirlenen garanti süresi içerisinde farklı arızaların toplamının altıdan fazla olması unsurlarının yanı sıra, bu arızaların maldan yararlanamamayı sürekli kılması,

    b) Tamiri için gereken azami sürenin (30 gün) aşılması,

    c) Arızanın tamirinin mümkün bulunmadığının belirlenmesi,

    bu durumlarda, tüketici Malın ücretsiz değiştirilmesini, bedel iadesi veya ayıp oranında bedel indirimi talep edebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi planlamacı -- 3 Ekim 2006; 15:47:17 >




  • Tüketici hakları mahkemesine başvuracam elimizde belge var bişeyler yapabilmemiz gerek bu kadar mağdur edilmememiz gerek.
  • dostum zor durumda olduğun belli.
    telefonu servise hiç gitmemiş olanların, senin durumunu anlamaları biraz zor.
    servisle bir konuş, 45 gün çok uzun bir süre. bu cihazları 10 dakikada tamir ediyorlar.
    fakat bunu işleme almaları en iyi ihtimalle 10 gün sürüyor. sonra da göndermeleri de bir 10 gün daha sürüyor.
    yıllar önce benzeri başıma gelmişti, nefret ettirmişlerdi.
    paramla garantisini bozdurarak özel servise tamir ettirdim.
    servisten her geldiğinde tekrar bozulan telefon aradan 3 sene geçmesine rağmen şu an hala sapasağlam kullanılıyor.

    takip edebileceksen ve vaktin varsa mahkemeye başvur, mağdur olanlar için belki emsal oluşturursun.

    kolay gelsin.
  • Bu durumu Sony ericssona mail ve telefonla bildirirsen değişim olabilir.. Onlar telefonu verdiğin KVK servisine ulaşıp değişim yapılmasını isterlerse KVK sorun çıkaramaz.. Bence bunu denemende fayda var..
  • telefon bayii ne vermektense keşke kvk teknik servise verseydin
    tabi şehrinde varsa
    1 haftayı bulmazdı geri gelmesi
  • Yoktu malesef. Yarın herşey açığa kavuşur inş.!!! Acaba AĞUSTOS 23'ten bu yana garantide belgedeki tarihten itibarenmi sayacam günleri Gün saydırdılar vallaha tezkere gibi..
  • sana yanlıs bilgi vermişler arkadasım degişim su sekilde olur sen cihazı götürürsün onaramazlar ise senden onay olarak cihazı degişime yollarlar cihaz 30 iş gunu içinde degişimden gelir eger gelmezse sana para iadesi yaparlar tam emin degilim artık yapmıyorlar dogru hatırlıyosam para iadesi ama 30 iş gunu sonucu yeni cihaz gelirr
  • kvk a guvenim kalmadı artık attıgım hicbir mail e cevap atmadılar.

    su an benim k750 de serviste.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Varg

    Arkadaşlar K750i telefonumu Ağustos'un 23'ünde telefoncuya teslim ettim garantiye gitti. 45 gün yani 30 iş günü hesaplarıma göre doldu. Yarın sıfır bir telefon vermeleri gerekiyor. """Aldığım yer KVK bayisi""" Adamla bu konuyu görüştüm bana başka prosedürleri vardır falan dedi. Doğrumudur? Yoksa yarın yeni bir telefon vermelerimi gerekiyor? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden tşk.



    Telefon değil ama, fotoğraf makinem dönmüştü garantiden, tamir edemedikleri için sıfırını yolladılar...
  • Başarı da 30 iş günü olmadan yenisini veriyorlar genelde. ama kvk bu kadar hassas değil. fakat sonuçta senin hakkın. alman lazım.
  • 30 iş gününde yapılamayan telefonlar sıfırı ile değiştirilir veya para iadesi talep edilir. bu yasal bir işlemdir.
  • arkadaşım;
    30 iş günü geçtikten sonra yeni telefon talebinde bulunabilrsin.
    45 iş günü geçtikten sonrada ücretin iadesini isteyebilrsin aklında olsun
  • Bu garanti işi başımı ağrıtacak sanırım. Dün telefonu aldığım yere gittim orada KVK bayisinden almış oraya git dedi. KVK bayisi tekrar o telefoncuya git dedi yada Yeni KVK bayisi açılmış oraya bi sor dedi. Velhasıl ne yaptıysam olmadı KVK bayisine gittim. Bişey yapamazsın filan dedi. Ara ağzına geleni söyle dedi telefonu gönderirler.
    BENİM ANLAMADIĞIM TELEFONU ALDIĞIM YERİN Mİ YOKSA KVK'NIN MI YENİ TEL VERMESİ GEREKİYOR..??

    Ayrıca lanet olası servisi arayıp bekliyorum bir türlü müşteri temsilcisine bağlanmıyor. Kaset çalardan dinletiyolar hep aynı şeyi. Bekle bekle sonuç yok..!! Ulaşamıyorum bile a.q.
  • Bugün aradım servisi..
    Bayan; yeni telefon vermek söz konusu değil dedi dedim garanti belgesinde yazanlar ne peki? Dedi Hukuki işlem başlatın Bende tabiki başlatacam dedim.

    Gerçekten ÇOK SAÇMA VE KOMİK ŞU TÜRKİYENİN HALİNE BAK..!!! Devlet bu tür firmaların piyasada ayakta kalmalarına olanak tanıyor. TÜKETİCİYE SAYGIYA BAK..




  • Arkadaslar,
    Ben muzdaribim bir tavsiyede bulunun lütfennnnnnnnnn.
    D820 almadan önce k750i kullandım,joyssticki deli etti beni ben de dedim en iyisi ince iyi bi tlfn alıyım deyip,memlekette iken d820i agustosun basında aldım..
    2.el üç aylık cihazdı, garantisi vardı..
    Bir gün kanepede uzanarak mp3 dinlerken,düştü(sürgüsü açık olarak)..Bi baktım ekran gelip gidiyor, hemen aldıgım yere götürdüm, garantiye yolladık agustos 4te antalyaya...
    Garanti şartlarına göre bana aynı ayarda gelesiye kadar bi tlfn vermeliymiş bayi ama nafile 3310 verdi adam neyse dedim 1 haftaya kadar gelir...
    1hafta-10gün 20gün gelmedi..Yine garanti şartlarına göre maksimum tamir süresi 1aymış yoksa yenisni göndermelerini gerekirmiş...Bu umutla hala beklerken bir gün dayanamadım anltalyayı arayayım dedim telpada kvk ile anlaşmalı imiş bu da iyi..Antalya Kvk bayisi dediki tlfnunuz üst seviyede tamir görüyor ve şuan istanbulda!!!!Şok oldum...
    Neyse 1,5 ay geçti hala ses seda yok, cihaz takibine bakıyom internetten işlem görüyor-onarılıyormuş...
    Çok canıma tak etti, ne yapıyım?




  • Tüketici haklarıyla ilgili bildiğin tüm kurum ve kuruluşlara bildir. Bende bugün yarın öyle yapacam yoksa bu namusuzların bizi taktıkları yok.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.