Şimdi Ara

Kuzenim benim üzerimden kredi çekmek istiyor ne diyebilirim ? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
6
Favori
26.611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kardeş sen şaka mısın bunun için konu mu açılır? Yok demesini bilin yok derken de dürüstçe yok deyin herkes ayağını yorganına göre uzatmasını bilsin bakıyorum, çevremde adam ev almış üstüne araba da almış kredi ile sonra bam bam bam, kimseye borcumuz olmasın diye faturalı hat bile kapatıyoruz kimseden borç para istemeyelim diye ama bakıyorum millet çatır çatır borç para istiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abime borç verdim sözde 1 haftalıktı, 1 yıldır geri vermedi. Bırak kuzeni abinize babanıza bile borç vermeyin, sağlıkla ilgili bir durum söz konusu olmadığı sürece.
    Ha bir de paramı istediğimde napıcan parayı diye bana hesap soruyor. O hesap vermesi utanması sıkılması gerekirken, ben hesap verecek duruma düşüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi congenial_boy -- 22 Şubat 2017; 14:2:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Sene Önce abim adına kredi çektim 2 ay sonra banka aradı ilk 2 taksit ödenmemiştir diye, Bırak kuzenini kardeşlerin isterse dahi çekme.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR.U -- 22 Şubat 2017; 13:59:19 >
  • Yapma öyle bir şey, her gün yüzyüze geldiğim babam bile onbinlerce liralık borcunu ödemiyor onuda geçtim 60 yaşına geldi hala operatörlerden taksitle son model telefonlar alıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi There goes your life -- 22 Şubat 2017; 14:12:13 >
  • 1 ay diye borç isteyen 1 yılda, 1 hafta diye isteyen 1-2 ayda geri ödüyor. Bu sebepten artık borç isteyene yok diyeceğim ki zaten kendi dertlerim başladı, yalan da söylememiş olacağım. Cidden insanlar artık güveni kötüye kullanmaya başladılar. Sonradan elimde olduğu halde borç veremediğim kimselerin vebali de önceden borç alıp vaktinde vermeyenler olacak.

    Bu yüzden başkası adına borçlanmak günümüzde pek akıllıca bir hareket değil. Sen ne kadar iyi niyetli olursan karşındaki de seni o kadar kullanmaya çalışıyor.

    Şöyle bir yöntem de var mesela. Önce az miktar borç alıp vaktinde öderler, sonra daha fazla borç isteyince referans olsun diye...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the flying dutchman

    Off topic konularının popüler konularda gözükmemesi gerekiyor. Bu ya beyin yakan saçma sapan konu başlıkları? Teknoloji forumu dışında her şeye döndü.

    Mantıklı bir fikir. Yönetime kesinlikle iletilmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Borç işi güven işi..
    No güven no para...
    Nokta.
  • Paran çoksa kefil ol, aklın çoksa şahit ol...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • insanlara güvenilmeyecek bir dönemdeyiz bence kredi çekme kafan rahat olsun.
  • Valla ben artık açık açık söylüyorum, benden borç istemeyin diyorum. Bu yüzden tavır yapacaksan da sen bilirsin diyorum... bitti gitti... ağzımız yandı dersimizi aldık, ne veririm ne isterim...
  • Kimseye borç verme
    Aslında tefeci gibi senet yaptırcan...
  • istenen meblağ seni üzmiycek ise ver.
  • Sonuç ne oldu hocam ?

    10-20bin olsa tamamda 350 bin nedir arkadaş...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: congenial_boy

    Abime borç verdim sözde 1 haftalıktı, 1 yıldır geri vermedi. Bırak kuzeni abinize babanıza bile borç vermeyin, sağlıkla ilgili bir durum söz konusu olmadığı sürece.
    Ha bir de paramı istediğimde napıcan parayı diye bana hesap soruyor. O hesap vermesi utanması sıkılması gerekirken, ben hesap verecek duruma düşüyorum

    Vay arkadaş benimde küçük kardeşim var, başına bir şey gelmesin diye elimden geleni yapıyorum zora düşmesin diye, bir de ne abiler varmış..
  • en yakın arkadasım dedigim ev arkadasıma o zamanalar 3 aylık bebek vın denilen zımbırtı çımıştı hesapta aylık 30ar tlden 90 tl ödeniyordu, kendisinin faturası olmadıgı için benden rica etti kız arkadaşına almak için bende 90 tl lan nolcak öder heralde dedim. Ödemediği gibi ödemediğinide söylemedi aradan zaman geçti, evleri ayırmıştık 1 yıl sonra falan avukat aradı böyle böyle mahkemeye gidecek işleminiz dediler. benim olmayan 90 tl borcu 380 tl olarak öğrenci halimle ödemek zorunda kaldım (2011de güzel paraydı açıkcası öğrenci için). Ne kefil ne borç kimseye güvenmeyeceksin bu hayatta.
  • Eskiler boşuna dememiş dost ile ye iç alışveriş etme diye. Parayı sokmayın aranıza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence kesinlikle böyle bir şey yapmayın. Anca çekeceğiniz krediyi tamamen kendiniz ödemeniz sizi üzmeyecekse öyle verin. Babam bu tarz bir duruma girdi yıllar önce ve işin acısını hepimiz çektik. Ailem dağılma seviyesine geldi. Hala da sıkıntılar az çok devam ediyor.

    Bir tanıdığım da aynı şeyi yaptı. Kardeşine kredi çekti ve kendisi ödüyor maalesef. Çok zengin değilseniz ve o para sizi zorlayacak bir miktarsa yapmayın.

    Ha ağır bir hastalığın tedavisi gibi bir ölüm-kalım meselesi olur. Anca öyle çekin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşinin böyle olduğunu bilmiyor muydun eşin ve baban verme demiş ama neyseki ucuz atlatmışsın daha da bir yardımda bulunmazsın kardeşine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardes 26 yasindayim.kredinin icinden gectim.sana bir tavsiye,birak kuzenini kendine bile kredi cekme.cok ihtiyacin varsa borc al.ama bankalara bulasma ;).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çek ver canım ne varki bunda insanlık bu kadar mı bitmiş be,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.