Şimdi Ara

Kuveyt Türk güvenilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
1
Favori
11.568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kendi çapımda yatirim ve borsa vs denemek için banka hesabı acmak istiyorum

    En dar makas sanirim Kuveyt Türk senin bankan'da. Ayrıca cok cesitli yatırım araçları da var altin gumus de aliniyor hisse senedi de doviz de.

    Bu bankaya tam uye olacaktim abd vatandasi misiniz abd pasaportunuz var mi gibi bir soru sordu bende yok ama var dedim şubeye gelmeniz gerekiyo yazdı ben de iptal ettim.

    Diğer bankalar sormuyorken bu banka neden böyle bir soru sordu?

    Bu bankanın sakıncalı kişi ve kurumlarla baglantisi filan var mıdır? Hani bank asya gibi filan olmasin sonra benim öyle şeylerle alakam yok durduk yere ismimiz kirlenmesin. İslami bankacılık yapiyorlar onu biliyorum da tehlikeli mi acaba?



  • Kuveyt Finans Evi, 1977 yılında, İslam Şeriat'a göre faaliyet gösteren ilk banka olarak Kuveyt Devleti'nde kuruldu. KFH, Mayıs 2016 itibarıyla 8.2 milyar dolarlık piyasa değeri ile Kuveyt Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir. Varlıklar toplam 55.52 milyar $ ve mevduatlar 34.97 milyar $ 'dır. 


    Kuveyt Türk'ün sermayesinin %62,24'ü Kuveyt Finans Kurumu'na (Kuwait Finance House), %18,72'si Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, %9'u Wafra Uluslararası Yatırım Şirketi'ne, %9'u İslam Kalkınma Bankası'na ve %1,04'ü diğer ortaklara aittir.



    ben tercih etmem tercih meselesi bu işler sana bağlı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-400988AF7

    Kuveyt Finans Evi, 1977 yılında, İslam Şeriat'a göre faaliyet gösteren ilk banka olarak Kuveyt Devleti'nde kuruldu. KFH, Mayıs 2016 itibarıyla 8.2 milyar dolarlık piyasa değeri ile Kuveyt Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem görmektedir. Varlıklar toplam 55.52 milyar $ ve mevduatlar 34.97 milyar $ 'dır. 


    Kuveyt Türk'ün sermayesinin %62,24'ü Kuveyt Finans Kurumu'na (Kuwait Finance House), %18,72'si Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne, %9'u Wafra Uluslararası Yatırım Şirketi'ne, %9'u İslam Kalkınma Bankası'na ve %1,04'ü diğer ortaklara aittir.



    ben tercih etmem tercih meselesi bu işler sana bağlı.

    Açıkçası benim de ilk tercihim değil ama alternatifi yok ya. Aynı hesapta hem çok saglam kampanyalar var, cok cesitli yatırım araçları var gümüş altın paladyum gibi, hisse senedi var. Aynı özellikleri barindiran banka yok. Makasları da çok dar. Yoksa gümüşe ayrı hesap acicaz dovize ayri altina ayri paladyum filan zaten yok diğer bankalarda.

    Aslinda VGM kamu kurumu değil mi? Bu kuwait finance housedir wafra dir bunlar kim ki hani ismim durduk yere kirlenmesin istiyorum




  • Aman aman uzak dur ben çok çalıştım kuveytle müşteri hizmetleri 0

  • prens salmanın bankası degılmı

    ada kıralayıp 140 lezbıyen manken tutan adam

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BenYoruldumHayat

    Aman aman uzak dur ben çok çalıştım kuveytle müşteri hizmetleri 0

    Alternatif öneriniz var mı? Dar makas, altın, gümüş platin gibi yatırım araçları, eft-havale ücreti yok, öğrenciye ekstra ozel kampanyalar.... Bunların hepsini barindiran guvenilir bi alternatif var mı

    Bir de benim müşteri hizmetleriyle çok işim olmaz benim çekincem farklı konuda yazdim. Yanlış yerlere ismim bulassin istemiyorum hani bu banka kimdir necidir onu bilemedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bace3434

    prens salmanın bankası degılmı

    ada kıralayıp 140 lezbıyen manken tutan adam

    O suudi degil mi bilmiom ki
  • Her banka ABD vergi mükellefi olup olmadığını sorar, hisse senedi için ise her senedi alıp satamazsın faizsiz bankacılıktan dolayı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    Her banka ABD vergi mükellefi olup olmadığını sorar, hisse senedi için ise her senedi alıp satamazsın faizsiz bankacılıktan dolayı.

    Enpara, Yapı Kredi, Ziraat Bankası gibi bankalar sormadı böyle bir soru?

    Kastettiğiniz her banka katılım bankaları mı? Evet onu duymuştum her hisse senedi işlemi yapılmıyor sex shop ve tekel gibi yerlerde kart geçmeyebiliyor bunu biliyorum benim için çok sorun değil çok aktif kullanmayacağım sadece yatırım için al unut maksatlı.

    Siz bu işlerden anlıyor gibisiniz hocam yani kuveyt Türk'e güvenebilir miyim? Bu katılım bankaları islami bankalar siyasi duruşu olan bankalar beni korkutuyor ama alternatifi de yok çaresiz kaldım. Hani örnek veriyorum 2010 yılında mesela makası dar kampanyası bol diye saçma sapan bankalara atlasak şu an durduk yere başımız yanardı. Benim böyle şeylerle alakam yok da ismim kirlenmesin diye biraz çekinceliyim. Kuveyt Türk'te böyle bir durum olabilir mi bir de abd durumu olunca kıllandım ama o standart prosedür diyorsunuz onu anladım diğer sorular duruyor hala.




  • Senin bankan ve KuveytTürk'te emtia ve döviz işlemlerinizi yapabilirsiniz, makas aralığı düşüktür. Arbitraj da yapabilirsiniz.


    Hisse senetide alabilirsiniz ama her hisseyi değil, bu konuda dikkatli olun. Bazı firmaları listelerine koymaz, onlar ile işlem yapamazsınız.


    Örnek: AnadoluEfes yoktur, THY yoktur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Purenite

    Senin bankan ve KuveytTürk'te emtia ve döviz işlemlerinizi yapabilirsiniz, makas aralığı düşüktür. Arbitraj da yapabilirsiniz.


    Hisse senetide alabilirsiniz ama her hisseyi değil, bu konuda dikkatli olun. Bazı firmaları listelerine koymaz, onlar ile işlem yapamazsınız.


    Örnek: AnadoluEfes yoktur, THY yoktur.

    evet hocam zaten söylediğiniz sebeplerden dolayı kullanmak istiyorum ama

    ilk mesajda ve sizin mesajınızın bir yukarısında yazdım

    Bu katılım bankaları islami bankalar siyasi duruşu olan bankalar beni korkutuyor ama alternatifi de yok çaresiz kaldım. Hani örnek veriyorum 2010 yılında mesela makası dar kampanyası bol diye saçma sapan bankalara atlasak şu an durduk yere başımız yanardı. Benim böyle şeylerle alakam yok da ismim kirlenmesin diye biraz çekinceliyim. Standart bankalardan daha farklı duruyor.




  • Abd vatandasligin yok ama var demissin, asil guvenilmez adam sen olmuyor musun :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trmeto

    Abd vatandasligin yok ama var demissin, asil guvenilmez adam sen olmuyor musun :D
    hesap açmadım ki merak ettim evet diyince ne oluyor sonra işlemleri iptal edip sayfayı kapattım. Yanlış bilgi vermedim yani zaten istesem de veremem bilgiler uyuşmayınca sıkıntı çıkar muhtemelen. Abd ile sıkıntı mı var acaba bu bankanın hani yarın öbür gün wat filan yaparım sıkıntıya girmeyeyim.

    öyle bir soru sorması garibime gitti daha önce 3-4 bankadan hesap açtım böyle bir soruyla karşılaşmadım islami banka filan korkutuyor beni yarın öbür gün bir şey olur mu diye
  • Her banka sorar imzaladığınız sözleşmelerde yazar farkında değilsiniz halen diğerleri sormadı diyorsunuz. Katılım bankacılığını tercih etme sebebiniz ne, faiz hassasiyeti mi yapacağınız işlemlerde ki makas aralığının düşük olması mı? Faiz hassasiyetini gözetmiyorsunuz onlarca banka var yok benim faiz hassasiyetim var diyorsanız da korkmanıza gerek yok neden korkuyorsunuz? Yarın bir gün ne olabilir sizce? Aklınıza bankasya geliyorsa onun durumu ile bir alakası yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: espial

    Her banka sorar imzaladığınız sözleşmelerde yazar farkında değilsiniz halen diğerleri sormadı diyorsunuz. Katılım bankacılığını tercih etme sebebiniz ne, faiz hassasiyeti mi yapacağınız işlemlerde ki makas aralığının düşük olması mı? Faiz hassasiyetini gözetmiyorsunuz onlarca banka var yok benim faiz hassasiyetim var diyorsanız da korkmanıza gerek yok neden korkuyorsunuz? Yarın bir gün ne olabilir sizce? Aklınıza bankasya geliyorsa onun durumu ile bir alakası yok.

    Doğrudur hocam o zaman tamam sözleşmeleri okumadim demek ki ABD vatandaşı degilim diye bir madde vardır, anladım.

    Tercih etme sebebim faiz hassasiyeti değil. Dar makas, gümüş ve platin hesabi acabilmek yani yatırım enstrumanlarinin geniş olmasi. Komisyonlar da düşük gibi. Öğrencilere kampanyaları da var. Bu kadar çeşitli yatirim araçları olan, dar makası olan ama katılım bankası olmayan bir alternatif bulamadim siz biliyorsaniz soyleyin hocam.

    Bankasya gibi olmasindan korktum evet. Bir de hani memuriyete filan girsek yarin öbür gün veya ne bileym wat yapsak filan vize başvurusu yapsak hayirdir kardeşim Kuveyt Türk ne alaka başka banka mi bulamadin derler mi ondan korktum. Hani örneğin 2010da dar makas vs. Diye sacma yerlerle iş yapsak durduk yere basim yanardı bilmeden.


    Anladığım kadarıyla çekinecek bir sey yok ama sizin dediklerinize göre




  • Bddk ya baglı tabiki guvenilir finansbankta soruyor onu
  • Cennete gitmek istiyor sen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.