Şimdi Ara

Kuşum 27 yumurta yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar erkek diye aldığım kuşum dişi çıkmıştı. Yaşı 1.5-2 arasıdır. Kuş hiç çiftleşmedi ve boş yumurta yapmaya başladı. Şuan 27. Yumurtasını yaptı ve daha da karnı dolu. Kuşu evimdeki 5 çift kuşla eşleştirmek için yanına attım kızgınlığı için ama hepsine çok fazla saldırdığı için malesef çiftleştiremiyoruz. Kuşun ölmesini de istemiyorum ama ne çiftleşiyor ne de yumurta yapması bitiriyor. 2-3 güne bir yumurtluyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • ayrı kafese al istiyorsan . eğer yumurtalar boş ise yatma yoksa yuvalığı çıkart kalsın öyle ayrı kafeste
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

    ayrı kafese al istiyorsan . eğer yumurtalar boş ise yatma yoksa yuvalığı çıkart kalsın öyle ayrı kafeste

    Hocam zaten kafesi ayrı. Ben denemelik belki tutar diye kuşların yanına attım amaa saldırdı ben de geri kendi kafesine aldım. Hiç çiftleşmedi şimdiye kadar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğenmiyor demek erkekleri seçiyor dikkat et öldürür bu erkekleri arada sırada bak gözetle aynı kafese aldı mı. Sevdiği erkeği onun kafesi al

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I am Tony Montana

    Beğenmiyor demek erkekleri seçiyor dikkat et öldürür bu erkekleri arada sırada bak gözetle aynı kafese aldı mı. Sevdiği erkeği onun kafesi al

    Peki bir sınırı yok mudur hocam bu kızgınlık yumurtasının 28 oldu daha da dolu karnı. Ölecek diye korkuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vallah iyi beslensin başka yapacak bir şey yok sağlıklı vitamin besinleri alsın kalsiyum önemli . zararlıda olsa kuş bu yapıyor
  • 29 oldu mu?

    Diğer çiftlere at yumurtaları belki yumurtlamaya özenirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LucidEresbos

    29 oldu mu?

    Diğer çiftlere at yumurtaları belki yumurtlamaya özenirler.

    Kardeş sen niye beni stalklıyorsun?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sentez* kullanıcısına yanıt
    Sana karşı hislerim bar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beslenmesine dikkat ederseniz bir sorun olmaz lakin tanıdığınız bildiğiniz muhabbet kuşları ile ilgilenen birileri var ise ( salma kafesi olan ) kuşu oraya götürüp bırakın. Biraz kalsın, büyük ihtimalle kendisine bir eş seçecektir.

    Edit: Daha önceki yorumlarınızda gördüm , sanırım aralarına bıraktığınızda saldırdığını yazmışsınız. Bir sorun olacağını sanmıyorum. Bırakın 15 20 kuşun arasına, alışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raptor_ex -- 11 Şubat 2017; 21:24:35 >
  • Dişi muhabbet kuşu çiftleşmeden yumurta mı yapıyor? Benimde var dişi kuşum ama çifleşme döneminde değil sanırım henüz, bide tek bakıyorum zaten
  • Bir erkek kuşu seçip dişiyle aynı kafese koy 3-4 güne alışıyorlar birbirlerine .
  • Merhaba dostum, sen k5 konusunda iyiysen ben de bu konuda iddialıyım Yaklaşık 4 senedir sultan üretimiyle uğraşıyorum.

    Sana tavsiyem kalabalık bir kafese atıp eş beğenmesini beklemek yerine, daha önceden eş tutmamış tek bir erkek kuşu bu kızgın dişinin yanına koyman. Ya beğenir ya beğenmez olasılığı ile hareket edersin en azından. Bunun yanı sıra mürekkep balığı kemiğini eksik etmemeye bak, hayvan kalsiyum eksikliğinden ölüp gitmesin. Yemini klasik sultan yemi yerine sade muhabbet yemleri ile değiştir, sadece darı yesin. Yani yeminin içinde çekirdek ve yulaf gibi besinler olmasın daha da kızıştırır. Bunun dışında stresini azaltmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için 'Diazyme 256' adında bir probiyotik besin takviyesi mevcut eğer bunu satın alıp düzenli kullanmaya başlarsan kuşunda iyileşmeyi göreceğini umuyorum.




  • Hocam selamlar. Kuşunuzun son durumu nedir acaba?
  • Kuşu pet shop sahibi birisine emanet etti. Kuşun karın altında yağlanma vardı erimiş bayağı. Ama adam nasıl olduysa kuşu satmış. Uçamayan ve bir ayağında iki parmak olan kuşu satabilmek ayrı bir başarı ama kuşu bir aydır eşleştirmediği için geri alacak.

    Yumurtlaması durmuş, tekrar yumurtlamaya başlarsa salma üretim yapan birisini bulup, ona emanet edecek. Kuş eşleşince eşini satın alacağım. Ve canım arkadaşımdan kuşu bana emanet etmesini isteyeceğim.



    hiç cevap vermemişsin çok ayıp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba benim bı çiftim var dişi kuşum bı ay boyunca yuva hazırlığı yaptı 4 gün önce çiftleştiler ve şuan altında yumurta var iki gün önce tekrar çiftleştiler karnı dolu belli bazen yuvalıktan çıkıyor erkek yaklaşıyor dengesi bozulup düşüyor sırt üstü kalıyor karnı dolu ama hâlâ tek yumurta var altında yumurta yapmıyor neden :(


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.