Şimdi Ara

Kurulabilen Mac os x for x86 internette doloşmaya başlamış (131. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.995
Cevap
3
Favori
425.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    Bu söylediginin mümkün olamaması lazım,şöyleki;eger xp ilk kurarsanız ve D: sürücüsüne kurarsanız belki olabilir ama osx i ilk kurup C: ye kurarsanız olamaması lazım çünkü XP HFS+ dosya sistemine yazamıyor ve doğal olarak boot dosyalarını C: ye atamıyor,ben yaptığım denemelerde XP yi D: sürücüsüne kurmaya çalıştığımda C:yide formatlamak zorunda olduğu uyarısını almıştım.

    NOT: eski beta sürümlerde durum farklıydı 10.4.3 e kadar olan sürümlerde bu söyledigin mümkün olabilir,o sürümler MBR yi değiştirmiyordu.Ben hala sorun yaşadığımda 10.4.3 dvd ile formatlıyorum diskleri.

    jas 10.4.6 dvd den kurdum xp kurulum esnasında bir hata verdi şu an hatırlamıyorum ne hata verdigini ama sanki ben birinci diski yok sayıyorum ve boot olarak ikinci diski tanırım gibi...zaten birinci diske hiç birşey yazmıyor ...aslında xp ye göre birinci disk kurulu oldugu kendi diski..
    kolay gelsin




  • yaw arkadaslar ben de 10.4.1 kurulu. hic bir program yukleyemiyorum. ornegin mozilla, opera, skype. bunlari indirdim, applications larin icine attim. ama hic bir sey yok. bir de ben de ses hala buyuk ve tek sorun. baska turlu hersey calisiyor. lutfen bir yardim edin arkadaslar.

    bir de ellerinde mac in son versiyonu dvd olarak olan arkadaslar bana da gonderebilirler mi?


    saygilar...
  • selam arkadaslar hallettim... hdd yi iki ye boldum
    ılkıne xp yı kurdum.... xp den actım disk yonetiminden ikinci kismi de logic olmayacak sekilde ayarladim.. sonrada dvd den acip mac os x kurdum şu ada sorunsuz calisiyor...ilgilenen herkese basta polatty ye tsk ederim..
  • Costek, verdiğin 10.4.6 yı kurdum! Ya ne sorunlu iş bu yaa! Boot yok! CD den boot ederek açıyorum anca! Ekran kartı tanımıyor! Ses yok! Ethernet yok! Wireless yok! İlerde inşallah daha iyi olur diyorum ne diyim! Ama bu mac osx in kaynak kodu mu ne kapatılmış artık. İşler zorlaşçak yani! Şu yeni macbookları almak mantıklı bence. Hem SORUNSUZ osx hem de XP! 1400$ a Intel 2 GHZ CORE DUO 1 GB RAM, 60 gb hd, ama 64 mb intel extreme ekran kartı, uzaktan kumanda, entegre vga kamera, uzaktan kumanda! Bence iyi fiyat.

    Ama ben yinede vazgeçmek istemiyorum! Sorum var size!

    Bu JAS 10.4.6 yı kurarken customize deki seçeneklerde 10.4.6 combo update bide 10.4.6 decrypted files var!
    Bu decrypted bana lazım mı?

    benim ses kartı CMI. Forumda arkadaşın verdiği kexti kurmaya çalıştım kurmuyo. Hata veriyo.

    Benim laptopta Broadcom ethernet kartı var ve görmüyo.(Hiç şaşırmadım) Çaresini bilen var mı?
    Ve yeni bişey öğrendim diğer sitelerden. Darwin boot ekranındayken "?video" yazınca girebileceğiniz çözünürlüklerin listesini veriyo. Faydalı olabilir.

    http://www.nedprod.com/Niall_stuff/MacOS%20X/index.html
    Bu adreste 10.4.6 kurulumu anlatılmış. Ayrıca notebooklardaki pil şarj göstergesi sorunu, fanın sürekli dönmesi vs gibi çeşitli sorunlara değinilmiş.




  • oley be,budur işte....


    Boris diye (sanırım Rus)bir arkadaş tesadüfen bulmuş bunu.
    denedim bende çalıştı.
    X1000 serisi kartları olanlar denesin bence hiç durmasın...

    http://forum.osx86project.org/index.php?s=e5741e6bf73866f61ffb1f6559866c97&showtopic=17767




  • valla arkadaslar benim sorunlar :) biraz cozuldu gibi. sata hdd 3 e bolunmus durumda once ilk partitiona temiz bir xp kurdum. Sonra baslat>calistir>diskpart tan create partition primary size=bla bla id=af dedim os x icin partition kurdum. Son partiton da fat32. Daha sonra ikinci partitona 10.4.6 yi kurdum. haaa unutmadan xp yi kurduktan sonra acronis os selector adli programi kurdum. mac os x i kurup restart dedikten sonra acronis os selector acildi vee xp mi "unknown operation system" mi diye sordu. unknown yani mac os dedim ve sak acildi mac :) halbuki chain0 olayini falan yapmistim ama gerek kalmadi :) valla mac simdilk cok hosuma gitti. xp bayagi sikici gorunuyor simdi :)

    Amma ve lakin tek sorunum ses. forumdaki 46 sayfanin hepsine baktim inanin :) ama olmadi. ismin hatirlayamadigim bir arkadasin 41. sayfada yazdigi seyleri yapmayi denedim ama icinden cikamadim. pek fazla da anlamiyorum isin acigi ses karti falan olayindan.

    Sizden ricam bu konuyu anlatabilecek bir arkadas bir zahmet buraya yazabilirmi? su terminal, komut, permission olaylari falan biraz yabanci geliyor haliyle.

    hersey icin cok tesekkurler. sizlerin sayesinde kurabildim sonunda.
    cok tesekkurler

    saygilar...




  • İlker mouse artifect yok değilmi,okuduğum kadarıyla yokmuş?
  • yok yav..
    GMA 900-950 nasıl çalışıyorsa bu da aynı.
    hatta Sysyem Preferences dan çözünürlük switch bile eksiksiz çalışıyor.
    yapılacak işlem de çok basit..
  • yapılacak iş basitte bizde x1600xt yok bizim gariban x600 ü etkilyen bi durum yok ,çözünürlük resfresh olayıyla işim yokta şu mouse artifect illallah dedirtti, tam ekran bişeyde çalışmıyor ...
  • polatyy ÜSTADIN ve DİĞER ÜSTADLARIN DİKKATİNE,

    sevgili polatty, ilkerinanç ve diğer üstadlar! artık alt konu başlıklarına ihtiyaç yok mu sizce? mesela ekran kartı uyumları ayrı bir alt başlık, harddisk ve boot sorunları ayrı bir alt başlık olamaz mı? tabii bunların yanısıra -bana göre daha önemlisi- macos performans değerlendirmelerinizin, en uygun konfigirasyonların, win xp ile uygulama karşılaştırmalarınızın yer aldığı ayrı bir alt başlık olmalı değil mi?
  • Arkadaşlar bu ATİ SB400'de AC'97 ALC658 ve ATİ radeon mobility X700(128MB) için çare.
    Öncelikle ses, Bitte.
    Polatty hocam sende vardı bi ati rs480 sen nasıl çözmüştün ses olayını?

    Herkese teşekkürler.
  • turanx hocam bir adet c-media pci ses kartı yollamıstı sağolsun onunla çözmüştüm,alc658 e bi çare bulamamıştım nettiysem çalışmadı uyuz,ekran kartı muhtemelen çalışacaktır,koverg patch yapmalısın,ben nasıl yapacagını tarif ederim ama bu çok ugraşmamış biri için epeyce sorun olabilir,turanx sana bir script yazarsa çok basitçe halledersin, bu arada bahsettiğim ses kartını ikinci el olarak 5 dolara bulman mümkün,sıfırı bil e taş çatlasın 15 usd dir. C-MEDİA 8738 ses kartının modeli.

    Düzeltme;ya ben atlamışım sanırım sen bir laptop tan bahsediyorsun,bu durumda o ses kartı işine yaramaz elbette,en ucuzundan bir usb ses kartı alacaksın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 20 Mayıs 2006; 1:01:36 >
  • koverg patch'i turanx hocam önceki sayfalara yazmış ama bir de siz yazarsanız(zahmet olmazsa) daha sağlıklı olur

    Teşekkürler
  • piyasada "usb sound card" diye biseyler var. bundan bir tane alsak calisir mi ki? ben de logitech communicate webcam var, dahili mikrofonlu. Mac mikrofonu taniyor, yani calisiyor. ama camerayi tanimiyor.

    bilmiyorum sacma mi ama hani diyorum bir tane usb sound card alsam calisir mi?

    cevaplarinizi bekliyorum.


    saygilar...
  • evet slm lar tekrar

    sagol sun polat usta sayesinde yardimlari sayesinde bizde 10.4.6. cilardan olduk..

    insallah dvd olarak mapi sh a re ...de ye aticam bu aksam itibariyla dvd yi hem amd hem in tel sistemde kurdum saglikli bir sekilde calisti.laptop acer duo core du sadece ekran kartimi ve etherneti sanidi chip set gm95 oldugu icin ses wifi yok.

    ama evde wifi sistem var modem evin diger ucunda nasil olacka bilmiyorm ama bu forumda herhalde en cok wifi sorunu olacka benim cnku nete giremiyorum..

    herkesin anlattigi gibi ama her girenin butun basliklari okumayi goze alamayacagi icin bende kisaca tekrar edicem.


    mac os icin bolumleme yaptiginizda windowstan (herkesin kullanigini varsayarak xp dicem bundan sonra)

    bilgisayarimdan sag tikla yonet ten disk yonetiminde bolmlediginiz diskte xp once macos 2ci ve digeri backup olabilir( ben 4 e boldu cnku mac ntfs lere yazamiyor ilk bolum xp /mac/backup/ve 5 gb lik bir yeri de fat32 olarak bolumledim ..

    bolumlemede xp nin bolumu laciverttir mac os ta lacivert olacak eger mavi yada baska renkte ise nanay ila lacivert.

    sonra xp yi kurun ki ben hzirdaki norton ghost umla 2 dkkada attim oldu .:) ama c ye chain0 dosyasini ve boot ini dosyasinin sonunada C:\chain0="Mac OS X" bunu eklemeyi unutmayin.ntfs olarak kurarsaniz sonra bunlari macten atamassiniz xp deki diske ve f8 le boot menusu calismayabilr.


    sonra mac os u ama benim kurdugum dvd aslinda 10.4.4 customize dyince kurulum ekraninda ben yazicilari dil mil seceneklerini hepsini kaldirdim kendisi zaten mecburi yukliceklerini pasif yapiyor ve amd ye yuklerken sadece amd pacthlerini isaretledim ama intel e yukleken defalarca denememe ss2 yi sse3 ayri ayri beraber vs sekillerde denememe ragmen basarili olamadim kurulumdan sonra hic bir sekilde acmadi mac.

    sonra anasini satayim dedim butun pacthleri isaretledim ve kurdum ve nanay 20 dkka sonra hersey calisir durumda actim intel laptobum.#
    restart edince kurulum sonunda onunuze microsoft xp prof ve macos x diye secenek gelir macos u secin enter layin acildi acildi acilmaz ayni ekrana donerse macosx i secip enter ve ayni anda f8 e basin disklerin gorursunuz ordan yon tuslari ile 2 ci diski mac diskini secip entet ve islem sonuclandi.

    WIFI calistiran varsa haberleselim.ayni zamada ses realtek high definitions bilen taniyan varsa haberleselim.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    turanx hocam bir adet c-media pci ses kartı yollamıstı sağolsun onunla çözmüştüm,alc658 e bi çare bulamamıştım nettiysem çalışmadı uyuz,ekran kartı muhtemelen çalışacaktır,koverg patch yapmalısın,ben nasıl yapacagını tarif ederim ama bu çok ugraşmamış biri için epeyce sorun olabilir,turanx sana bir script yazarsa çok basitçe halledersin, bu arada bahsettiğim ses kartını ikinci el olarak 5 dolara bulman mümkün,sıfırı bil e taş çatlasın 15 usd dir. C-MEDİA 8738 ses kartının modeli.

    Düzeltme;ya ben atlamışım sanırım sen bir laptop tan bahsediyorsun,bu durumda o ses kartı işine yaramaz elbette,en ucuzundan bir usb ses kartı alacaksın.



    Polatyy usta yaktin bbeni

    mesajini okur okumaz bir turlu care bulamadigim ses olayi yuzunden hemen netten bahsettigin kartin siparisini verdim.

    bu arada net uzerinden ac97audio.kext ile ilgili ne bulduysam uyguladim siparisi vermeden once. Sonra dedim bir xp ye geceyim ne var ne yok diye sonra mac a dondum bir de ne goreyim!!!!!!

    Ses tikir tikir calisiyor

    Anlayacagin gitti benim 20 YTL

    neyse canim onuda alir takariz artik daha rahat olur :)

    saygilar..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: polatyy

    yapılacak iş basitte bizde x1600xt yok bizim gariban x600 ü etkilyen bi durum yok ,çözünürlük resfresh olayıyla işim yokta şu mouse artifect illallah dedirtti, tam ekran bişeyde çalışmıyor ...


    şu bing mi boinx mi her ne haltsa onu denedinmi bende işe yaramıştı.ama her açılışta aktif etmen gerekiyordu.
    şu an çok şükür öle bi derdim yok
    sadece x1600 değil bu arada x1800,x1900 sahiplerininde de çalışma şansı var...
  • kafaya koydum x1600 pro alıcam,asus veya sapphire, bu durumda satılık x600 pro var

    not: İlker senin x1600 pro 256 mb likmi? yoksa 512 lil olmasına ragmen sistem 256 mı görüyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SERIM -- 20 Mayıs 2006; 10:49:42 >
  • ya şimdi kesin x1600 ler düzgün çalışıyor mu?
    eğer öyle bir durum varsa bende alırım hemen.
    ankara teknorama'da x1600 pro 256 mb agp 165 dolar.
    mavibilgisayarda da 155 dolar diyor ama stokta yok.

    yanlış anlamadıysam, dvd izleyebileceğiz, ekran kartı gerektiren programları çalıştırabileceğiz örnek:aperture,video işleme yazılımları vb...
    yani bir macden farkımız kalmayacak.

    birde benim şu andaki kartım geforce 6800, bu ati benim karttan oyunlarda dahamı yavaş bileniniz var mı?.
    ben cs source oynuyorumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 20 Mayıs 2006; 11:34:02 >
  • Eger hem osx te çalışan hemde güzel performanslı kart istiyorsan x1600xt almalısın,oda calısıyormuş ve oldukça iyi bir kart am ax1600 pro da senin bahsettiğin nvidia karttan kötü değildir.
  • 
Sayfa: önceki 129130131132133
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.