Şimdi Ara

Kurtulamadığım hatalar; Egzoz emisyon kontrol ettiriniz, vites kutusunu kontrol ettiriniz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
31.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Zaten otomatik vitesi alanlar sıkışık trafikte ikide bir vites değiştirmeyeyim diye alıyor. Ama bu vitesler ne hikmetse sıkışık trafikte sorun çıkarıyor. Hem alırken daha yüksek fiyat ödüyorsunuz hem de sorun çıkarınca daha masraflı oluyor. Alın düz vitesi arkanıza yaslanın. Naçizane fikrim budur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alioreh

    Araç 83k civarı
    Baskı balata+vites beyin 17k ₺, indirim istendi. 7-8 e dışarda fiyat bulunabiliyormuş.
    Akü yeni zaten
    Dışarda yaptır sat ve bir daha çift kavramalı araç alma ya cvt al ya da manuel al benim gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kataruna

    Zaten otomatik vitesi alanlar sıkışık trafikte ikide bir vites değiştirmeyeyim diye alıyor. Ama bu vitesler ne hikmetse sıkışık trafikte sorun çıkarıyor. Hem alırken daha yüksek fiyat ödüyorsunuz hem de sorun çıkarınca daha masraflı oluyor. Alın düz vitesi arkanıza yaslanın. Naçizane fikrim budur.
    Aynen valla bu fiatları görünce sol ayağım biraz yorulsun ama cebim delinmesin diyo insan manuelimi seviyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Renault Fransa'ya mail atacağım. Daha önceden atmış olan varsa fikir verirse sevinirim.

    Model yılı vs. bilgilerini yazıcam daha önce bu problemle ilgili ne yaptığımı yazıcam o kadar. Ya cüzzi bi ücretle ya da ücretsiz yapılmasını talep edicem. Başka yapılacak bir şey var mıdır?
  • Alioreh kullanıcısına yanıt
    Deneme yap hocam,dışarıda uygun fiyata yaptıramadın mı?
    Büyükşehirlerde uygun fiyata yapan yerler var diye biliyorum.
    İstersen Adana'dan sana fiyat alıyım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri Renault'un garantiye girsin girmesin her şeyi karşıladığını iddia ediyordu. Başka markaların arıza konularında gezmek yerine bu konuya gelselerde bu arkadaşın sorununa yardımcı olsalar keşke.
  • egsoz uyarısı için oksijen valfi denilen bir parça var , o arızalanmış olabilir. Başıma geldiği için biliyorum.
  • 0km aldığım 1.5dci90 kangooda daha 3bin kmdeyken karşılaşmıştım "eksoz emisyonunu kontrol ettir" uyarısı ile. Serviste sorun yok diyip göndermeleri üzerine, Mais'e bildirdim konuyu, başka bir serviste aracı bilgisayara bağlayarak hallettiler. Ondan sonra 30bin kmye(sattığım km) kadar karşılaşmadım bu hatayla. Dpf tıkanmasından olacağını sanmıyorum; bendeki aracın vites oranları o kadar kısaydı ki 5.viteste 2600 devirde ancak 100kms yapıyordu, istesem de devirsiz kullanamıyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rallier_61

    0km aldığım 1.5dci90 kangooda daha 3bin kmdeyken karşılaşmıştım "eksoz emisyonunu kontrol ettir" uyarısı ile. Serviste sorun yok diyip göndermeleri üzerine, Mais'e bildirdim konuyu, başka bir serviste aracı bilgisayara bağlayarak hallettiler. Ondan sonra 30bin kmye(sattığım km) kadar karşılaşmadım bu hatayla. Dpf tıkanmasından olacağını sanmıyorum; bendeki aracın vites oranları o kadar kısaydı ki 5.viteste 2600 devirde ancak 100kms yapıyordu, istesem de devirsiz kullanamıyordum.
    Aracı iki hafta kullanmadım hata mesajı yok oldu...

    Ya bi bakımla çözülebilecek bişeye benziyor aslında da yani tıkanıklık mı yağ eksikliği mi spesific bir parça yorgunluğu mu anlamadım
  • 2011 model 83.500km'de megane3 kullanıyorum,bu yaz birkaç defa arka arkaya arıza ikazlarıyia karşılaştım,önce "yokuş yardım sistemini kontrol ettirin" ile başlayıp birbiriyle alakasız değişik ikazları,ardarda sıralıyordu,direksiyonun solundaki ESPdüğmesini kapatıp açınca,pc yi reset eder gibi mesajı sildiğini farkettim,son servis bakımında akü değişmesi gerekebilir,cihazlarımız Varta aküyü doğru ölçemiyor gibi (anlamsız)birşey söylenmişti..
    Elektrikçi'de aküyü ölçtürdüm,adam normal dedi yoksa aküyü değitirecektim.Benim çakmak girişine bağlı dijital voltaj ölçerli çoklayıcı var,buna navigasyon ve kamera bağlıyorum,kamerayı söksem de çoklayıcıyı takılı bırakıyordum,sökmeye başladıktan sonra arıza ikazı vermedi,bu da 1,5 ay filan oldu,çoklayıcının bir şekilde ,araba çalışmıyor iken aküyü zayıflattığını düşünüyorum.
    EDC ye gelirsek,aracın ilk sahibiyim başkası da kullanmadı,ben sorun yaşamadım,ama ilerde olabilir,yeni oto alacağıma tamir ettirir,kullanmaya devam ederim.
    Umarım sorununuz tekrar etmez,çözülmüştür.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Acil Stop

    Birileri Renault'un garantiye girsin girmesin her şeyi karşıladığını iddia ediyordu. Başka markaların arıza konularında gezmek yerine bu konuya gelselerde bu arkadaşın sorununa yardımcı olsalar keşke.
    Cooook bos bir yorum olmus.Araba Megane 3 %99.9 garantisi bitmis bir arac garantisi devam ediyor olsa gereken muhtemelen yapılırdı.
    Yegenin arac 2017 Megane 4 EDC her dedigini sorgusuz sualsiz degistirdiler.Renault da musteri memnuniyeti onemlidir.Garantisi bitmis araca hangi firma ne yapıyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: huso

    Cooook bos bir yorum olmus.Araba Megane 3 %99.9 garantisi bitmis bir arac garantisi devam ediyor olsa gereken muhtemelen yapılırdı.
    Yegenin arac 2017 Megane 4 EDC her dedigini sorgusuz sualsiz degistirdiler.Renault da musteri memnuniyeti onemlidir.Garantisi bitmis araca hangi firma ne yapıyor?

    Alıntıları Göster
    Şikayetvar sitesinde 350 den fazla EDC şanzıman şikayeti duruyor. Demek ki ortada kronik bir sıkıntı var. Renault garanti süresince karşılasa bile 2-3 yıl garanti süresi dolunca bu kronik sorunlu şanzımanların onarımı/değişimi için en az 10 bin TL'lik fatura çıkarıyor. Kimsenin sevmediği Doğuş bile kronik sorunlu olduğu için DSG şanzımanları garanti bitse bile en azından farklı bir isimle 7 yıl onarıyor veya değiştiriyor. Bu fatura Renault'un tüketicilerine atmış olduğu kazık olmuyor mu?




  • hey joe kullanıcısına yanıt
    fren müşirine baktırın bence; aynı hatayı, yerinden oynayan müşir soketini takarak düzeltmiştim tabi farkedene kadar Trabzon'dan İstanbul'a kadar gelmiştim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alioreh

    Evet hocam ama mesela ben bu hata yüzünden enjektörleri değiştirdim. Yani 3-5 masraf olarak girdi. Parça garantisi devam ediyor zaten o taraftaysa sıkıntı ödeme falan yapmam.

    Dpf tıkanıklığı, partikül filtresi, vs verdim yine bakıyorlar şuan.

    Valla bunun dışında minör sıkıntılar yaşadım araçta(radyo tuşları soyulması gibi kozmetikler) ama bu tarz sürüşü büyük ölçüde etkileyen hatalara göz yumulamaz

    Alıntıları Göster
    Dpf'yi iptal ettirmeyiniz. Muayenede bakılır, geçemez. Tekrar tak sök aynı paraya gelir yeni filtre ile.

    Zaten insanları zehirlemeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alioreh kullanıcısına yanıt
    Öncelikle merhaba; foruma çok önceden üye olmuş ama aktif olmayan biri olarak.
    Aracım sizin aracınızla birebir aynı. 5 ay önce aldım 118 bin km'de. Aracı aldıktan 2 ay sonra 121 bin km'de yaşadığınız sorunların bizzat aynısını yaşadım. Vites geçişlerinde herhangi bir sorun olmasada , araba gaz yemiyordu. Renault servisine götürdüm ve arızayı sildi. Güncelleme yaptı ve kalibrasyon yaptığını söyledi. Sorun geçmişti. Ta ki geçtiğimiz pazar gününe kadar. Tekrardan egzoz emisyon uyarısını verdi, vites kutusu uyarısı vermedi. Aracın gidişinde herhangi bir sıkıntı yok. Acaba sizde sorun kendi kendine geçtikten sonra bir daha nüksetti mi? Çözdüyseniz ne şekilde çözdünüz? Yardımcı olabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler.
  • Ben arabayı bikaç gün kullanmadım sorunlu diyerek, kendi kendine gitti hata kodu. Şimdilik yeniden gözükmedi ve ne alaka, neden, nasıl? Bir fikrim yok. Bayağı saçma bir problemdi ve bayağı saçma bir şekilde kayboldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese selam. 2016 Megane 4 1.5 EDC dizel aracım var. Geçen gün istanbul trafiğinde rampa bir trafikte 10-15 dk dur kalk sonucu "egzoz emisyon kontrol ettiriniz vites kutusunu kontrol ettiriniz" arızası aldım. İstanbul anadolu yakasında tecrübelerinizden hareketle gidebileceğim bir özel reno servisi var mıdır?

    edit: bir gün hiç çalıştırmadım ertesi gün hata silindi kendi kendine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasin6181 -- 4 Ocak 2020; 22:45:37 >
  • Arkadaşlar herkese selamlar. 2012 megane 3 Hb 1.5dci EDC aracımız var.2018 yılı başında yaklaşık 160bin km'de araç arıza verdi.Debriyaj setimiz ve araç kalkışta tekleyerek ilerlediğinden dolayı şanzıman beyni değişti.Toplamda bize o zaman 8000 TL ye mal oldu.Yaklaşık 7-8 aydır egzoz emisyon kontrol ettiriniz uyarısı alıyorum fakat araçta herhangi bir sorun gözükmüyor.3 4 usta gezdim herhangi bir sorun bulamadılar.Bu problemi nasıl çözebileceğim hakkında önerisi olan var mı?
  • Dogukan08 D kullanıcısına yanıt
    Ben aracı iki hafta kullanmadım kayboldu hata kodu baya saçma bişey

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benimde 4-5 gun kullanmadıgım oldu ama herhangi bir değişiklik olmamıştı.Cihaz ile sildiricem yarın inşallah bir daha hata vermez
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.