Şimdi Ara

Kumardan kurtulmak (Sürekli güncellenecek) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
127
Cevap
3
Favori
16.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kumar Bağımlılığı çalışan bir terapist olarak;


    en berbat ruhsal rahatsızlıklardan biridir kumar (bence en kötüsü). Ömür boyu süren kronik bir hastalık. Tam bir tedavisi yok, sürekli gözetim altında olunmalı ve relaps olduğunda terapiye devam etmeniz gerekir. İyileşme yok ama düzelme var. Temkinli olmak lazım ama umutsuz da olmamak lazım.


    Kumarın en önemli çekici yanı ne zaman kazanıp ne zaman kaybedeceğinizi bilememenizdir bu durum sönmeyi engeller ve bağımlılığı yenmenizde iyileşmeyi geciktirir.


    Kumar oynamayı devam ettirme yanılgılarının başında kaybettiklerinin peşine düşme eğilimi gelir. Kayıpların fazla olması kumarda kazanmak (!) harici bir çıkış yolunun olmadığı inancına sebep olur ve battıkça batar...

  • Son 1 aydır oynamadım ve dürtü gelmesi çok zayıf. Sanırım yıllar sonra bu bağımlılıktan kurtuluyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ghiggia kullanıcısına yanıt

    Ömür boyu gerçekten bu dürtü bitmiyor ve tükenmiyor. Bunu ilk öğrendiğimde hem şaşırmış hemde üzülmüştüm. Hayat boyu bizi terketmeyecek hep bir nefes uzakta bekleyecek bir kanseri kendi elimizle vardır zihnimize yerlestirmisiz. Psikologumla da bunu uzun uzadıya konuşmuştuk. gerçekten destek almak ise yarıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OrQuN kullanıcısına yanıt

    Vallahi Kumar illeti Ocak yuva yıkar yalnız bırakır. Eşiniz dostunuz kalmaz. Varsada siz uzak durursunuz para alıp kötü olmayayım diye. İnsanın ailesi hiç birseyden soğumaz ama bu illet yüzünden soguyabilir. Kumar alkolden ve diğer herseyden daha tehlikeli aman bulaşmayın.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • chevanton kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam yazdıkların için teşekkür ederim. Umarım güzel bir hayata başlamışsındır. Bağımlı adam bağımlılıktan kurtulmadan yaşamaya başlayamaz. Hepiniz çok fazla şey kaybettik. Bugünde her 10 gençten 6 7sinin bankaya 100 200k Kumar borcu var. Hepsi kredi çekip Kumar oynayıp borclanmis. Bir nesil imha oldu resmen.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxCrazyBoyxx01 kullanıcısına yanıt

    Kumar basarabilecegin emekle bir yere varabilecegin yada tecrübe ile ileryebilecegin bir alan değil. Bu bir eğitim veya kariyer değil. Bundaki tek kademe bağımlılık düzeyleri.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar ben Affekt diye bir sayfanın online workshopları ile bu durumun üstesinden geldim, kumar bağımlılığından kurtulmanın ne kadar zor olduğunu bilen biri olarak size de öneririm. aşağıya internet sitelerini bırakıyorum.



    Kumardan kurtulmak (Sürekli güncellenecek)
    Kumardan kurtulmak (Sürekli güncellenecek)affekt mag
    Workshoplar | Affekt Psikoloji
    https://www.affektmag.com/workshop
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.