Şimdi Ara

Kullanıcı haklarımı kısıtladım. Yerel diske giremiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,
    ben D sürücüme benden başkası erişmesin diye Özellikler-Güvenlik sekmesinden "Ersn-PC(users)" ın tamamına okuma yazma değiştirme gbi bütün işlemleri kısıtladım. Benm profilimin de buna dahil olacağını düşünemedim. Herşeyim D sürücümde, lütfen bir yardım eli... Sistem geri yükleme yaptım belllllki olur diye ama nafile. Administrator hesabını aktifleştirip ordan girmeyi de denedim yine olmadı! Acil yardımlarınızı bekliyorum arkdşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersiyn -- 2 Ağustos 2009; 18:28:03 >



  • yine özellikler güvenlik sekmesine gelip, her bir grup ve kullanıcı için ekran görüntüwsü koyabilir misin?
  • Ah keşke güvenlik sekmesine erişebilsem! Özellikler dediğimde erişim iznim olmadğı için güvenlik sekmesi de kayboldu hiçbirşey yapamıyorum o yüzden ):

     Kullanıcı haklarımı kısıtladım. Yerel diske giremiyorum
  • Sistemi Administrator hesabı ile açıp, güvenlik sekmesine girebiliyor musunuz, eğer girebiliyorsanız, klasörün sahipliğini (Owner) Administrator'a verin. Nasıl anlatacağımı tam bilemedim ancak kurtarma şansınız, burada dikkat etmeniz gereken eğer sizin hesabınıza bir kripto yaptıysasınız sistemi asla formatlamayın, yoksa hiç bir hesap geri alamaz kriptoyu. Administrator hesabı üzerinden sorunu çözebileğinizi düşünüyorum. İsterseniz TeamViewer ile uzaktan erişerek duruma bakabilirim, bilgim dahilinde elimden geleni yaparım.
  • Yok malesef yine giremiyorum. Aynı şekilde "Security" sekmesi görünmüyor. Evet formatlarsam dediğiniz gibi olacak. Formatlamam ancak düşünüyorum nerden erişebilirim. Tüm "kullanıcı" lara kısıtlı. Administrator hesabı aslında kullanıcı grubuna grmiyor ama yinede erişemiyorum :S
  • Neden kural dışı başlıklar kullanmaya devam ediyorsunuz? Siz "Yardım" yazınca bizim konuya gireceğimizi mi zannediyorsunuz? Lütfen sorununuzu anlatan bir başlık kullanın. "D sürücüme erişemiyorum!!! Herşeyim orda, yardımmm" başlığı yerine "Kullanıcı haklarımı kısıtladım. Yerel diske giremiyorum." gibi bir başlık kullanmak çok mu zor! Böylece biz de şunu diyebilelim "Bak bu arkadaşın böyle bir sorunu varmış. Ben nasıl çözüleceğini biliyorum. Konuya girip yardım edelim.". Lütfen başlığınızı değiştirin. Yoksa konu silinir ve size yardım etmek isteyenlerin mesajları silinir. Emekleri boşa gider.

    Şimdi sorununuza gelelim. Bilgisayar yönetici olarak oturum açın. Denetim Masası>Kullanıcı Hesapları'ndan yeni bir yönetici hesabı oluşturun. Yeni bir hesap oluşturacağınız ve o hesap için herhangi bir hak kısıtlaması yapmadığınız için sanırım o güvenlik sekmesine erişebilirsiniz. Açtığınız yönetici hesabı ile oturum açıp o sekmeyi tekrar açmaya çalışın. Hatta bir ekran görüntüsünü koyun ve yaptığınız değişiklikleri geri almayı deneyin.




  • Başlığı değiştirdim, kusura bakmayın.

    Dediğiniz gibi başka bir Admin hesabı açtım ancak yine aynı sekmeye erişemiyorum. Çünkü daha öncede belirttiğim gibi ersn-PC deki bütün kullanıcılara kısıtlı bu sürücü.
  • Konu başlıklarını anlaşılır yapmamızdaki amaç o konudaki uzman kişilerin dikkatini çekmesi içindir. Şimdi biraz araştırma yaptım. Sizi yanıltmak istemem ama XP de sanırım yaptığınız değişiklik geri alınmıyor. Normal yollarla... Ama XP yerine başka bir Windows sürümü yüklerseniz (Vista, Seven gibi...) yaptığınız değişiklikler o sistemde etkili olmuyor. Sorunu başka bir işletim sistemi yüklerek çözebilirsiniz. Ayrıca Microsoft'un yapmış olduğu bir program buldum. Windows SteadyState... Bu programla kullanıcı haklarını kısıtlayabiliyorsunuz. Normal de Microsoft'un sitesinde verecektim ama doğrulama işlemleri ile uğraşmamanız için kendi upload'ım olan RapidShare linkini veriyorum. İçinde Türkçe yama da mevcuttur. Denemekten zarar gelmez. Programı bir kurcalayın.

    İndirme Linki:(Windows SteadyState v2.5)

    http://rapidshare.com/files/263015412/Windows_SteadyState_v2.5.rar

    Ekleme: Siz sanırım Vista kullanıyorsunuz. Çünkü ben XP'ye göre araştırmışım. Ama dediklerim Vista için de geçerlidir. İşletim sistemini değiştirdiğiniz taktirde yaptığınız değişiklikler geçersiz olacaktır. Ayrıca program Vista da destekliyor. Programı kurup bir deneyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RC-1138 -- 3 Ağustos 2009; 1:15:56 >




  • Bu da benim sorunum hala çözmek için orada yazılanları deniyorum. Belki içerisinde işine yarayabilecek bilgi vardır.

    http://forum.donanimhaber.com/m_32635700/mpage_1/key_//tm.htm#32635700
  • Malesef yine erişemedim hiç bir türlü. Steadystate de işe yaramadı ancak ben Microfortu aradım. Bir kaç birşey denettirdi olmayınca bir program gönderdiler şuan o çalışıyor. Yarım saate kadar bitermiş. İnş. olur ama aklıma başka bir sorun daha takıldı. Benim Vistam "Vista key finder" ile bulduğum bir key ile aktif durumda! Aktivasyon numaramı falan istediler başlangıçta doğal olarak bende verdim. Yakalanmayayım :S İçime kurt düştü, fikri olan var mı? Yerel sürücüme erişirsem paylaşıcam tekrar.
  • Gönderdikleri programın adı nedir?
  • program dedğim .cmd uzantılı birşey gönderdiler, o taradı bilgisayarımı ancak hiçbişey olmadı! Dün biz biraz daha inceleyelim döneriz demişlerdi bürazöönce aradılar ve sonuç; elden gelen birşey yok (: şaka gibi (: Microsoft kendi ürününe çözüm bulamadı ben daha ne diyeym ki. Harddiskimi başka bilgisayara takıp güvenlik ayarlarını değiştirmeyi denememi tavsiye ettiler. Laptop'ımın garantsi söz konusu olduğu için kendim sökemiycem, serviste birsürü para isteyecek. Ooof of
  • Yapmanız gereken tek şey var o zaman. Ya yeniden sistem kurucaksınız yada o sorunla yaşamayı öğreneceksiniz. XP CD'si edinin ve o CD ile sistemi kurun C: bölümüne. Yaptığınız ayarlar geçersiz olacağı için dosyalarınızı yedekleyebilirsiniz. Ardından iki bölümü silip tekrar Vista kurabilirsiniz.

    Bu arada size gönderilen komut dosyasını paylaşabilir misiniz? Merak ettim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RC-1138 -- 5 Ağustos 2009; 23:05:31 >
  • Dün gece garip bir şekilde dosyalarıma erişebildim :s "D" sürücüme yine erişim iznim yok ancak belgelerime tıkladım ve açıldı(D sürücüsünde) Anlamadım nasıl oldu ama hemen kopyaladım tamamını ve birazdan "D" sürücüsünü silip yeniden olutşuracağım. Dosyalarımı yedekledim (: Yardımlarınz için teşekkürler.

    Microsofttan gönderdkleri şey de bu ancak içinde pek bişey yok anladığım kadarıyla (:

    http://rapidshare.com/files/264266917/1.cmd.html
  • Sana gönderdikleri şey bildiğimiz komut dosyası. Sanırım nasıl olduğunu biraz da olsa anladım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.