Şimdi Ara

Kulaklık Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Yine her zamanki gibi elektronik bir cihaz konusunda size danışmaya geldim. Ses kalitesine önem veren biriyim ve kulaklık konusunda çok seçiciyim. Durum böyle olunca kesenin ağzını biraz açmak gerekiyor ama gülü seven dikenine katlanırmış. Mp olarak ipod touch kullanıyorum ve kulaklık olarakta 2008den beri Audio-technica ATH-ANC7 kullanıyorum. Bu kulaklığı şansa buldum ve amerikalıların şükran günü indiriminden yararlanarak amazondan 80 dolar gibi komik bir fiyata aldım. Şimdi fiyatına bakınca oldukça şaşırdım. Kulaklık hala sağlam fakat ses izolasyonunu aktif edince bazen tek tarafta ses gidiyor, hafif tıklatınca geri geliyor. Tamir edilir mi bilmiyorum. Tamir ettirme şansım olursa yeni kulaklık almam tabiki. Ama tamir eden bir yer bulabileceğimi hiç sanmıyorum. Durum böyle olunca yeni bir kulaklık gerekiyor. 300$ gibi bir bütçem var ve kulaklığı yine Amerika'dan alıcam. Beats by Dr.Dre almayı planlıyordum fakat daha sonra bunun PC yerine MAC almaktan farksız olduğunu anladım. Sitede biraz araştırma yaptım ve bir kaç kulaklık modeli buldum. Audio Technica ATH es7, Senheiser HD25 II, Senheiser HD 600, Bose Quitecomfort 15 ve Ultimate Ears Triple.fi 10. Bu modeller oldukça güzel ama hiç birini denemediğim için sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Tabi başka kulaklıklarda önerirseniz oldukça memnun olurum.

    Dışarıdan fazla ses almayan, bass performansı yüksek olan, tizleri iyi veren, yüksek seste bocalamayan bir kulaklık almak istiyorum. Dubstep, rock ve R&B müzikler dinliyorum. (biliyorum birbirinden alakasız ama yapcak bir şey yok =) )

    Tavsiyelerinizi bekliyorum.







  • Ozsy Bey öncelikle sizin sorunuza cevap vereyim sonra da ben bir şey soracağım.

    Belki bilirsiniz, kulaklıklar open veya closed back olabiliyorlar. Arkası açık veya kapalı anlamında. İnternetten, özellikle yabancı sitelerden araştırma yaptığınızda ingilizce de varsa kolaylıkla bulabileceğiniz gibi, seçenekleriniz arasından HD600 açık arkalılardan. Bunların ses kalitesi daha iyidir ancak yanınızda biri esnese duyarsınız. İnsanlar da sizin müziğinizi rahatlıkla duyarlar. O yüzden HD600'ü geçin.

    Ultimate Ears'ın o modeli ise "noise isolating" klasmanında, yani, dışarıdan gelen sesi izole ediyor. Bose gibi noise cancelling değil o farklı bir şey. Yanınızda araba korna çalsa anca duyarsınız. Yalnız bu kulaklık çok rahatsız edici olabiliyor. Çünkü gürültüyü dışarıda tutmak için kulağın içine doğru baya giriyor ve yanlara da baskı yapıyor. Denemeden almak olmaz bunları.

    En mantıklı seçenekleriniz ATH es7, HD25 II ve noise-cancelling'li olan bose. whathifi.com benim bu konularda en çok rabet ettiğim yabancı sitedir. Kolay kolay beş yıldız vermezler ürünlere ve bunların hepsi de beş yıldız almış. Aşağıdaki linklerden bakabilirsiniz.
    http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-es7
    http://www.whathifi.com/review/sennheiser-hd-25-1-ii-adidas-originals
    http://www.whathifi.com/review/bose-quietcomfort-15

    Quietcomfort 15'in noise cancelling'i resmen başka bir dünyadan. Teknolojiye hayran kalıyor insan. Bende bunun bir önceki modeli vardı o bile baya iyiydi. Hiçbir şey duyulmuyor. Tabi sınırları da yok değil, bebek ağlarsa yanınızda duyarsınız. Ama ağlayan bebeklerin ya da jet motorlarının yanında müzik dinlemek gibi bir hobiniz olduğunu sanmıyorum. Yalnız sorun şu ki noise cancelling'ler biraz hassas oluyorlar. Benimki de iki yıl dayanmıştı. Yeni quietcomfort'u alacaktım dedim yok bu da iki yıla giderse kötü olur. Sonuç olarak eğer noise cancelling o kadar önemliyse onu alın hiç düşünmeden. O kadar önemli değilse diğer ikisinden birini seçin. Çok çok tecrübeniz yoksa ikisi arasındaki ses kalitesi farkını pek anlayamazsınız bile. Ama bu fiyat düzeyindeki ünleri ve prestijleri sebebiyle sennheiser'in daha iyi olacağını düşünüyorum.

    Benim soruma gelirsek, ben de bu ara yeni kulaklık almayı düşünüyorum da, daha önce amazondan istedim ve şimdi de amerikadan alacağım demişsiniz ya, bu amerikaya bizzat gidip almak anlamında mı yoksa amazondan türkiyeye göndertmek anlamında mı? Ben amazondan türkiyeye gönderterek almayı planlıyordum da o kadar para verirsem sonra gümrüğe taklırsa diye korkuyorum. Bir bilginiz var mı konuda?




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.