Şimdi Ara

Kulaklık Tavsiyesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
1.755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla yazacaktim bundan sonra çiftt dinamik ler olmuştur bilmiyorum diye vazgeçtim :) ben o fiyat altına vermeyi pek düşünmüyorum ya çünkü o fiyata satarsam ben bundan ıyi bı kulaklık alamam :)
  • 175 lıra çok gelır hocam 150 bıle şüpelenıyorum verırken kulaklıga bırde yenı telefon alıcam zaten cowon d2 de aldım bu ay kasıcak benı çok yoksa yazan kulaklıklara çok özen gösteren bır arkadaş ve çok sağlam bı satıcı ama işte çok fazla yuklenmek ıstemıyorum



    bu arada soundmagic pl50 için ne dıyorsunuz arkadaşlar sıteden bı arkadaş satıyor ve cıddı cıddı almayı düşünüyorum 100 lıra fıyatı var soundmagic pl30 50 lıra degermı aradakı fıyat farkına ne dersınız lütfen bı yardımcı olun
  • Bazı kulaklıkların piyasası çok olmuyor işte. Belki ed Radius Monster'dan iyidir ama ben Monster'ı birkaç saat içinde sattım. İnsanlara çok iyi intiba bırakmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ AWESOME _

    Bazı kulaklıkların piyasası çok olmuyor işte. Belki ed Radius Monster'dan iyidir ama ben Monster'ı birkaç saat içinde sattım. İnsanlara çok iyi intiba bırakmış.



    aynen katılıyorum hocam sıze ben daha yenı duydum mesela radius u ama monster i çoğu ınsan bılıyor marka pazarlaması ıle alakalı bı durum


    siz benım için pl 50 ye ne dıyorsunuz bu arada :)
  • Pl50 ile Pl30 biraz farklı kulaklıklar. Pl30 sahnesi baya geniş ve her frekansta hemen hemen aynı başarıyı gösteren bir kulaklık. Fiyatına göre hepsini de iyi yapıyor. Pl50 ise Pl30 kadar geniş sahneye sahip değil ama enstrüman ayrımı çok iyi. Tiz miktarıbiraz daha fazla ve daha detaylı. Vokaller çok iyi. Özellikle bayan vokaller. Ayrıca bass olarak çok kuvvetli değil ama yeterli. Kesinlikle pl30'dan daha üst bir kulaklık. Ayrıca süper rahat.
  • yanı 100 lıraya degermı verırmı kalıtesı benım eskı sony mdr ex 82 den fazla bas verır :D
  • İşte sahte ex082 dinlemediğim için bilemiyorum ama orjinalinden daha az bass veriyor. Orjinal ex082 baya bass yoğunluğuna sahip. Pl50 ise az ile orta arası.
  • cowon d2 ıle güçlendirsem ne dersın hocam bu seferde sanada yuklenıyorum hocam kusura bakma ya çok mınnettarım sana
  • bu arada yine reklam gibi olmasın ama :( d 2 ile uyumu çok ıyiydi radius un mesela son zamanlarda ipod video gümüş lod fiioe5 amfi ile d 2 tadıni alanamistim . Ben o dediğin kulaklık yerine biraz kas radius al derim ılla benden demiyorum daha uygun bulabilirsen al ama en uygun 145dolar bı site de :) bunun bide kargo şu olur .bu şekil ıste
  • Forumdaki ex82den bahsediyorsanız ben daha önce alıp kullanmıştım. Öyle aman aman bir bası yok. Yani bu direk bas kulaklığı diyemiyorsun vibede olduğu gibi. Ben onu dengeli diye tarif edebilirim. Orjinalini dinlemedim hiç onun hakkında fikrim yok.

    Ex82den sonra pl30 ciddi bir upgrade olmaz bana göre aşağı yukarı aynıdırlar. V-moda ürünleri şu sıralar tutuluyor f/p olarak. Vibe II ya da faze tavsiye ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ^Entrika^

    cowon d2 ıle güçlendirsem ne dersın hocam bu seferde sanada yuklenıyorum hocam kusura bakma ya çok mınnettarım sana

    Bassları artırabilirsin tabi ama monster turbine gibi bir bass bekleme Öncelikle şunu anlamak lazım;

    1) Bass head isen seni anca bir bass kulaklığı keser. Zaten basshead isen analitik kulaklık alıp onu basslı bir kulaklığa çevirmeye çalışmak hata.

    2) Basshead değilim ama bass severim ve çok aşırı bass olmasına gerek yok dersen bunu D2'nin bass seviyesini bir miktar artırarak başarabilirsin. Fakat dediğim gibi bir miktar artırarak. Mach3bass'ı sona dayarsan basslar patlar ve hiçbirşeye benzemez. Çünkü o tarzda bir kulaklık değil. Mesela belki saçma bir örnek olacak ama;

    Ex082'nin bass seviyesine 5, Ie8'inkine 10 ve pl50'ninkine 3 dersek D2 ile bu seviyeyi ses kalitesinde pek bozulma olmadan 5'e çıkarabilirsin ama 10 yapmak istersen o zaman tüm ses bozulur.

    Umarım anlatabilmişimdir.




  • anladım hocam pek bass tuttukuda bı ınsan degılım ama severım bassları


    PL 50 aldım SE_GuRu arkadaştan bakalım gelsın bakıcaz hayırlı olur ınsaşşallh
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _ AWESOME _
    Pl50 ile Pl30 biraz farklı kulaklıklar. Pl30 sahnesi baya geniş ve her frekansta hemen hemen aynı başarıyı gösteren bir kulaklık. Fiyatına göre hepsini de iyi yapıyor. Pl50 ise Pl30 kadar geniş sahneye sahip değil ama enstrüman ayrımı çok iyi. Tiz miktarıbiraz daha fazla ve daha detaylı. Vokaller çok iyi. Özellikle bayan vokaller. Ayrıca bass olarak çok kuvvetli değil ama yeterli. Kesinlikle pl30'dan daha üst bir kulaklık. Ayrıca süper rahat.

    Üstad pl-30 ve pl-50 arasındaki farkı biraz daha açabilirmisin? Merak ettiğim konu şu, aynı markanın farklı ürünleri. biri dinamik sürücü, biri armatür sürücü kullanıyor. Bu ses karakterinde nasıl bir fark yaratıyor arasında? Ses karakteri açısından çok, tiz ve basslar arasında, sürücü nasıl bir etki yaratıyor onu merak ediyorum.




  • Dinamik ve armatür sürücülerin yarattığı farklar var yine. Yani dinamikler daha dinamik ses verirken armatürler analitik ses verir ve genelde daha soğuk olurlar. Pl30 çok renkli olmasa da dinlemesin rahat ve eğlenceli bir kulaklık. Pl50 armatür sürücüye sahip ve genelde armatür sürücülü kulaklıklar saoğuk olurken pl50 pek de soğuk değil. Bass genelde sıcaklık katar müziğe ama Pl50'nin sıcaklığı midlerinin çok tatlı olmasından ileri geliyor.

    Tiz olarak genelde armatür sürücülü kulaklıkların avantajı oluyor çünkü detay vermeye daha yatkınlar ve genelde en iyi ayrıntı seçilebilen frekans tiz kısmı olduğu için bu ayrıntıları armatür sürücü kullanan Pl50 ile daha iyi yakalayabiliyorsun. Bass olarak ise biraz daha az ama kalite bakımından pek karşılaştıramam çünkü kulaklıkları pek aynı tür müziklerle denemedim. Yani genel olarak PL50 2.5 katı fiyatından da anlaşılabileceği üzere her açıdan daha iyi.




  • @a_king

    _ AWESOME _ iyi açıklamış sağolsun. Bu pl30 ile pl50 arasındaki fark sendeki mtpg ile sm3 arasındaki fark gibi bir şey. Armatür sürücüler daha detaylı ses verir, dinamiklerde ise daha güçlü bas olur ve daha eğlenceli sesi olur. Dinamikler gerçek sesten çok eğlenceli ses verirler. Burada kişisel beğeni devreye giriyor artık hangi sesi istiyorsak ona göre alıyoruz. Tabi dinlediğimiz müzik türlerini de hesaba katarak.
  • Değerli bilgilerinizin her satırı için teşekkür ederim. Pl-30 ile pl-50 arasındaki kalite farkı, tamamen sürücüden dolayı diyebilirmiyiz?
  • nozzle farkı da olabilir biraz.biraz da 30$'dan
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pea.

    nozzle farkı da olabilir biraz.biraz da 30$'dan


    tabi en önemli faktör olan $ farkını atlamışım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pea.

    nozzle farkı da olabilir biraz.biraz da 30$'dan

    beyler nozzle ne demektir ? terimleri pek bilmiyorum da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s&y


    beyler nozzle ne demektir ? terimleri pek bilmiyorum da


     Kulaklık Tavsiyesi

    Kırmızıyla işaretli yerler nozzle oluyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitmachine16 -- 3 Ocak 2011; 14:00:28 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.